Statele Unite vor trimite in aceasta seara o echipa a Infanteriei Marine specializata in lupta antiterorista in Libia, dupa atacul de marti seara din Benghazi, in care si-au pierdut viata patru americani, inclusiv ambasadorul american, a anuntat miercuri un oficial al Pentagonului, citat de AFP.

"Marina trimite o echipa 'Fast (Fleet Antiterrorism Security Team) in Libia", a precizat acesta, sub acoperirea anonimatului.

Decizia de a trimite in Libia aceasta echipa formata din 50 de soldati vine dupa violentele care au vizat marti consulatul american din Benghazi, in estul tarii.

Patru americani, printre care si ambasadorul american in Libia, au fost ucise dupa ce barbati inarmati care protestau impotriva filmului "Inocenta musulmanilor" au atacat consulatul.

Condamnand aceste evenimente, Barack Obama a cerut miercuri administratiei sale "sa furnizeze toate resursele necesare pentru a contribui la securitatea personalului nostru in Libia si sa intareasca securitatea reprezentantilor nostri diplomatici in intreaga lume".