Sorin Ovidiu Vintu "nu avea o problema ginecologica". "L-am pus pe domnul Vantu in legatura cu specialistii potriviti". Declaratiile vin de la medicul ginecolog austriac Peter Husslein, cunoscut in Romania ca "doctorul care l-a consultat la inima pe Sorin Ovidiu Vantu". Intr-un scurt interviu acordat HotNews.ro, acesta a explicat cum a ajuns numele sau in dosarul cunoscutului om de afaceri. Si a dezvaluit ca el insusi este jumatate roman. Mama sa, Adelina Alexandrescu, a plecat in Austria pe vremea comunismului.

Dr. Peter HussleinFoto: Hotnews
  • Vezi in video declaratiile integrale ale medicului Peter Husslein  

Peter Husslein este seful departamentului de Obstetrica si Ginecologie din AKH, cel mai mare spital din Europa. Acesta a declarat ca a fost implicat in organizarea tratamentului medical in cazul lui Sorin Ovidiu Vintu, dar ca nu a fost el cel care l-a tratat. "M-am ocupat de organizarea dumnealui si, din cate stiu, dumnealui a prezentat un document semnat de mine. Iar oamenii se intreaba cum poate un ginecolog sa trateze un pacient cu probleme cardiace. Dar eu nu l-am tratat pentru probleme cardiace, eu doar i-am organizat tratamentul medical", a explicat Peter Husslein. Intrebat daca stia ca documentul pe care l-a semnat va fi prezentat in instanta, Husslein a refuzat sa raspunda, invocand confidentialitatea doctor-pacient.

"Eu m-am ocupat doar de organizarea tratamentului sau", a subliniat Husslein, precizand: "Evident, nu eu l-am tratat direct, personal. Eu sunt un ginecolog, iar dumnealui nu avea o problema ginecologica. Au fost alti doctori. L-am pus pe domnul Vintu in legatura cu specialistii potriviti".

Intrebat in ce context l-a cunoscut pe Sorin Ovidiu Vantu, medicul austriac a explicat ca trateaza foarte multi pacienti care vin din Romania. Iar o parte dintre acestia ii cer doar sa ii puna in legatura cu medici de alte specialitati care sa se ocupe de problemele lor. "Sunt foarte fericit cu pacientii romani, ii plac foarte mult si le ofer posibilitatea sa ma contacteze oricand au o problema", a adaugat Husslein, precizand ca, "din respect pentru domnul Vintu" si pentru "confidentialitatea doctor-pacient", nu va spune mai multe despre acest caz".

A povestit, insa, ca si el are sange romanesc. Mama sa, Adelina Alexandrescu, a fost romanca, nascuta in Mizil. "Din pacate", nu l-a invatat romaneste. O limba cu care acum are insa contact tot mai mult si pe care a inceput sa o inteleaga de la pacientii pe care ii trateaza sau carora le inlesneste tratamentul la Viena. In Romania nu a mai ajuns de peste zece ani. Mama sa a fost de asemenea medic ginecolog in Viena, iar tatal sau director al departamentului de Obstetrica si Ginecologie din AKH.

Cum a ajuns ginecologul Husslein in instanta romaneasca

Starea de sanatate a lui Sorin Ovidiu Vantu a reprezentat unul dintre subiectele de discutie intre avocati si instanta de judecata. In permanenta avocatii au solicitat ori amanarea procesului, pentru ca Vintu nu se simtea bine, ori au cerut intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru ca SOV sa plece la Viena pentru a-si trata afectiunile cardiace. Un episod controversat a fost cel in care semnatura ginecologului Peter Husslein a aparut pe un document prezentat instantei prin care lui Sorin Ovidiu Vintu i se recomanda sa plece la Viena pentru a-si trata afectiunile cardiace.

La termenul din 17 decembrie, judecatorul a constatat ca medicul care urma sa il consulte pe Vintu in problema sa cardica este de fapt medic ginecolog. Vintu a explicat ca de fapt este vorba de o echipa de medici specialisti, insa judecatorul le-a cerut avocatilor sa depuna actele medicale originale.

Iata ce a declarat Vintu in fata judecatorului, in sedinta din 17 decembrie 2010:

Profesorul Husslein este seful clinicii la care am fost internat. Dumnealui a facut acele recomandari pe baza observatiilor facute de medicii specialisti in cardiologie ai clinicii. Vreau sa subliniez ca in Romania sunt sefi de clinici care sunt de profesie ingineri. Am vrut sa clarific acest aspect mai ales ca e si presa in sala".

La termenul din 7 ianuarie, judecatoarea de sedinta a explicat cum a constatat ca documentele medicale depuse de avocatii lui Vintu, care atestau o afectiune cardiaca, au fost semnate de un ginecolog. Judecatoarea a facut o simpla investigatie pe Internet si a descoperit un alt aspect: medicul ginecolog Peter Husslein nici nu lucreaza la clinica din Viena indicata de Vintu la termenul precedent, si anume la clinica Rudolfinerhaus. Judecatoarea a respins cererile avocatilor lui Vintu de a parasi tara pentru a merge la Viena.

Citeste aici o alta declaratie acordata pentru HotNews.ro de medicul Peter Husslein.