Cota de popularitate a presedintelui american Barack Obama s-a mentinut saptamana aceasta la peste 50%, potrivit unui sondaj CNN difuzat duminica, in pofida celor trei scandaluri in care este implicata administratia sa, relateaza AFP.

Aproximativ 53% dintre americani aproba activitatea presedintelui, in timp ce 45% o dezaproba, arata cercetarea realizata pentru postul de televiziune CNN de catre institutul ORC, in zilele de vineri si sambata, la finalul unei saptamani politice monopolizate de mai multe controverse ce au declansat furia republicanilor.

Astfel, un proiect de lege privind protejarea surselor jurnalistilor a fost scos in dezbatere, dupa indignarea provocata de dezvaluirea potrivit careia desfasuratoare telefonice ale agentiei Associated Press au fost confiscate in secret de catre Departamentul de Justitie.

De asemenea, au inceput sa cada capete in administratia fiscala, care a recunoscut ca a supus zeci de grupuri conservatoare la proceduri administrative extrem de dure si "nepotrivite".

Nu in ultimul rand, cazul atentatului de la Benghazi (Libia), comis in septembrie 2012, a continuat sa ocupe agenda publica, Casa Alba publicand, in urma presiunilor, 100 de pagini de e-mailuri interne pentru a infirma acuzatiile de manipulare.

La inceputul lunii aprilie, acelasi sondaj ii atribuia presedintelui american o cota statistic echivalenta de 51%.