Guvernul francez spune ca valoarea averilor ministrilor din cabinet va fi publicata pana pe 15 aprilie, ca urmare a scandalului provocat de fostul ministru Jerome Cahuzac, acuzat de frauda, potrivit BBC. Guvernul socialist francez a anuntat totdata ca va propune o lege care ii obligat pe parlamentari sa isi declare averile si care ar introduce penalitati mai dure pentru evaziune fiscala.

Legislatia franceza prevede in prezent ca ministrii trebuie sa declare doar conflictele de interese.

Cahuzac, fost ministru al bugetului, a recunoscut saptamana trecuta ca avea un cont secret in Elvetia in care detinea circa 600.000 euro.

Fostul premier conservator Francois Fillon, si-a publicat averea luni seara. El sustine ca a cumparat o casa in Sarthe in urma cu 20 de ani cu 440.000 euro, care acum este evaluata la 650.000 euro, si ca are sub 100.000 in mai multe conturi bancare, precum si doua masini cu o vechime de peste 10 ani.

Presedintele Francois Hollande a mai avut parte de o dezvaluire rusinoasa, cand, saptamana trecuta, a reiesit faptul ca fostul trezorier al partidului socialist, Jean-Jacques Augier, are investitii personale in doua companii offshore in Insulele Cayman.

Augier a insistat insa ca nu este nimic ilegal privind afacerile sale din paradisul fiscal.