Fostul ministru rus de finante, Aleksei Kudrin, a anuntat ca a demarat o serie de consultatii in vederea unificarii fortelor democrate si liberale in cadrul unei noi formatiuni politice. „Am inceput deja discutii in acest sens pentru crearea unui nou partid”, scrie Kudrin pe Twitter, citat de RBC Daily, fara a preciza cu cine a stat sau vrea sa stea de vorba.

Kudrin, care a condus Ministerul de finante timp de 11 ani, a fost destituit la 26 septembrie, din cauza unor neintelegeri cu presedintele Dmitri Medvedev pe marginea mai multor chestiuni legate de politica financiara. Principalul punct de dezacord viza cheltuielile dedicate apararii, considerate exagerate de Kudrin, care milita pentru cresterea fondurilor destinate sanatatii.

La mijlocul lunii decembrie, Kudrin a declarat ca este dispus sa contribuie la formarea unui nou partid de dreapta in Rusia. La acea data, fostul ministru a mentionat ca societatea rusa simte nevoia unei astfel de organizatii, care cu siguranta va vedea lumina zilei.