Camera Deputatilor a aprobat Legea privind parteneriatul dintre stat si culte in domeniul serviciilor sociale. Daca presedintele Traian Basescu o va promulga, Bisericile recunoscute din Romania vor putea realiza astfel orfelinate, aziluri de batrani sau orice alte programe sociale, cu finantare asigurata de maximum 80% de la bugetul public. "Bisericile vor fi in dependenta directa fata de Guvern, care nu uita potentialul electoral al Bisericii", a declarat deputatul PNL Ludovic Orban, care a votat impotriva acestui proiect. Teologul Radu Preda sustine ca "metodele indirecte de ajutorare ar fi scos cu totul din joc ipoteza momelii electorale". Creeaza legea o relatie discriminatorie intre Biserica si celelalte organizatii cu activitati in domeniul serviciilor sociale? Vor putea fi controlate transparent sumele de bani platite de stat catre culte?

Raluca TurcanFoto: Hotnews

Deputatul democrat-liberal Raluca Turcan, cea care a propus aceasta lege, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.

Nota redactiei:

  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
  • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori.

Citeste aici o dezbatere pe tema parteneriatului stat-biserica.