Taifunul Haiyan, care a lovit puternic statul Filipine unde a ucis peste 10.000 de persoane, a atins coastele Vietnamului in primele ore ale zilei de luni, au anuntat meteorologii de la centrul american pentru alerta de taifun (JTWC).

Haiyan este pe cale sa atinga coastele Vietnamului la circa 160 de kilometri sud-est de capitala Hanoi, anuntasera meteorologii duminica seara in jurul orei 21.00 GMT.

In momentul cand a ajuns pe teritoriul vietnamez, furtuna, care a pierdut mult din intensitate dupa ce a lovit Filipine in week-end, era insotita de vant inca puternic, de 120 de kilometri la ora, conform centrului de prognoza meteorologica al marinei si aviatiei militare americane, aflat in Hawaii, scrie AFP.

Peste 600.000 de persoane au fost evacuate preventiv in Vietnam inainte de sosirea taifunului care ar putea sa fie cel mai devastator din istoria Filipinelor, daca bilantul de peste 10.

000 de morti anuntat duminica de autoritati se confirma. In capitala Hanoi, locuitorii se pregateau sa infrunte ploi violente si inundatii, in timp ce zeci de mii de persoane din regiunile de coasta au fost avertizate sa se refugieze in interiorul tarii.