Lipsa unei camere de detinere dotata pentru handicapati - motiv de eliberare a lui Vintu

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 26 mai 2011, 12:12 Actualitate | Esenţial


Judecatoarea care a decis eliberarea lui Sorin Ovidiu Vintu spune ca lipsa de mobilitate a acestuia, imobilizat intr-un scaun rulant, il pune in situatii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentru a se adapta traiului intr-o camera de detinere nedotata pentru persoane cu handicap, potrivit Mediafax.

Judecatoarea Gratiela Lazureanu, de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti, arata ca in ceea ce priveste pericolul concret pentru ordinea publica pe care il reprezinta lasarea in libertate a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, ea retine ca, potrivit practicii constate a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasburg, este unanim admis ca trecerea timpului prin sine insasi duce la stingerea rezonantei sociale negative a faptelor.

In speta, a intervenit dupa arestarea inculpatilor o situatie noua care este apta sa stinga pericolul social concret pe care l-ar reprezenta lasarea lor in libertate. Astfel, potrivit acuzarii, partea vatamata a fost santajata sa dea o suma de bani si sa aiba o anumita atitudine in derularea unui contract de management incheiat intre SC Asesoft SA si SC Realitatea Media, inculpatii savarsind actele de intimidare, "deoarece Sorin Ovidiu Vintu era direct interesat in derularea contractului in conditiile in care membrii familiei sale erau actionari majoritari".

"Este notorie imprejurarea ca dupa arestarea preventiva familia inculpatului Sorin Ovidiu Vintu a vandut actiunile pe care le detinea la SC Realitatea Media, iar in consecinta, nu se mai poate retine ca acesta are un interes actual in derularea acelui contract, deci nu mai exista niciun interes de natura sa ii determine pe inculpati sa intervina intr-un mod sau altul in derularea contractului", apreciaza judecatoarea Lazureanu.

In opinia ei, rezulta ca lasarea in libertate a inculpatilor nu mai poate constitui un pericol pentru activitatea partii vatamate.

Alte elemente (care fiind coroborate cu stingerea rezonantei sociale ca urmare a trecerii timpului si cu incetarea starii de pericol pentru activitatea comerciala a partii vatamate ca urmare a vinderii actiunilor) conduc la concluzia ca mentinerea starii de arest nu mai corespunde scopului procesului penal in sensul articolului 136 Cpp, mai noteaza judecatoarea

In acest sens sunt invocate de judecatoare: "starea evident deteriorata a sanatatii inculpatului Sorin Ovidiu Vintu; lipsa de mobilitate a inculpatului care este imobilizat intr-un scaun rulant il pune pe acesta in situatii ce presupun un efort suplimentar considerabil pentru a se adapta traiului intr-o camera de detinere care nu este dotata cu instalatiile necesare unei persoane cu handicap".

"Asadar, din aceasta perspectiva, odata cu trecerea timpului si avand in vedere ca inculpatul nu mai poate reprezenta un factor de presiune pentru partea vatamata dupa vanzarea actiunilor, instanta retine ca eforturile pe care le depune inculpatul pentru a se adapta vietii in camera de detentie apar ca disproportionate raportat la scopul procesului penal", spune judecatoarea Gratiela Lazureanu.

In ceea ce il priveste pe inculpatul Ilie Ion Cezar concluzia judecatoarei este ca "mentinerea in stare de arest nu mai corespunde scopului procesului penal este conturata si de actele nou depuse in fata instantei (acte de studii, contract de munca)".

"Rezulta din continutul acestora ca inculpatul are o pregatire profesionala fiind absolvent de studii superioare, iar la data faptei desfasura activitate in baza unui contract de munca. Aceste elemente coroborate cu lipsa antecedentelor penale nu mai sustin datele initial prezentate cu privire la persoana inculpatului in sensul de persoana cu anturaj dubios", scrie judecatoarea in decizia sa.

In consecinta, instanta constata ca a incetat starea de pericol pe care ar reprezenta-o pentru ordinea publica punerea in libertate a inculpatilor si ca starea de arest nu mai corespunde scopului procesului penal.

Marti, Gratiela Lazureanu de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie judecati in stare de libertate, insa cei doi au ramas in arest intrucat Parchetul a declarat recurs, care va fi solutionat de Tribunalul Capitalei.

Luni, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, pentru santajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghita, iar Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a fost sesizata sa se pronunte cu privire la legalitatea masurii preventive, care urma sa expire vineri, astfel ca marti a decis revocarea acesteia.

Procesul celor doi incepe in 10 iunie la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, pentru santaj.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4037 vizualizari

 • +30 (30 voturi)    
  Absolut penal! (Joi, 26 mai 2011, 11:21)

  Vizitiul [utilizator]

  M-a bufnit rasul pentru moment, pe urma plansul. Judecatoarea este integrata in absolut, fara dar si poate! Romania, tara tuturor posibilitatilor.

  Vantu e un handicapat, putem spune asta fara a fi acuzati de calomnie si alte alea :)
  • +17 (17 voturi)    
   Inca una (Joi, 26 mai 2011, 12:07)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   Creca numai in Romania handicapatii se judeca unii pe altii :)
   • +4 (4 voturi)    
    Nici la Spital nu sunt camere pt handicapati ! (Joi, 26 mai 2011, 14:50)

    vamaiot [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

    Daca ar exista camere pentru handicapati, nu ar mai exista meseria de brancardier !

    Poate ca sugerati ca v-ar place la Spitalul Penitenciarului sa va petreceti vreo 30 de ani ?

    Eu chiar as fi de acord ca un coleg de celula sa primeasca o bursa dubla pentru ca isi ajuta colegul cu handicap , ca un insotitor !

    Dar daca colegu n-a avut ce manca afara ca parintii lui au pierdut bani la FNI ?

    Credeti ca ... chiar din prima noapte...
  • +19 (19 voturi)    
   Hazliu, doamna , hazliu... (Joi, 26 mai 2011, 13:14)

   Ali Star [anonim] i-a raspuns lui Vizitiul

   Vantu e mai puternic decat justitia chiar daca este handicapat.
   Unde scrie, doamana jude ca unii pot infunda temnita iar altii trebuie sa doarma in puf acasa?

   Temnita nu e temnita, doamna?

   Va cam bateti joc de Romania, unii judecatori.
   • +4 (4 voturi)    
    lasa i sa si bata joc (Joi, 26 mai 2011, 13:47)

    blec-bierd [utilizator] i-a raspuns lui Ali Star

    ca doar e vorba doar de majoritatea lor
   • +6 (6 voturi)    
    Asta este coruptia (Joi, 26 mai 2011, 13:47)

    Judge Law [anonim] i-a raspuns lui Ali Star

    Este un exemplu public de coruptie la nivel inalt.Pe fata, fara frica.Se preface ca nu este spital penitenciar sau infirmerie . Vantu dansa in delta si vine in carut la tribunal.Are complici care tremura ca ar putea vorbi.Si se vede si complicitatia justitiei.Motivarea este hilara si totusi judecatoarei nu-i este frica.Stie ca o apara sistemul.Astia il eliberau si pe Ramaru
  • +5 (5 voturi)    
   Teledon pt Vantu, la IRealitatea :-)).... (Joi, 26 mai 2011, 17:21)

   Jane Doe [utilizator] i-a raspuns lui Vizitiul

   As dona niste bani, cu mare bucurie - ca sa-i amenajeze celula de lux, cu toate dotarile necesare handicapului. Doar sa-l tina acolo, ani buni!

   Si presupun ca nu-s singura...
 • +17 (17 voturi)    
  Noi suntem handicapati (Joi, 26 mai 2011, 12:06)

  Heinrich H. [anonim]

  Pentru ca acceptam asa ceva.
  • +3 (3 voturi)    
   foaaarte bine spus (Joi, 26 mai 2011, 13:26)

   The Saker [utilizator] i-a raspuns lui Heinrich H.

   mie deja mi-e greata, sincer, de toti comentatorii de catifea care se declara zilnic indignati de justita rommana si de alteel; dar tac si inghit pe mai departe; popor de rahat.
   Pe cand si la noi ca in Spania? Ia fiti curiosi sa vedeti ce se intampla acolo, cu miscarea populara masiva impotriva sistemului si a capitalismului corupt.
   Aaaa, daca le zici asta, sar pe tine ca esti comunist, de parca asta ar fi singura alternativa la cpaitalismul asta fascist.
   Atunci, taceti si inghititi :)
   Spor.
 • +14 (14 voturi)    
  RUSINEE Justitiei si judecatoarei!!!! (Joi, 26 mai 2011, 12:07)

  MARIA [anonim]

  Rusine justities romane care detine astfel de judecatori.....Rusine doamnei judecatoare pentru rationamentul lipsit de profesionalism si deontologie profesionala!!!!
 • +14 (16 voturi)    
  simplu (Joi, 26 mai 2011, 12:23)

  Andrei [anonim]

  sa se ofere 1 milion euro unei firme de constructii sa modifice in 24 h o celula in una adecvata.
  • +13 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 26 mai 2011, 13:04)

   florinelul [anonim] i-a raspuns lui Andrei

  • +4 (4 voturi)    
   Sau ... (Joi, 26 mai 2011, 13:48)

   Dani.El [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   ... sa-i de-a camera de gazare, ca oricum este dezafectata ... Si poate o pune careva in functiune pentru cinci minute "din greseala" sau "ca o gluma buna" ...
   • +3 (3 voturi)    
    Sugestie (Joi, 26 mai 2011, 12:56)

    Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui Dani.El

    Sa-l transfere pe scaunul electric, nu va simti mare diferenta fata de carucior, ca sa nu fie stresat.

    Mai departe mergem pe mana dvs. cu gluma buna :)
 • +17 (17 voturi)    
  Alooo CSM !!! (Joi, 26 mai 2011, 12:30)

  corado [anonim]

  Judecatoarea Gratiela Lazureanu, de la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti bate campii! transformadu-se in avocata lui SOV. Amenintarea cu moartea nu are nici o legatura cu faptul de a fi fost facuta pe luna plina , iar acum cade roua .Dimpotriva , faptul ca ar fi renuntat la postul Realitatea din cauza lui (lucru indoielnic), nu face decat sa-i accentueze ura.Justitia se pronunta numai asupra faptei !!!
 • +18 (18 voturi)    
  imaginatie (Joi, 26 mai 2011, 12:35)

  traiang [utilizator]

  Este de neimaginat cum in Ro se poate orice pentru a salva delicventii. Pai SOV e mai '' tare '' decat Strauss Khan.,iar daca venea in Ro era si felicitat !
 • +5 (5 voturi)    
  Surprize,surpize. (Joi, 26 mai 2011, 12:45)

  haiducul [anonim]

  De rãsu plãnsului de cum functioneaza justitia noastrã,oare s-o fi gãndit mult ca sã gãseascã un motiv pentru al pune in libertate pe acest impostor.
  Din bani furati de la oameni putea sã-i constriascã o puscãrie nu o celulã,in felul ãsta ne demonstreazã ca tara asta este departe de a se face bine.
 • +18 (18 voturi)    
  Incredibil (Joi, 26 mai 2011, 12:45)

  gigi [anonim]

  Cum facem s-a scapam de judecatorii astia care plang pe umarul inculpatilor???
 • +19 (19 voturi)    
  Ce mai e de spus... (Joi, 26 mai 2011, 12:47)

  Iorest [utilizator]

  Judecătoarea asta e tată şi mamă în România? Şi ne ia de tâmpiţi? Ce motivări trase de păr pentru ambii infractori! Ce logică "impenetrabilă" aplică! Ce mai e de făcut? Chiar stăm ca proştii şi ne uităm cum îşi bat joc de noi? Nu am mai auzit ca diploma de studii şi cartea de muncă să te scoată de la închisoare... Mă, frate...
 • +11 (11 voturi)    
  ca sa vedeti dumneavoastra... (Joi, 26 mai 2011, 12:59)

  boreus [anonim]

  ..."este unanim admis ca trecerea timpului prin sine insasi duce la stingerea rezonantei sociale negative a faptelor"
  in traducere libera inseamna gata Nush, e adevarat ca le-ai luat si banii, era sa-l si gajbesti pe nefericitul ala dar acu' s-a mai calmat situatia si pana dupa alegeri cand iti dam NUP poti sa stai linistit pe veranda si daca pleci la Singapore scapam si noi de balamuc.
 • +10 (10 voturi)    
  Judecatoarea Gratiela Lazureanu, (Joi, 26 mai 2011, 13:00)

  Rodica Manoiu [anonim]

  Judecatoarea Gratiela Lazureanu este dusa cu pluta ori corupta si mituita pana in maduva oaselor ? Pe aceasi logica, daca va fi gasit vinovat si condamnat la 50 de ani inchisoare SOV va fi eliberat ? Pe motiv ca nu exista celula pentru fizicul sau de handicapat ??
  In ce tara traim ?
 • +10 (10 voturi)    
  mda (Joi, 26 mai 2011, 13:13)

  eu [anonim]

  Este notorie imprejurarea ca dupa arestarea preventiva familia inculpatului Sorin Ovidiu Vintu a vandut actiunile pe care le detinea la SC Realitatea Media, iar in consecinta, nu se mai poate retine ca acesta are un interes actual in derularea acelui contract, deci nu mai exista niciun interes de natura sa ii determine pe inculpati sa intervina intr-un mod sau altul in derularea contractului", apreciaza judecatoarea Lazureanu.  adica rezumat pentru prosti:

  iti tragi o firma, faci milioane de euro prin amenintari, batai, santaj, mita etc... te aresteaza pentru cele enumerate, familia in urma ta vinde firma, si apoi tipi in gura mare ca nu mai ai firma si sa fii eliberat si achitat... ca nu ai cum sa fii judecat pentru o firma pe care nu o mai ai....

  deci justitia in romania e cea mai tare!!!!!!!!!!!!!!

  sper sa auda si avocatii lui DSK de romania, ca daca reusesc sa mute procesul lui in romania, DSK va scapa basma curata, ba chiar va primi si despagubiri ca menajera s-a opus violului si nu a cooperat.
  • +6 (6 voturi)    
   DSK (Joi, 26 mai 2011, 12:50)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui eu

   Pai nu, DSK a fost violat de menajera, nu asa a ramas? :)
 • +9 (9 voturi)    
  idioata (Joi, 26 mai 2011, 13:13)

  cosmin [anonim]

  judecatoarea asta e culmea nesimtirii. daca ar fi in locul lui ghita si ar fi amenintat-o un individ cu moartea, sunt curios daca ar fi fost de acord ca acel individ sa se plimbe liber pe strazi in timp ce fatita sau baiatul ei este la scoala.
  ii doresc din suflet sa primeasca si ea exact ceea ce da.
 • +6 (6 voturi)    
  Se creeaa un precedent periculos (Joi, 26 mai 2011, 13:21)

  Vlad [anonim]

  Maine poimaine toti infractorii o sa se dea handicapati si nu o sa mai faca puscarie.
  Purcaria este o pedeapsa nu un confort.
  Din cate tin eu minte dl. Vantul margea foarte bine si fara scaunul cu rotile, doar cu ajutorul unui baston, acum brusc e handicapat omul.
  Respectiva judecatoare cred ca a fost ingropata de bani .... daca nu ea un verisor ceva.
 • +4 (4 voturi)    
  Uite judecatoare cumsecade, omenoasa... (Joi, 26 mai 2011, 13:25)

  Petre [anonim]

  Unii judecatorii nu-si respecta menirea.

  Unii isi vand onoarea, alti pur si simplu se cred Dumnezeu.
  Mai sunt si idioti care desconsidera poporul roman.

  Doaman judecatoare din ce categorie face parte?
 • +5 (5 voturi)    
  Concluzie: (Joi, 26 mai 2011, 13:26)

  Raluca [anonim]

  - esti handicapat
  - ai studii superioare certificate de o diploma
  - esti angajat cu carte de munca...

  Doar una din aceste conditii este suficienta si poti savarsi infractiuni fara teama de a face inchisoare!!!
  Numai in Romania!!!
  Eu zic ca e un bun slogan pt. turism, nu???

  De-a rasu' plansu'!
 • +5 (5 voturi)    
  ca sa vezi, mah, ce motiv de 2 bani (Joi, 26 mai 2011, 13:27)

  nahir [utilizator]

  vantu nu va putea face puscarie niciodata, pt. ca nu exista camera dotata pentru handicapati.
  bine ca exista o tara (singura si unica Romanie) cu judecatori handicapati.
 • +4 (4 voturi)    
  curios... (Joi, 26 mai 2011, 13:28)

  alt adrian [anonim]

  Vantu nu poate sta , la inchisoara, ca este " handicapat " . IN schimb, " handicapul " nu-l impiedica sa calce legea, in picioare, ori de cate ori doreste . Asta nu conteaza in ochii justitiei ? Oare sa fie legea aplicabila numai persoanelor fara handicap ? Daca Vantu va fi gasit vinovat, nu va fi incarcerat pentru ca nu exista celule adaptate vietii unei persoane cu handicap ? poate ar fi necesara o interpelare a ministrului justitiei...
 • -2 (2 voturi)    
  ce rost are procesul? (Joi, 26 mai 2011, 14:24)

  gelu [anonim]

  de ce se mai tine proces cand se stie ca SOV e vinovat si trebuie inchis? De ce tinem neaparat sa existe un proces? N-ar fi mai bine sa se faca un sondaj de opinie? Daca acceptam un proces trebuie sa acceptam si toate prostiile cu drepturile omului. E clar ca judecatorii sunt corupti deci mai bine hotaram pe forum aici ce trebuie facut, nu-i asa?
 • +2 (2 voturi)    
  HEHE, SOLUTIA!!!::: (Joi, 26 mai 2011, 14:51)

  CosmiN [anonim]

  Daca ajung vreodata condamnat la inchisoare, am de facut urmatoarele:
  1) ma arunc de pe bloc in picioare ca sa mi le rup
  2) ma angajez cu carte de munca
  3) fac facultate
  • +5 (5 voturi)    
   Nu te-ai prins (Joi, 26 mai 2011, 14:09)

   Vizitiul [utilizator] i-a raspuns lui CosmiN

   Poti sta in carucior si cu picioarele intregi :)
 • +1 (1 vot)    
  Basescule (Joi, 26 mai 2011, 15:30)

  HESS [anonim]

  de ce nu disponibilizati tu si boc din justitie oameni.de ce este de neatinsa injustitia romana.chiar nu aveti rusine voi mai marii tarii sa intoarceti capul la aceste decizi scarboase ale unor injustitiari?hei madam kovesi mata ce pazesti.?chiar nu poti face nimic 'daca nu lasa postul asa statul economiseste ceva leuti.oare dna-ul fiscul asa de curiozitate nu poate verifica averea acestei judecatoare .asa de curiozitate.nu mai este mult si unii judecatori vor elibera mafiotii spunandu-ne direct in fata pt ca asa vrea muschiul meu.
 • +3 (3 voturi)    
  da' pana acuma cum a stat in arest? (Joi, 26 mai 2011, 15:47)

  I [utilizator]

  Judecatoarea asta trebuie data afara!
 • +3 (3 voturi)    
  handicap (Joi, 26 mai 2011, 15:51)

  sandel [anonim]

  starea de handicap nu l-a oprit pe vantu sa ajunga bandit ? ne impune doar obligatia sa-i asiguram toalete speciale ?
  acasa si pe unda mai sta are numai toalete speciale ?
  mi-l amintesc f. bine cand urca anii trecuti scari la igp si refuza sprijin si le urca bine . cred ca se poarta ca milogul ca sa nu stea unde ii e locul .
  ce face dna judecator e mostra de nemernicie in magistratura romaneasca . vrea sa ne spuna ca vantu nici n-ar putea fi condamnat pentru ca nu avem toalete speciale prin parnaia romanesca ? haida de madam si ia-l acasa dac ti-e asa mila de el


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by