O femeie din Noua Zeelanda a murit dupa ce consumat aproximativ 10 litri de Coca-Cola pe zi, timp de mai multi ani, relateaza The Telegraph. Natasha Marie Harris, mama a opt copii, a murit pe 25 februarie 2010, la varsta de 30 de ani, in urma unui atac de cord. Familia acesteia sustine ca decesul sau subit a fost rezultatul consumului excesiv de Cola.

Partenerul de viata al femeii, Christopher Hodgkinson, a declarat saptamana aceasta la audierile din cadrul anchetei judiciare ca, inainte sa moara, aceasta nu se simtea prea bine si era lipsita de energie, dar ca nu le-a trecut niciodata prin cap ca problema de sanatate era provocata de consumul de Coca-Cola.

"Obisnuia sa bea cel putin 10 litri pe zi. Primul lucru pe care il facea dimineata si ultimul lucru pe care il facea la sfarsitul zilei era sa bea Coca-Cola", a spus el.

Politistii care au investigat moartea acesteia au estimat ca femeia consuma, in medie, 7 litri de Coca-Cola pe zi.

Partenerul femeii a mai spus ca aceasta era dependenta de Cola, iar in lipsa bauturii devenea indispusa, irascibila si abatuta.

"Nu m-am gandit niciodata la Coca-Cola, n-am crezut ca ar putea dauna in vreun fel unei persoane. Este doar un suc, e ca si cum ai bea apa... Nu m-am gandit ca o bautura te poate ucide", a declarat Hodgkinson.

De asemenea, Vivien Hodgkinson, soacra femeii, a povestit ca aceasta "innebunea" daca ramanea fara Cola.

Autopsia efectuata in acest caz a aratat ca Natasha Harris avea un ficat bolnav, dar cauza mortii ei nu a putut fi stabilita.

Din investigatiile medicale a reiesit ca decesul ar fi fost provocat de o disfunctie cardiaca.

Potrivit lui Christopher Hodgkinson, doctorii i-au spus ca femeia avea un anevrism aortic, cauzat de consumul mare de Cola.

Unul dintre medicii care au examinat cauzele mortii ei, patologul Dan Morin, a declarat in fata instantei ca Natasha Harris suferea probabil de o hipokaliemie severa, adica o lipsa acuta de potasiu in sange, de obicei asociata consumului excesiv de bauturi gazoase.

El a explicat ca desi este greu de confirmat acest diagnostic din examinarile post-mortem, acesta este concordant cu simptomele de oboseala si lipsa de energie ale femeii, intalnite de asemenea si in cazul altor consumatori in exces de sucuri.

Ancheta judiciara pentru stabilirea cauzelor mortii continua in acest caz.