Ministrul Internelor, Traian Igas, a declarat, marti, dupa intalnirea de la Ministerul Muncii, ca pana joi va fi "creionat" un plan de actiune impreuna cu Politia si Jandarmeria pentru combaterea muncii la negru, iar de saptamana viitoare vor intra "in actiune", relateaza Mediafax.

Igas a spus ca din 2 mai intra in vigoare si noul Cod al Muncii, astfel ca autoritatile incearca sa combata cat mai mult munca la negru, pentru a aduce la suprafata si acest sector care creeaza mari probleme bugetului de stat.

El a precizat ca sunt foarte multe firme care nu platesc contributiile catre bugetul de stat, dar in acelasi timp si cei care muncesc la negru au de suferit.

"Vor fi facute controale peste tot, in special acolo unde constatam ca exista munca la negru. Deja se stiu foarte bine sectoarele unde practica este mai raspandita", a zis Traian Igas.

Ministrul Administratiei si Internelor nu a precizat cati bani vor ajunge la bugetul de stat in urma eradicarii acestui fenomen, spunand doar ca ceea ce fac acum autoritatile "va fi o munca responsabila care va avea eficienta".

Potrivit ministrului Traian Igas, Politia si Jandarmeria vor ajuta echipele de control sa-si faca mai bine treaba in depistarea muncii la negru.

Ministrul Traian Igas a participat, marti, la intalnirea de la Ministerul Muncii cu premierul Emil Boc si cu conducerea Inspectiei Muncii, discutiile vizand masurile ce vor fi luate pentru combaterea muncii la negru.

Ministrul interimar al Muncii, premierul Emil Boc, a declarat, la finalul intalnirii, ca vor fi aplicate sanctiuni dure pentru munca la negru, avertizandu-i pe cei care folosesc salariati fara forme legale sa le incheie contracte de munca, pentru ca noua legislatie prevede amenzi mult mai mari si sanctiuni penale.