Presedintele Partidului Noua Democratie (ND), Antonis Samaras, a anuntat luni seara ca nu a reusit sa formeze un guvern de uniune nationala astfel incat va renunta la mandat, informeaza Reuters. Sarcina formarii unui guvern ii va reveni lui Alexis Tsiapras, liderul partidului de extrema stanga Syriza care s-a clasat pe locul al doilea in alegerile de duminica.

"Am facut tot ce am putut", a declarat Samaras adaugand ca "a fost imposibil (n.r. sa formez un guvern). Inapoiez mandatul."

Partidul lui Samaras, Noua Democratie, a obtinut 18,8% din voturi (108 mandate parlamentare), cel mai mare scor in alegerile legislative de duminica, fiind, drept rezultat, insarcinat de presedinte cu formarea unui guvern.

Ca urmarea a esecului lui samaras, Coalitia Stangii Radicale, Syriza, care s-a pozitionat pe locul secund cu 16,7% din voturi, va avea posibilitatea sa incerce sa formeze un guvern. Carolos Papoulias se va intalni marti, la ora 11:00 GMT cu liderul stangii radicale, Alexis Tsiapras, a anuntat administratia prezidentiala elena.

Citeste si: