Tabara candidatului Ahmad Shafiq, fostul premier al lui Hosni Mubarak, sustine ca acesta a castigat alegerile prezidentiale si il acuza pe contracandidatul islamist Mohammed Morsi ca a incercat sa "fure" victoria, relateaza AFP.

"Este un act de piraterie sa revendici victoria utilizand cifre complet false", a declarat Ahmad Sarhan, un responsabil pentru campanie al lui Shafiq.

"Este o falsa victorie", a adaugat Sarhan, sustinand ca rezultatele preliminarii de care dispune biroul sau de campanie arata ca Shafiq este "in continuare in fruntea sufragiilor, cu 51 - 52%" din voturi.

Morsi a facut acest anunt "pentru a putea acuza fraudarea alegerilor, o data ce se va anunta oficial rezultatul la prezidentiale", a spus acesta.

Partidul libertatii si justitiei (PLJ), aripa politica a Fratiei Musulmane, condus de Morsi, a proclamat pe contul sau de Twitter: "Doctorul Mohammed Morsi este primul presedinte al Republicii ales de catre popor".

Cartierul general al campaniei lui Morsi a anuntat ulterior ca acesta a obtinut 52% din voturi, fata de 48% pentru Shafiq, o cifra care nu a fost confirmata oficial dar a fost preluata de televiziunea de stat.

Fost comandant sef al Armatei aerului, Shafiq, in varsta de 70 de ani, si-a facut campanie pe tema stabilitatii, draga pentru numerosi egipteni, dupa peste un an de tranzitie politica haotica. El este sustinut de numerosi copti (crestinii din Egipt), ingrijorati de o victorie islamista.

Rezultatele oficiale urmeaza a fi anuntate joi de Comisia Electorala.