Consumul unei cantitati mari de Coca-Cola a reprezentat "un factor substantial" care a dus la decesul unei femei de 30 de ani din Noua Zeelanda, a concluzionat un medic legist, referindu-se la cazul Natashei Harris, care a murit in urma cu trei ani dupa un stop cardiac, si care obisnuia sa bea 10 litri de Coca-Cola pe zi, scrie BBC.

Cantitatea consumata de ea reprezinta dublul limitei de cofeina recomandate si de peste 11 ori limita de zahar. Coca-Cola sustinuse ca nu poate fi dovedit ca produsul sau a contribuit la moartea femeii, mama a 8 copii.

Femeia a avut mult timp o stare de sanatate precara. Familia sa spunea ca aceasta era depedenta de Coca-Cola si intra in sevraj daca nu putea bea. Bautura i-ar fi provocat si carierea puternica a dintilor, ceea ce a dus la pierderea lor.

Medicul legist David Crerar a declarat ca femeie suferea de aritmie cardiaca din cauza consumului de Coca-Cola. "Luand in considerare toate datele, daca nu ar fi fost consumul de cantitati foarte mari de Cola, este improbabil ca ar fi murit cand si cum a murit" spune el.

Medicul a calculat ca, daca bei 10 litri de Cola, inseamna un consum de 1 kg de zahar si 970 mg de cafeina, potrivit Televiziunii Noua Zeelanda. Crerar a declarat ca Coca-Cola nu poate fi considerata responsabila pentru sanatatea consumatorilor care beau cantitati excesive din acest produs, insa a facut un apel la companiile de sucuri racoritoare sa publice avertismente mai clare pe bauturile lor legate de riscurile consumului excesiv de zahar si cofeina.

Medicul spune insa ca femeia si familia sa ar fi trebuit sa tina cont de semnele pe care le avea, legate de starea sa generala de sanatate. "Faptul ca si-a extras dintii, cu cativa ani inainte de deces, din cauza cariilor despre care familia banuia ca sunt provocate de Cola, si faptul ca unul sau chiar mai multi copii s-au nascut fara smalt pe dinti, ar fi trebuit luate in considerare ca avertizari", a spus el.