Papa Francisc indeamna credinciosii catolici sa completeze un chestionar care se refera la invatamintele actuale ale Bisericii Catolice privind contraceptia, homosexualitatea si accesul la impartasanie pentru cei care au divortat, in incercarea de a afla cat de dificil este sa pui in practica ce te invata biserica, relateaza The Independent.

Chestionarul, lansat luna aceasta, va determina diferetan intre ceea ce te invata biserica si comportamentul adeptilor.

Acestia sunt intrebati ce parere au despre interzicerea oficiala in prezent a oricarei modalitati de contraceptie, "in orice circumstanta", interzicerea relatiilor sexuale intime intre catolicii homosexuali si interdictia pe care o au cei care au divortat de la impartasanie.

Chestionarul are 46 de intrebari, printer care: "In acele cazuri in care invatamintele Bisericii sunt cunoscute, sunt acceptate pe deplin sau exista dificultati in punerea lor in practica? Daca da, care sunt aceste dificultati?"

In urma acestui chestionar, Vaticanul va elabora un nou ghid pentru credinciosi, care va fi publicat in 2015.

In trecut, papa Francisc a avertizat ca "obsesia" Bisericii cu probleme precum contraceptie, avort, homosexualitate ar putea face ca "edificiul moral al bisericii sa se prabuseasca precum o casa din carti de jos" si a adresat intrebarea "Cine sunt eu sa judec?" referitor la homosexualitate, noteaza cotidianul britanic in editia online.

Termenul limita pentru completarea chestionarului este 30 noiembrie.