​Oligarhul rus Alexander Lebedev a fost condamnat la 150 de ore de munca in folosul comunitatii, evitand astfel pedeapsa cu inchisoarea, pentru o bataie administrata altui oligarh rus in timpul unei emisiuni televizate din 2011, informeaza Reuters.

Lebedev, care detine ziarele The Independent si London Evening Standard, sustine ca procesul este o razbunare a lui Vladimir Putin pentru atitudinea sa critica fata de presedintele rus si administratia sa si va face recurs la verdict.

"Mi-e rusine de acest verdicat", a declarat avocatul lui Levedev.

Oligarhul risca pana la 5 ani de inchisoare pentru acte de violenta si huliganism motivate de ura politica, insa judecatorul a respins acuzatiile mai grave la adresa lui, iar procuratura a renuntat la amenintarea cu inchisoarea.

In septembrie 2011, Alexander Lebedev si Serghei Polonsky participau la emisunea "NTVshniki", unde se discuta despre criza economica globala. Lebedev s-a repezit la Polonsky dupa ce acesta l-ar fi amenintat si jignit, lovindu-l de cateva ori in fata. Polonsky, care s-a ales cu mai multe vanatai si cu pantalonii rupti, a spus ca va depune o plangere impotriva lui Alexander Lebedev.

Vezi mai jos incidentul pentru care a fost condamnat Lebedev:

Lebedev este unul dintre putinii oligarhi care se exprima impotriva Kremlinului, de la condamnarea la inchisoare a lui Mihail Hodorkovski, arestat in 2003.