Premierul ucrainean Mikola Azarov si-a cerut marti iertare pentru violentele politistilor la adresa manifestantilor de sambata, in cadrul protestelor de amploare din Kiev, care au facut zeci de raniti, relateaza AFP.

El a facut aceasta afirmatie in fata parlamentului, care a examinat marti o propunere de motiune de cenzura impotriva guvernului, respinsa ulterior prin vot.

"In numele guvernului, vreau sa imi cer iertare pentru actiunile fortelor de ordine. Presedintele si guvernul le regreta profund", a spus el.

Doar 186 deputati au sustinut textul propus de trei grupuri ale opozitiei, in conditiile in care erau necesare 226 de voturi. Partidul regiunilor, aflat la putere, nu a luat parte la vot.

Azarov a avertizat, in acelasi timp, manifestantii care blocheaza de luni sediul guvernului. "Fac un apel la toti cei care au luat decizia ilegala de a bloca guvernul sa se opreasca. Incalcati astfel codul penal si veti fi trasi la raspundere", a spus e.

El a dat asigurari ca Ucraina va umari integrarea europeana si ca o delegatie guvernamentala merge la Bruxelles saptamana viitoare.