Un barbat a fost decapitat pentru vrajitorie in Arabia Saudita, transmite LiveLeak. Incidentul a avut loc la 20 septembrie, insa imaginile dramatice au fost date abia acum publicitatii. Amnesty International a anuntat recent ca, doar in acest an, in Arabia Saudita au fost decapitate peste 40 de persoane.

Imagini dramaticeFoto: Captura LiveLeak

In imagini se poate vedea cum barbatul, care are capul acoperit de un sac, este asezat pe jos intr-o piata publica, cu mainile legate la spate. In apropiere se afla cateva masini ale fortelor de securitate, iar spectatorii stau la cativa zeci de metri distanta.

Calaul ridica sabia si-l decapiteaza dintr-o singura lovitura.

Potrivit informatiilor oferite de LiveLeak, sauditii afirma ca decapitarea reprezeinta o metoda de executie mai umana si mai rapida decat electrocutarea sau injectia letala.

Cu doar o zi inainte, la 19 septembrie, un cetatean sudanez a fost executat la Medina sub acuzatia ca "practica vrajitoria", interzisa in Arabia Saudita de legea islamica sharia. Abdul Hamid al-Fakki a fost arestat in timp ce incerca sa introduca in Arabia Saudita patru litri de sange de tigru.

Un complet de judecatori religiosi a avut nevoie de doar 10 minute pentru a-l condamna la moarte pe al-Fakki, declarat "mare preot vrajitor asasin", aflat in slujba Vaticanului.

Amnesty International a anuntat recent ca, doar in acest an, in Arabia Saudita au fost decapitate peste 40 de persoane.

In iunie 2011, organizatia cu sediul la Londra a cerut Arabiei Saudite sa opreasca executiile. Potrivit strictei interpretari a legii sharia din Arabia Saudita, violul, crimele, jafurile armate, traficul de droguri si renuntarea la religie sunt pasibile de condamnare la moarte.

Atentie, imagini dramatice!