Presa britanica scrie duminica, legat de noile informatii primite de Scotland Yard cu privire la moartea Printesei Diana in 1997, ca armata ar fi fost implicata in tragicul accident din Paris, noteaza BBC.

Printesa DianaFoto: Captura Youtube.com

Sky News sustine ca cei care ar fi trimis Politiei din Londra aceste informatii ar fi socrii unui fost soldat si ar fi ajuns prin intermediul politiei din Armata Regala.

Potrivit The Guardian, aceste noi informatii analizate de Scotland Yard includ acuzatia potrivit careia Printesa si iubitul sau Dodi Al Fayed ar fi fost ucisi de un membru al armatei britanice.

Politia a precizat ca toate informatiile sunt analizate de ofiterii de la comandamentul specializat de crime si operatiuni si nu a dat niciun detaliu despre acestea.

  • Scotland Yard a anuntat ca evalueaza "relevanta si credibilitatea" unor noi informati primite recent cu privire la moartea Printesei Diana si a iubitului sau Dodi Al Fayed, intr-un accident rutier ce a avut loc la Paris pe 31 august 1997. Ei precizeaza ca nu este vorba de o "re-anchetare" a cazului. Investigatia din 2008 a decis ca cei doi au fost ucisi din neglijenta soferului lor.

Printesa Diana, in varsta de 36 de ani, se afla in masina cu iubitul sau Dodi, cand soferul Henri Paul a intrat intr-un stalp in tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Accidentul a avut loc dupa ce cuplul a parasit Hotelul Ritz, fiind urmariti de paparazzi pe motociclete. Singurul supravietuitor a fost bodyguard-ul lui Dodi.

In urma anchetei s-a stabilit ca paparazzi, lipsa centurilor de siguranta si faptul ca soferul bause alcool au contribuit la tragedie.