Barbatul care l-a accidentat mortal pe bulgarul de 19 ani Angel Petrov, incident ce a generat revolte violente in Bulgaria, a declarat in fata instantei ca nu a oprit dupa ce a dat cu masina peste tanar pentru a crezut ca a lovit un caine, relateaza Novinite.

Incidentul, petrecut vinerea trecuta in localitatea Katunitsa, a declansat furie in randul localnicilor, care acuza familia lui Kiril Rashkov, seful unui clan tiganesc din zona, ca este vinovata de acest accident. Tensiunile au escaladat sambata noapte, cand mai multe proprietati ale lui Rashkov, supranumit "Tarul Kiro", au fost incendiate de localnici, atat bulgari cat si tigani.

Autorul accidentului rutier, Simeon Yosifov (55 de ani), originar dintr-un cartier tiganesc al orasului Plovdiv, in apropiere de Katunitsa, este considerat un apropiat al lui Rashkov. El este acuzat de omor prin imprudenta, iar daca va fi condamnat si-ar putea petrece de la 10 pana la 20 de ani in spatele gratiilor, a declarat marti purtatorul de cuvant al Biroului Porcurorului regional din Plovdiv, Galin Gavrailov.

Procurorul cere detentie permanenta pentru Yosifov.

Gavrailov a mai anuntat ca, in urma manifestatiilor din Katunitsa, 141 de persoane au fost arestate. Sapte au fost deja condamnate printr-o procedura judiciara rapida.