Sa stii macar acum cum se construieste conspiratia. In Rusia, se pun batistele pe tambal si doliul pe reverul muritorilor./ Ziua de nastere a lui Andrei Tarkovski. Imagine de dimineata: Bate vantul ca-n Tarkovski. / Vezi ce filme vin in aprilie./ Azi, live-uri Haute Culture: Revolta florareselor porneste la 10, de la Intercontinental Bucuresti. Populismul, o conferinta? La ora 18.

Tarkovsky. Putin, The BossFoto: Internet&Mobile World

Stii ceva?11 au murit la Sankt Petersburg, ieri. Procurorul general al Rusiei: atac terorist. Coincidenta? Putin era la evenimentul “Adevar si Dreptate”, organizat anual in Sankt Petersburg. La scurt timp dupa atac, vezi cum ii zambeste Putin, presedintelui belarus Alexander Lukashenko:

De cand Vladimir Putin a venit la putere in 1999,rusii au auzit despre sute de atacuri teroriste – apartamente bombardate, masini, cladiri, trenuri si avioane. Despre cate ai auzit adevarul. Putin a profitat atat de des de actiuni violente, plasmuite sau reale, pentru a-si consolida puterea, incat tindem, fara nicio dovada, sa ne incredem in naucitoarele teorii ale conspiratiei. Cum a comentat scriitorul pro-Kremlin si analistului politic Alexander Prokhanov? Protestele anticoruptie de luna aceasta si atacul asupra metroului au fost planificate de catre aceeasi opozitie rau-famata. Miza acestui “inside job” rusesc, in opinia ilustrului Prokhanov: Sa determine autoritatile sa impuna o represiune si mai mare pe adversari. Bineinteles, cine vine la conspiratie? Si Soros. Hai sa pricepem: 1. Nu stim mare lucru despre. 2. Stim ce vor autoritatile sa stim: Soros, opozitia. 3. Ce e bine, ni se spune: gata cu revoltele anti-sistem, ordinea e buna!

Scenariu s-a repetat atat de des din 1999 incoace, incat unii bloggeri pun tragedia pe seama implicarii Rusiei in Siria, altii arunca vina pe activitatea slaba a FSB, serviciul de securitate rus. Este clar. Doua evenimente mari nu tine lumea minte, asa ca „autoritatile au descoperit cum sa distraga atentia oamenilor de la proteste,“ scrie bloggerul Daria Zhukova pe site-ul Republic.ru.

DE SERBAT. Regizorul rus Andrei Tarkovski s-a nascut pe 4 aprilie. Doua tag-uri: viziune poetica si timp. Andrei masura timpul in imagini. Uite, bate vantul la Tarkovski. Intai e sticla sparta a geamului, din care sare pasarea:

EVENIMENTEHaute Culture transmite Live. Va fi revolta florareselor. Primaria Capitalei a suspendat orice autorizatie privind comertul stradal. Floarea e un cadou luat de la florarese, nu? Floraresele, pe buna dreptate, se intreaba ce le asteapta in viitor?

Fraternité, Radicalité, Xenofobie?O dezbatere despre alegerile prezidentiale din Franța este astazi in Bucuresti, la Centrul Ceh. Vin: Irène Costelian, corespondent Libération, Vincent Martigny, conferentiar in stiinte politice si realizatorul emisiunii "Atelierele puterii" de la France Culture si Paul Cozighian, corespondent în Romania pentru Radio France. Se vorbeste despre posibilele scenarii ale rezultatelor alegerilor, ascensiunea populismului, pericolul interferentelor externe in alegeri si viitorul pozitiei Frantei in Uniunea Europeana.

FILME, FETE SI BAIETI de APRILIEIn aprilie intra in cinematografe “The Boss Baby: Cine-i sef acasa?” Animatia cu bebelusi care a detronat in box office-ul american “Frumoasa si Bestia”. Un bebelus cu costum si servieta conspira cu fratele lui mai mare de 7 ani pentru a deturna uneltirea machiavelica a directorului general al Puppy Co.

Vine noul blockbuster “Furios si Iute 8”, despre lumea interlopa, care ne poarta de pe plajele din Cuba, prin dughene din New York, pana pe tarmurile abrupte ale Marii Barent?

Unora le place filmul erotic. Intrebarea este: cui nu? Filmul e asiatic si se numeste “The Handmaiden / Slujnica”: povestea de dragoste dintre doua femei, o hoata de buzunare in serviciul unui escroc care se prezinta drept conte si o frumoasa mostenitoare.

Despre poeta de secol 19 Emily Dickinson avem filmul A Quiet passion. Tot vintage taste este Their Finest, cu actiune in al doilea razboi mondial. Anne Hathawey joaca in Collosal, o comedie strange si miraculoasa.

Click si vezi intreaga lista a celor 9 filme care apar in aprilie.

VIBE POZITIV Cum e atmosfera la job? Stii sa faci brainstorming, sa vorbesti cu fiecare om cand lucrezi, sa spui adevarul si numai adevarul? Stii sa bei o cafea tandru, fara stres, cu lentoare? Uite cateva reguli pentru un vibe pozitiv, in cuibul care ti-e loc de munca, mai mult sau mai putin de 8 ore / zi.

1. Vorbeste. Asa, transparent, pe bune, cum iti vine. Da mai departe informatia-cheie, nu sta ca Scrouge, izolat. 2. Mijloace de comunicare moderna. Pune-le pe telefon. Pe computer. Skype, Hipchat, minunatiile Google Apps. Comunica pe limba zilelor noastre. Nu stii? Invata. Macar putin. Chiar si cu o fereastra de chat se face primavara. 3. Nu discrimina. Toti sunt colegi de soi. Cel lenes, cel muncitor. Orice esec sau succes al lor e al tuturor. Magaie-l pe umar, da-i o guma de mestecat celui care greseste si-i posomorat. Bucura-te pentru cel care are succes. Mai multe povete misto pe care sa le urmezi la job.