Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar sa fie judecati in stare de libertate, insa cei doi raman in arest intrucat Parchetul a declarat recurs, care va fi solutionat de Tribunalul Capitalei, scrie Mediafax.

Luni, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, pentru santajarea managerului Realitatea TV Sebastian Ghita, iar Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a fost sesizata sa se pronunte cu privire la legalitatea masurii preventive, care urma sa expire vineri, astfel ca marti a decis revocarea acesteia.

Procesul celor doi incepe in 10 iunie la Judecatoria sectorului 1 Bucuresti.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar, pentru santaj.

Potrivit acuzarii, in perioada martie - aprilie 2011, inculpatii Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita, parte vatamata in dosar, sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Concret, constrangerea a fost realizata de catre inculpati, prin amenintarea cu uciderea partii vatamate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice. Mijloacele intrebuintate, datorita succesiunii presiunilor exercitate, au fost de natura sa creeze temere partii vatamate, astfel incat aceasta a remis suma de 150.000 de euro. Prin intermediul inculpatului Ion Ilie suma de bani urma sa ajunga la inculpatul Vintu in scopul obtinerii unor foloase materiale injuste, fiind urmarit de ambii inculpati, care ar fi beneficiat de acest avantaj ilicit.