Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, s-a declarat luni foarte ingrijorat de escaladarea conflictului din Fasia Gaza dintre Israel si palestinieni, relateaza Reuters. Acesta a declarat ca atacurile cu rachete asupra civililor israelieni sunt "inacceptabile" si a cerut Israelului sa dea dovada de "retinere maxima".

"Sunt profund ingrijorat de escaladarea conflictului dintre Gaza si Israel in care, din nou, civilii platesc un pret groaznic", a declarat Ban Ki-moon in cadrul Consiliului de Securitate al ONU.

Violentele care au izbucnit vineri, au urmat un model in care militantii lanseaza rachete iar Israelul desfasoara raiduri aeriene in enclava aflata sub controlul Hamas. Trei civili palestinieni si doi militanti au fost ucisi luni in urma raidurilor aeriene israeliene in Fasia Gaza, relateaza agentia americana Associated Press citata de Yahoo News. Militantii palestinieni au continuat bombardamentele asupra zonei de sud a Israelului.

In total, incepand de vineri, au fost ucisi 23 palestinieni, dintre care 17 combatanti, si alti 30 sunt raniti, dintre care sase grav.

Potrivit informatiilor disponibile duminica, gruparile armate palestiniene au tras 124 de rachete asupra sudului Israelului, dintre care 44 de model Grad si 68 de rachete fabricate artizanal, a precizat ministrul Apararii, Ehud Barak, care a adaugat ca aviatia a efectuat 26 de raiduri asupra Gaza. Potrivit politiei, duminica au fost trase 18 proiectile.

Citeste si: