Mergi la Festivalul Enescu sa distingi arii & diezi & bemoli. La Opera ai „Don Giovanni” de Mozart, in regia lui Andrei Serban. La Tulcea, e blues. Arta contemporana se face-n Brasov la Amural Festival. Sunt si Zilele Usturoiului sau bairamuri electro si arabesti la club. Castel sau palat? Awake Festival e in Mures la Castelul Teleki, picnic in iarba e la Palatul Mogosoaia. Filmele ruleaza pe acoperis la Rooftop Cinema. Vor fi si un Festival cu bicle, unul cu rockeri in Posada, dar si o petrecere cu deranj in Gradina la Baneasa. Pentru barbosi exista festivalul „Hai sa cunosti un barbos”.

Weekend Haute CultureFoto: Haute Culture

31 august – 3 septembrie

DOCUMENTARE: COMUNITATEA LOCALA PETRILA, ARTA SI ABSURDUL

Ati fost, n-ati fost la Pelicam 2017, mergeti la Retrospectiva. Recomandare: sa vedeti documentarul “Planeta Petrila” Care-i povestea Planetei? In Petrila, intr-un fost oras minier, un fost miner devenit artist si activist se foloseste de arta si absurd pentru a opri autoritatile locale sa demoleze cladirile istorice ale celei mai vechi mine din tara.

31 august

AMURAL FESTIVAL VIZUAL

Ultimul festival de vara, primul de toamna, in padure si in vechiul oras medieval (Brasov): e digital si vizual si emotional. Cu arta contemporana care nu se consuma in muzeu sau galerie.

31 august

CINEMA PE ACOPERISUL FIERBINTE

Cadru de film: toate amintirile stranse in zilele cu soare aprins, briza urbana pe umar, la apus, chiar in ultima seara de vara. Ultimele filme scurte de vara pe acoperis.

31 august

PARTY DE SOCIALIZARE

Participantii vor avea name tag-uri pentru a se cunoaste mai usor. Ca la serbarea cu alfabetul din vremea gradinitei. Vor fi romani, turisti & expati.

1 – 3 septembrie

ZILELE USTUROIULUI

Asa da, Zilele Usturoiului, intotdeauna ne-am gandit: de ce oare pentru usturoi nu exista un festival? Era doar o ipoteza utopica. In schimb, iata-l ca este real: un festival in care networking-ul se face cu catei de usturoi. Vor fi: terasa cu ceaune, gratare si oi la protap, scene cu muzica, dansuri si concursuri. Muzica: populara. Concursurile: prastia cu usturoi, de curatat sau mancat usturoi. Sarutul usturoiului: toate cuplurile care-l performeaza primesc un bilet la concert. Cine canta? Fanfara cu Chef de Viata, Ovidiu Niculescu & White Mahala.

1-3 septembrie

Festivalul de blues de la Tulcea. Puteti citi experientele Haute Culture:

B.B.&The Blues Schacks

The Speakeasies Swing Band

1 – 3 septembrie

AWAKE FESTIVAL LA CASTELUL TELEKI

Castel de secol XVIII. Inima Transilvaniei. Festivalul caruia in traducere i-ar zice: “Treaz”. O experienta eclectica, de sa te trezeasca din blegeala. Sublima hipstereala. Canta Tom Odell, Subcarpati, Golan, Mary PopKids, Jurjak si Les Elephants Bizarres.

1- 3 septembrie

ROCKERII LA POSADA ROCK FESTIVAL

Niste rockeri canta rock. Grohaie, urla, se uita urat, fac ca toate lighioanele, dau din cap, poarta geci de piele, sunt de toate felurile de la malaci luciferici la adolescenti satanisti. Rock on!

1 septembrie

DON GIOVANNI, MOZART SI ANDREI SERBAN

Va fi premiera “Don Giovanni” pe scena ONB. Piesa super-sensibila. In plina maturitate creativa, Mozart este obsedat de Moarte. Moarte este pretextul de a vedea viata, fiinta umana cu toate contradictiile posibile.

1 septembrie

MECI STEAUA BUCURESTI - AFC VENUSMeci cu ultrasi & venusieni pe stadionul Ghencea.

1 septembrie

MECI ROMANIA - ARMENIA

Arena Nationala. Daca nici pe armeni nu-i batem, Romaniei ii ramane ultima & indiscutabila posibilitate de a organiza o competite de tenis de picior in Parcul IOR intre reprezentativa Romaniei si Simona Halep.

1 septembrie

BAIRAM ELECTRO LA CLUB

Petrecere in club cu muzica stranie, electro. Mergeti sa va hatanati ca electronii din atom.

2- 24 septembrie

FESTIVALUL “GEORGE ENESCU”

Suntem muti. Ce sa spui despre festivalul „Enescu”? E event-ul toamnei. Dar daca suntem muti, intr-o stare de stupefactie cand ne gandim la tot ce vom auzi la festival, nu inseamna ca suntem si surzi. Urechile ciulite la game, bemoli, diezi! Vor fi orchestre, alamuri, soprane, baritoni, oameni care adorm in public in rochii & costume diafane, neciopliti care bat din palme intre pasajele muzicale, melancolia ochilor care privesc spre sferele inalte de unde gliseaza muzica jos catre lumea noastra, fosnetele pungilor de alune vandute-n foaier etc.Cine mai vrea bilete, sa dea CLICK AICI.Cine vrea gratis, sastea la aer curat, sa mearga in Piata Festivalului.

2 septembrie

DERANJ! SFANTUL DUS IN GRADINA LA BANEASA

Oameni buni, stimati piscotari si amatori de dus, e petrecere. Tot deranjul se intampla in curtea unei berarii. Daca faci nu stiu ce chestie pe FAcebook (va uitati pe pagina de Facebook pentru detalii), vi se ofera o bere din partea parohiei. Leapada-te de jeg si fa spume cu bere.

2 septembrie

IMPACT CU ASTEROIZII. CARE SUNT SANSELE?

6, 6, vin asteroizii. Cum adica? Peste 15.000 de asteroizi din sistemul solar au traiectorii care ii aduc in apropierea Pamantului, iar multe corpuri ceresti poarta amprentele a milioane de ciocniri devastatoare. In prezentarea de la Observatorul Astronomi veti vedea cati asteroizi s-au descoperit pana in prezent, cati ne ameninta planeta si ce s-ar intampla daca unul dintre ai ar avea GPS si ar cadea intr-un loc binecunoscut din Bucuresti.

2 septembrie

O SEARA BALCANICA SI DISCO

Balkanik Express-ul se opreste la Manasia Hub pentru o seara de vis cu muzici balcanice, orientale si disco. De mancat se va manca Pljeskavica, o specialitate sarbeasca.

2 septembrie

PARTY RECOLTA URBANA

Incepe recolta de toamna: DJ & bauta.

2 septembrie

FESTIVAL CU BARBOSI

Hei, omule. Ai aflat ce eveniment cool pregateste echipa Hai sa cunosti un Barbos? Scopul? Networking. Din ala social, fara interes. Fara fite. Cu demonstratii live de frizuri, barbi si tatuaje. Propunem, totusi, sa organizeze la anul si concursul “cine mananca ciorba mai dragut fara sa-si manjeaca barba”.

2 septembrie

DARUIESTE ALIMENTE SI RECHIZITE COPIILOR NEVOIASI

In Cismigiu se strang: ghiozdane (noi sau sa nu fie rupte), rechizite (noi), jucarii, produse igienice (dero, pasta de dinti, periute, hartie igienica, produse de curatat), si mai ales alimente (conserve, legume, fructe, paine, dulciuri, ulei, faina, zahar, sucuri), pentru cei 100 de copii nevoiasi din Centrul de la Parpaniţa (sat aflat langa Negresti - Vaslui), considerat cel mai sarac sat din tara. De cei 100 de copii are grija zi de zi preotul Vasilica Mihai Paraschiv.

2 septembrie

BIKE FEST

Ruleaza-ti bicla prin oras la festival. Vor fi si concerte.

2 septembrie

LOVE BOLLYWOOD HATE FASCISM

O seara eclectica si extravaganta la Macaz de la Bollywood pana in Bucuresti - de la turcesti, arabesti la variantele autohtone - de la fun la treburi serioase. Huo fascismului.

3 septembrie

CU BASTONUL PRIN BUCURESTI

A.R.C.E.N. organizeaza in fiecare duminica, in perioada 6 august - 10 septembrie, de la ora 17.30, traseul cultural „Cu bastonul prin Bucuresti”. Un traseu alternativ de promenada desfasurat prin labirintul cartierelor istorice Icoanei si Armenesc.

3 septembrie

VreiCAFEAUA DE DUMINICA PE ACOPERIS ?Sauin iarba la MOGOSOAIA?

Orice alegi, esti HAUTE CULTURE! Pai, da!