Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a parasit duminica in jurul orei 23:00 (03:00 GMT luni), cu mainile incatusate la spate, sediul politiei din New York. Potrivit unui jurnalist AFP, a plecat spre o destinatie necunoscuta.Presa franceza noteaza ca DSK a plecat spre un spital pentru recoltarea de probe ADN.

Dominique Strauss-Kahn a parasit incatusat comisariatul din HarlemFoto: Reuters

Seful FMI avea o privire obosita la aproximativ treizeci de ore de la arestarea sa, cu putin timp inainte sa decoleze spre Paris cu un avion Air France.

Acesta a fost urcat in spatele unei masini de politie, stand intre doi politisti, scrie AFP.

El nu spus niciun cuvant numerosilor reporteri care asteptau iesirea sa de la interogatoriu dupa ce fusese acuzat de tentativa de viol asupra unei femei in camera sa de hotel din New York.

UPDATE ora 7:00Dominique Strauss-Kahn nubeneficiaza de imunitate diplomaticain fataacuzatiilor de agresiunesexualaimpotrivalui,a declarat pentru AFPunpurtator de cuvant alpolitieiNewYork.

El a adaugat ca seful FMI a parasit unitatea de politie din Harlem si urmeaza sa apara luni "la ora locala 10:30(14:30GMT), in fata tribunalului" unde i se vor prezenta acuzatiile care i se aduc.

"Va fi un judecator"care se ocupadecaz si care va decide dacaDl.Strauss-Kahn poatefieliberatpe cautiune si inceconditii, a spus John Grimpel, purtator de cuvant al NYPD.

Strauss-Kahn intentioneaza sa se "apere cu fermitate" impotriva acuzatiilor de agresiune sexuala care i se aduc, potrivit avocatilor sai.

"El intentioneaza sa se apere cu fermitate impotriva acuzatiilor care i se aduc si a dezmintit orice abatere comportamentala", a declarat unul dintre avocatii sai, Benjamin Brafman, vorbind reporterilor din fata instantei din Manhattan. Strauss-Kahn urmeaza sa fie prezentat unui judecator.

Dominique Strauss-Kahn fusese retinut de catre autoritati cu cateva minute inainte de a decola spre Paris de pe aeroportul international John F. Kennedy din New York. Strauss-Kahn a fost acuzat ca a agresat sexual, in cursul zilei de sambata, o menajera de la un hotel din centrul metropolei americane.

Seful FMI a fost condus la o sectie de politie pentru a fi interogat. El a fost acuzat de procurorii americani de "savarsirea unui act sexual criminal, tentativa de viol si sechestrare ilegala a unei persoane".

O jurnalista franceza povesteste cum Dominique Strauss-Kahn ar fi incercat sa o violeze in 2002. Ea sustine ca atunci scandalul a fost musamalizat

Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, arestat la New York, pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare fusese implicat deja in doua scandaluri de acest tip. Pe langa cel cu Piroska Nagy, o fosta directoare de origine ungara din departamentul FMI pentru Africa, un episod foarte putin cunoscut este cel in care a fost implicata o jurnalista franceza. Tristane Banon a povestit in cadrul unui show de televiziune cum, in 2002, Strauss-Kahn a incercat sa violeze.

Extrase din rapoartele politiei si diplomatilor in cazul DSK: Au fost gasite zgarieturi pe bustul presupusului agresor

Mai multe rapoarte ale politiei new-yorkeze in cazul directorului general al FMI, arestat sambata pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare si diplomatice au fost trimise duminica si luni autoritatilor franceze. Ele sunt "devastatoare" pentru Dominique Strauss Kahn, relateaza www.atlantico.fr. De asemenea un raport transmis diplomatilor francezi mentioneaza ca au fost gasite "zgarieturi pe bustul presupusului agresor".

Acesta din urma a fost de acord sa fie efectuate teste suplimentare. "Testele au fost efectuate pe parcursul dupa-amiezei de duminica.

Un oficial de rang inalt de la Departamentul de Politie New York (NYPD) a declarat ca biroul sau de investigatii a folosit un kit de colectare de probe in caz de viol, care permite prelevarea de probe de la victima (haine, corp, unghii, etc), precum si de la locul agresiunii.