Opozitia ucraineana, care doreste sa rastoarne puterea dupa esecul integrarii europene a Ucrainei si represiunea manifestantilor pro-UE, a ramas mobilizata marti, in ciuda respingerii unei motiuni de neincredere in guvern, scrie AFP.

Dupa vot, intre 20.000 si 30.000 de oameni s-au reunit in piata Independentei, locul emblematic al Revolutiei Portocalii din 2004.

"Va cer sa nu lasati bratele jos. Ne trebuie o noua putere", a spus in fata manifestantilor boxerul Vitali Klitschko, unul dintre liderii opozitiei.

Vezi mai jos o transmisiune LIVE VIDEO din Kiev:

Live streaming video by Ustream

In cursul zilei, Parlamentul a respins o motiune impotriva premierului Mykola Azarov si a guvernului sau, acuzat de opozitie ca este vinovat personal de violentele politiei impotriva protestatarilor si ca a "vandut Ucraina Rusiei".

Doar 186 de deputati au sustinut motiunea propusa de trei formatiuni de opozitie, in conditiile in care era nevoie de 226 de voturi pentru adoptare.

Premierul Azarov si-a cerut scuze pentru violentele politiei impotriva manifestantilor, de la tribuna parlamentului.

Primul ministru ar trebui sa prezideze miercuri dimineata o sedinta a cabinetului, in conditiile in care sediul guvernului ramane in continuare blocat de manifestanti.

Presedintele Ianukovici a ales sa paraseasca Ucraina marti pentru o vizita de trei zile in China, unde este prevazuta semnarea unor acorduri economice.

"Situatia din tara nu este foarte propice pentru vizite in strainatate, dar daca renunta economica Ucrainei va avea de suferit", declarase acesta, inainte de a pleca.

Aceasta vizita va fi urmata de o deplasare in Rusia, tara care a jucat un rol decisiv in decizia Ucrainei de a renunta la semnarea acordului de asociere cu UE.

Premierul Mykola Azarov a anuntat ca o delegatie ucraineana se va deplasa miercuri la Bruxelles si o alta la Moscova.