Te duci in weekend acolo. ​Il vezi cu adevarat? E Bucegiul, 300 km patrati, in Carpații Meridionali, de pe Valea Prahovei pana la Bran, de la Valea Ialomiței la Bârsa. Trei județe: Dâmbovița, Prahova și Brașov. Dar natura a fost infranta. Functionarimea BNR si a Patriarhiei, diversi politicieni si potentati ai locului au obsesii “patriotice”. Acestea sunt: cat mai mult asfalt prin Bucegi si tot mai mari vile in creierul muntilor. Stapanilor de vile li se adauga stapanii gratarelor de mititei si dacomanii. Cei care considera ca Bucegiul merita sa fie "ascuns" in perdele de fum si de cei care-l cred buricul pamantului. Cititi inca un episod din campania Haute Culture privind felul in care ne batem joc de Patrimoniul nostru natural si cultural.

SuperRelativele RoFoto: Wikipedia

Bucegiul o prada sigura. Inaltimi relativ scazute, deci accesibilitate chiar si iarna. Proximitate de zonele urbane hipercunoscute ale Romaniei montane. Care mai de care dintre potentatii vremii viseaza o vila in creierul Bucegiului. Daca tot e usor de escaladat cu piciorul de ce sa nu mergem cu masina, daca tot sunt popasuri turistice, de ce nu am avea si vila personala?

BNR, Patriarhia au deja vile prin Bucegi. Tupeul cat vila este la Busteni. Primaria a facut retrocedari pana si pe Platou. Mii de hectare au intrat pe mana mafiei: politica, judecatorie, procuratura, functionari ai primariei. Click siVezi ancheta pe larg aici.Acolo unde legal nu se poate construi, ca doar avem o lege stricta privind Parcul Natural Bucegi!

Retrocedari atat de multe s-au facut de s-a ajuns chiar pana la Babele. Pe siteurile de imobiliare a fost pana acum un an chiar un teren la Babele pe care se cerea un milion de euro. Culmea este o vila de 3 etaje, parasita acum, culmea, a Ministerului Mediului. E la Babele. Sta inceputa si neterminata.

Te revolta toate astea? Nu cred, de fapt vrei si tu. Fiindca e Bucegiul bland si te inghite. Trendul acesta imobiliar este inecat in fum de mititei. Esti printre mititei? Daca muntele permite, de ce nu? Poti face gratar, poti sa arunci gunoaie. Muntele tace, n-are cuvinte, dar nici Marele roman nu are nimic de spus. Click pentruancheta pe larg AICI.Marele Roman e preocupat! In locul unor actiuni ferme, de aparare a Muntelui, ce avem? O forma patologica de ridicare in slavi a unei Dacii, despre care n-avem multe informatii. Multe minti se mint ca Bucegiul era, este si va fi Centrul energetic al lumii. Este o patologie nascuta o data cu presedintele Republicii Socialiste Romania, Nicolae Ceausescu. Dumnealui stia despre daci exact atat cat trebuia ca sa faca din nimic un bici de proslavire a propriei personalitati. Patriotismul de Bucegi? Perdea de fum de mititei. Praf in ochi ca suntem buricul pamantului. Alergie fara vila.

SUPERrelativele Romaniei este o campaniei Haute Culture pentru revitalizarea PATRIMONIULUI natural si cultural. Cine-i de vina? Consiliile Judetene, Ministerul Culturii, Ministerul Turismului, NOI, tu si Eu.

Nu-i asa ca mergi in weekend prin aceste locuri. Ia aminte la:

Adamclisiul, facatura comunista

Ruina Bailor Herculane, mandria pe vremuri a Imperiilor Roman si Austro Ungar

Mucegaiul de astazi de la Bisericutele de creta de la Basarabi

Calcarul numulitic de la Albesti devenit afacere politica

Nationalismul ieftin care vopseste scumpetea si starea deplorabila a Marii Negre

Delta Dunarii