Un palestinian a fost ucis luni dimineata in Fasia Gaza in timpul unui nou atac aerian israelian, ridicand la 20 numarul de palestinieni ucisi, incepand vineri, potrivit AFP care citeaza surse medicale palestiniene.

Duminica, un alt raid asupra nordului teritoriului palestinian ucisese un scolar de 12 ani, Ayoub Asaliya, si il ranise pe fratele sau, Waafi, in varsta de sapte ani.

In cadrul unui al treilea raid, un palestinian a fost ranit la est de orasul Gaza, potrivit surselor citate.

Armata israeliana a confirmat raiduri impotriva a doua locatii din care se efectuasera tiruri de rachete, in nordul Fasiei Gaza, "folosite de organizatiile teroriste pentru a lansa rachete cu raza lunga - peste 40 de kilometri - impotriva Israelului".

Un purtator de cuvant al premierului Benjamin Netanyahu a precizat ca este vorba de rachete "Fajar", de fabricatie iraniana, care pot atinge Tel-Avivul.

Acest nou ciclu de violente intre armata israeliana si gruparile armate din Gaza a fost declansat de eliminarea, vineri, de catre statul evreu, a lui Zouheir al-Qaissi, seful Comitetului de rezistenta populara (CRP), o miscare din Gaza care sustine lupta armata impotriva Israelului.

124 de rachete au lovit Israelul

In total, incepand de vineri, au fost ucisi 18 palestinineni, dintre care 15 combatanti, si alti 30 sunt raniti, dintre care sase grav.

In aceasta perioada, gruparile armate palestiniene au tras 124 de rachete asupra sudului Israelului, dintre care 44 de model Grad si 68 de rachete fabricate artizanal, a precizat ministrul Apararii, Ehud Barak, care a adaugat ca aviatia a efectuat 26 de raiduri asupra Gaza. Potrivit politiei, duminica au fost trase 18 proiectile.