Focoasele pentru rachete furate in Romania nu erau destinate armatei bulgare, ci unei companii private din tara vecina, a precizat ministerul bulgar al Apararii, citat de novinite.com.

"Informatiile primite prin canele militaro-diplomatice arata ca detonatoarele erau destinate unei firme bulgaresti, ceea ce a fost de asemenea confirmat de ministerul roman de Externe", precizeaza ministerul bulgar al Apararii, intr-un comunicat de presa.

Numele acestei companii nu a fost precizat.

Patru lazi in care se aflau cate 16 focoase pentru rachete au disparut dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu. Parchetul Militar Bucuresti a deschis o ancheta in acest caz.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrica de armament din judetul Brasov si avea destinatia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export de armament, era pazit de jandarmi.

Conform surselor citate, de la Brasov spre Bulgaria trenul ar fi avut trei opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, impreuna cu jandarmii si Politia a fost constatata lipsa celor patru lazi in care se afla cantitatea totala de 64 de focoase.