Barbatul suspectat de uciderea, luni, a 11 de persoane la metroul din St Petersburg are 22 de ani si este un rus nascut in Kirghizstan. Cel putin 45 de persoane au fost ranite in explozia produsa intre doua statii de metrou, luni dupa-amiaza. Un alt dispozitiv exploziv a fost gasit la o statie din apropiere.

Explozie la metroul din Sankt PetersburgFoto: Captura Youtube.com

UPDATE 11.18 Numarul mortilor a urcat la 14, potrivit Ria Novosti

09.54Serviciul de securitate kirghiz l-a identificat pe suspect drept Akbarzhon Jalilov, nascut in orasul Osh in 1995.

08.34Agentia de securitate kirghiza afirma ca atacatorul este probabil un cetatean rus nascut in Kirgizstan.

08.05O sursa din randul autoritatilor ruse sustine ca este vorba de un singur atacator. Intre timp, un al doilea suspect vizat de un mandat de cautare s-a predat si a acceptat sa colaboreze cu anchetatorii, dar nu exista date care sa sustina implicarea sa in atacul terorist dintre statiile Piata Sennaia si Tehnologiceski Institut, transmite Interfax, citata de News.ro

07.45O sursa din cadrul anchetei citata de agentia de presa Tass a declarat ca bomba care a explodat la metrou are aceleasi caracteristici cu cea gasita ulterior si dezamorsata. In plus, sursa a confirmat ca atentatorul sinucigas a fost identificat si "el este intr-adevar originar din Asia Centrala si a avut legaturi cu militantii sirieni".

07.00Presedintele american Donald Trump l-a asigurat pe omologul sau rus, Vladimir Putin de "sprijin deplin" din partea Washingtonului, dupa atacul mortal asupra metroului din Sankt-Petersburg, a anuntat luni seara Casa Alba.

Presedintele Vladimir Putin, care era in oras in momentul exploziei, a vizitat locul tragediei luni seara si a depus flori la un altar improvizat acolo.

Autoritatile din Sankt Petersburg au declarat trei zile de doliu in memoria victimelor.

Anchetatorii rusi au spus ca suspecteaza un "act terorist", dar au dat putine detalii. Atacul nu a fost deocamdata revendicat.

Prim-ministrul Dmitri Medvedev a scris pe Facebook ca explozia a fost un "atac terorist".

Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Viktor Ozerov, a declarat luni seara ca masurile antiteroriste par ca au esuat in urma exploziei care a zguduit o garnitura de metrou din Sankt Petesburg, transmite BBC News.

De asemenea, acesta a cerut lansarea unei investigatii a masurilor de securitate implementate in sistemul de metrou din metropola Sankt Petesburg. "Acum trebuie sa descoperim motivele pentru care a esuat acest sistem si sa punem la cale o serie de masuri care nu vor permite repetarea unor asemenea erori", a completat Ozerov.