Presedintele american Barack Obama a anuntat miercuri demiterea sefului interimar al fiscului american (IRS), in urma scandalului privind verificarea tintita a grupurilor politice conservatoare de catre agentii fiscali, transmite AFP.

Declarandu-se "furios", Obama a dezvaluit in cursul unei scurte interventii sustinute miercuri seara la Casa Alba ca secretarul Trezoreriei, Jack Lew, a cerut si a obtinut demiterea directorului interimar al IRS (Internal Revenue Service), Steven Miller.

Obama a promis de asemenea reforme pentru evitarea reaparitiei unui astfel de caz.

O ancheta a fost deschisa pentru a determina daca autoritatile fiscale din Statele Unite au incalcat legea prin tintirea grupurilor conservatoare, a anuntat marti procurorul general al SUA, Eric Holder.

"Am ordonat deschiderea unei anchete. FBI-ul va lucra cu Departamentul de Justitie pentru a determina daca legea a fost incalcata in cazul fiscului", a declarat Holder intr-o conferinta de presa.

Inspectorul general al serviciilor fiscale a publicat marti un lung raport de investigatie, in cadrul caruia se confirma faptul ca fiscul a "utilizat criterii inadecvate" pentru a demara procedurile de examinare aprofundata a organizatiilor legate de Tea Party.