"Alegerile trebuie sa devina un mecanism de a se opune puterii”, pentru care este nevoie de „liberalizarea sistemului politic”, precum si de o reforma reala a justitiei, care nu a avut loc sub presedintele Dmitri Medvedev, a declarat Aleksei Kudrin, in cadrul forumului investitional Rusia-2012, confirmand, astfel, ca el devine politician si este gata sa se implice intr-un joc de lunga durata, cred expertii. Polticienii sunt de parere ca, pur si simplu, fostul premier a devenit expert, scrie Kommersant.

Aleksei KudrinFoto: Agerpres

„Cand Medvedev a devenit presedinte, am sperat ca vom reusi sa facem ordine in justitie, prin crearea unui mecanism corect si obiectiv. Dar, din pacate, nu am reusit sa schimbam nimic in patru ani”, a regretat fostul ministru de finante.

Ciudat faptul ca toate aceste estimari si puncte de vedere au aparut acum, dupa ce Aleksei Kudrin a parasit guvernul, a comentat o sursa de la Kremlin, citata de Kommersant.

"A fost vicepremier si a avut posibilitatea reala de a influenta nu numai asupra proceselor economice, dar si politice din tara”.

In opinia interlocutorului anonim al Kommersant, „daca este sa privim lucrurile din perspectiva prezentata de fostul ministru, el poarte aceeasi responsabilitate ca Medvedev sau Putin”.

Kudrin a anuntat recent ca a demarat o serie de consultatii in vederea unificarii fortelor democrate si liberale in cadrul unei noi formatiuni politice.