O femeie din Arabia Saudita a fost decapitata luni dupa ce a fost condamnata pentru ca a practicat vrajitoria, interzisa in regatul ultra-conservator, a anuntat Ministerul de Interne, citat de AFP. In acest an, in Arabia Saudita au fost decapitate 73 de persoane.

Amina bint Abdulhalim Nassar a fost executata in provincia nordica Jawf pentru "practicarea vrajitoriei si a magiei negre", a anuntat ministerul, potrivit agentiei SPA.

AFP precizeaza ca nu este clar cate femei au fost executate in Arabia Saudita, insa o alta femeie a fost decapitata in octombrie sub acuzatia ca si-a omorat sotul, dupa ce i-a dat foc la casa.

In acest an, in Arabia Saudita au fost decapitate 73 de persoane.

In iunie 2011, Amnesty International a cerut Arabiei Saudite sa opreasca executiile.

Potrivit strictei interpretari a legii sharia din Arabia Saudita, violul, crimele, jafurile armate, traficul de droguri si renuntarea la religie sunt pasibile de condamnare la moarte.

Potrivit Amnesty, Arabia Saudita a executat 27 de persoane in 2010 si 67 in 2009.

La sfarsitul lunii octombrie, pe Internet a fost publicat un film video in care este prezentata decapitarea unui barbat acuzat de vrajitorie.

In imagini, filmate la 20 septembrie, se poate vedea cum barbatul, care are capul acoperit de un sac, este asezat pe jos intr-o piata publica, cu mainile legate la spate. In apropiere se afla cateva masini ale fortelor de securitate, iar spectatorii stau la cativa zeci de metri distanta.

Calaul ridica sabia si-l decapiteaza dintr-o singura lovitura.

Potrivit informatiilor oferite de LiveLeak, sauditii afirma ca decapitarea reprezeinta o metoda de executie mai umana si mai rapida decat electrocutarea sau injectia letala.

Cu doar o zi inainte, la 19 septembrie, un cetatean sudanez a fost executat la Medina sub acuzatia ca "practica vrajitoria", interzisa in Arabia Saudita de legea islamica sharia. Abdul Hamid al-Fakki a fost arestat in timp ce incerca sa introduca in Arabia Saudita patru litri de sange de tigru.