Guvernul francez va avea luni seara o reuniune de criza cu reprezentantii organizatiilor profesionale din industria carnii, a anuntat duminica persoane din anturajul ministrului pentru Consum, in contextul in care scandalul carnii de cal utilizate in preparate congelate ia amploare, informeaza AFP.

Reuniunea vizeaza "stabilirea trasabilitatii carnii si asigurarea ca toate marfurile litigioase vor fi retrase", impreuna cu "reprezentantii producatorilor, procesatorilor, marilor distribuitori si cei ai industriei alimentare", a precizat pentru AFP ministrul pentru Afaceri Agroalimentare, Guillaume Garot.

La reuniune vor participa de asemenea si ministrii responsabili pentru Consum si Agricultura, Benoit Hamon si, respectiv, Stephane Le Foll.

Aproape toate principalele lanturi de distributie franceze au retras duminica produsele litigioase, comercializate sub marca Findus sau a distribuitorilor.

Este vorba de grupurile Auchan, Casino, Carrefour, Cora, Monoprix si Picard.

Produsele au fost retrase "in urma unei neconformitati de etichetare referitoare la natura carnii", banuindu-se ca in loc de carne de vita, in proportii de pana la 100%, s-a folosit carne de cal.