Guvernul despre decizia ICCJ: Recalcularea pensiilor militare poate continua

de D.G.     HotNews.ro
Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:59 Actualitate | Esenţial


Executivul a anuntat vineri ca va continua recalcularea pensiilor militare, argumentand ca "procesul de recalculare a pensiilor isi are temeiul in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, motiv pentru care suspendarea efectelor HG nr. 735/2010 nu este echivalenta cu constatarea ne-legalitatii normelor de fond privind recalcularea pensiilor, cuprinse in Legea 119/2010 cu referire la Legea 19/2000, se arata intr-un comunicat.

"Cata vreme Legea 119/2010 este in vigoare, iar Curtea Constitutionala a constatat conformitatea sa cu dispozitiile Constitutiei prin decizia nr. 873/2010, consideram ca actul normativ trebuie sa-si produca efectele, iar suspendarea hotararii Guvernului nu afecteaza aplicarea Legii", se arata in continuare.  

"In concluzie, in temeiul dispozitiilor legilor invocate mai sus, pe baza dispozitivului hotararii ICCJ si potrivit prevederilor Legii 119/2010, consideram ca institutiile din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala pot continua recalcularea pensiilor". 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a publicat vineri motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.

ICCJ a specificat ca suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a ramas definitiva si ca aceasta decizie produce efecte "erga omnes", adica este opozabila tuturor pensionarilor militari. Decizia ICCJ se refera la suspendarea aplicarii HG 735 pana la pronuntarea instantei de fond asupra cererii de anulare a aceluiasi act normativ.

HotNews.ro a aratat anterior cum se traduce decizia ICCJ, potrivit specialistilor in drept:

    * Guvernul poate continua sa recalculeze pensiile pentru ca temeiul acestei recalculari este legea 119/2010, si nu HG 735/2010.
    * Ceea ce s-a retinut prin motivarea ICCJ este ca prin HG 735 s-ar adauga la legea 119 din 2010 obligatia ca oamenii sa formuleze ei cereri de recalculare si sa aduca ei acte doveditoare. La asta se refera aparenta de nelegalitate retinuta de Curte.
    * Ca urmare a deciziei ICCJ institutiile trebuie sa recalculeze ele, din oficiu, pensiile, pe baza actelor doveditoare pe care le au de la depunerea dosarelor de pensie, in baza carora s-a si stabilit initial pensia. Guvernul si ministerele trebuie sa faca toate operatiunie din oficiu, nu la cerere, si sa tina cont de actele depuse anterior sau sa faca demersuri pentru a obtine alteleCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

6439 vizualizari

 • -8 (20 voturi)    
  Romania - stat de drept ??!!! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:24)

  lili [anonim]

  Hotararile ICCJ sunt nebagate in seama de Guvernul Romaniei ??!! Sunt ele obligatorii si pentru Guvernul Romaniei ??!! Cine intervine in acest caz, cine judeca mai departe?! Vorbesc, exclusiv dpdv LEGAL, adica al legii..... Juristii TREBUIE sa clarifice, cine o face, ce institutie ??!!!
  • +8 (8 voturi)    
   Lili, nai inteles (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:46)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui lili

   ICCJ a spus ca pina se termina recalcularea toti pensionarii militari ar trebui sa primeasca pensia dinainte de recalculare, pentru ca altfel primesc tratament diferit cei recalculati fata de ceilalti.
   Si mai zice ca e obligatia guvernului sa gaseasca toate actele privind munca depusa, nu e obligatia pensionarilor
   • -3 (7 voturi)    
    nai (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:56)

    kaltz [anonim] i-a raspuns lui bogdan

    draga bogdan nai este un instrument muzical de suflat alcatuit din mai multe tuburi de dimensiuni diferite. lili vorbea de recalcularea pensiilor nu de instrumente muzicale.
    • 0 (0 voturi)    
     Fondul (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:57)

     Doran [utilizator] i-a raspuns lui kaltz

     Problema era, desigur, recalculare. Scaparea unei cratime lui Bogdan nu-i anuleaza rationamentul. Stirea limpezeste tocmai mirarea voastra. Si s-au pronuntat juristii. Chiar credeti ca in guvern sunt numai politruci?
   • 0 (0 voturi)    
    Si in ce baza . . . (Duminică, 23 ianuarie 2011, 12:42)

    gheorghe [anonim] i-a raspuns lui bogdan

    . . . poate plati guvernul pensiile dinainte din moment ce Legea 164 a gost abrogata? Singura baza existenta acum pentru plata pensiilor este legea 263/2010 coroborata cu legea 119/2010 si care spune ca poensiile trebuie recalculate pe principiul cotributivitatii. Adevarul e ca judecatorii nu prea isi dau seama de consecintele unor hotariri ale lor. Pracic guvernul este silit sa continue recalcularea pe baza datelor adunate de specialistii proprii. Dar oare acest lucru va fi in totalitate in favoarea si in sprijinul reclamantilor? Evident ca nu. Nu e altul mai interesat decat tine sa-ti rezolve problemele. Mai ales in cazul celor care au lucrat in sectorul civil inainte de armata. Eu am cerut prin E-mail de la uzina unde am lucrat inainte de 1960 si in doua zile am primit documentul acasa si nu am considerat asta o corvoada ci un gest firesc de a-mi gestiona singur problemele.
  • -13 (19 voturi)    
   SUSTINETI ARMATA LUNI (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:23)

   cris [anonim] i-a raspuns lui lili

   Luni generalii nostrii vor manifesta in toata tara. Armata e cu noi, dc ei vor fi infranti atunci se va alege praful de ROMANIA.
   • -3 (5 voturi)    
    Lune generalilor (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:50)

    Maresalu' [anonim] i-a raspuns lui cris

    Sunt cumva acei generali ce au vrut intrarea in NATO prin 1996? Sunt acei generali ce au vrut intrarea in UE prin 1993? Sunt acei generali ce taiau tancurile prin vara anului 1992? Sunt ace3i generali ce se scuturau de jugul sovietic? Sunt acei generali ce promiteau o viata mai buna alaturi de aderantii la structurile euroatlantice?Daca da, atunci sa isi plateasca ideile, ca oricare alt cetatean. Puteau sa faca ceva. Nu au facut. Atunci sa taca sa facem noi ce credem noi ca este mai bine. Ne-au mandatat pentru asta in anii aceia tulburi
   • +3 (7 voturi)    
    atata am de zis la comentariul tau (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:54)

    adyQ [anonim] i-a raspuns lui cris

    hahahahhahaha
   • 0 (0 voturi)    
    si pe Ristea Priboi (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:26)

    bula [anonim] i-a raspuns lui cris

    si pe generalii de secu, militie, penitenciare si pe Costica Voicu, Cico Dumitrescu, Mihai Lupu, Marcu Tudor (fratele lui Vadim), pe gen. Diamandi, Stanica Dumitru. gen Dumitru Iliescu SPP. Sa iesim si cu portretele lor.
   • 0 (0 voturi)    
    stanculescu? militaru? chitac? (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:20)

    dedeiu [anonim] i-a raspuns lui cris

    De care generali vorbesti?
   • 0 (0 voturi)    
    Nerusinare (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:56)

    alice [anonim] i-a raspuns lui cris

    Nu stiu cat de mare poate fi nerusinarea unui om incat sa-si inchipuie ca el face parte din categoria cea mai de pret a unei tari si ca trebuie sa muncim cu totii ca ei sa castige cat foarte putin oameni castiga din munca cinstita. Eu nu am sa castig niciodata in viata mea pe luna cat castiga nerusinatii astia, care nu tin minte sa fi dus numele Romaniei pe culmile cele mai inalte ale succesului, din cheta de la noi toti care muncim. Militarii nu sunt cu nimic mai presus decat strungarii, croitoresele, sau profesorii. Nu sunteti bunul nostru cel mai de pret si mi se pare revoltator ca eu ca stat sa nu fiu in stare sa le spun eu categoriilor pe care le platesc din banii tuturor cat merita sa castige si respectivii lipsiti de obraz sa poate ca conteste in instanta asa-zisele drepturi. Credeti ca un general american poate sa dea statul in judecata si sa castige ca sa-l oblige tot pe el, pe stat sa-i dea mai mult din munca celorlalti? Ma indoiesc. In rezumat rusine, rusine unui Abraham care fiind la butoane a dat legi ca sa devina el si alde ai lui categorie privilegiata. Nu ar trebui sa fie nimeni privilegiat in tara in care 3,5 milioane de oameni tine restul de populatie. Sa luati maxim 1000 de euro si e si asa mult pentru ce i-ati oferit tarii asteia si ce tara ne-ati lasat noua, celor mai tineri pe mana. Tara asta disfunctionala este rodul "muncii" voastre de 20 de ani, si acum vi se mai pare ca sunteti si bunul nostru cel mai de pret. Mi-e sila.
  • +5 (11 voturi)    
   tu esti specialist??? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:33)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui lili

   in primul rand ICCJ s-a pronuntat pe alta lege. legea care recalculeaza pensiile este alta. citeste atent.

   asta sa nu mia vorbim ca intr-un stat de drept ICCJ nu se pronunta pe fondul unei legi. nu este atributia lor. ei nu au voie sa spuna daca o lege se aplica sa nu. ei trebuie sa aplice legea. asta se intampla intr-un stat de drept.

   dar reteaua lui voicu inca are oameni bine infipti in sistem.

   CCR-ul a facut-o iar legea de recalculare a pensiei este CONSTITUTIONALA. repeta dupa mine CONSTITUTIONALA!

   te-am lamurit?
   • -1 (7 voturi)    
    despre specilisti (vreo 15.000) (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:55)

    sucaa' [utilizator] [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    Nu sucaa; se pronunta doar pe legalitate, in sensul interpretarii si aplicarii ei ! CCR se pronunta pe constitutionalitate; instantele de judecata se pronunta pe legalitate. De aia CCR nu infaptuieste acte de justitie si nu este instanta de judecata. Mai ai nelamuriri specialistule?
   • 0 (0 voturi)    
    invata (Luni, 24 ianuarie 2011, 0:26)

    radu marius [anonim] i-a raspuns lui sucaa

    in materia drepturilor omului au intaietate prevederile conventiilor internationale, nu constitutia
  • -5 (11 voturi)    
   am zis mere ca imi place de Basescu si BOC (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:02)

   GeorgeT [anonim] i-a raspuns lui lili

   bravo Boc , inca o data te admir,
  • 0 (0 voturi)    
   sambata Dl Basescu spuse altceva......... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 22:05)

   lili [anonim] i-a raspuns lui lili

   ce va face PDL ??!!! Ce zice Basescu evident, legea duca-se undeva.....Asa arata la anul de gratie 2011 Romania stat membru de UE , unde legea e asa cum zice Presedintele si unde Guvernul asa si face.... Bravo Romania !!!!!!!!!!!

   PS Lasand gluma la o parte, daca Guvernul Romaniei o intoarce maine sau poimaine ca la Ploiesti, adica cum zise astazi Dl Basescu......... NO COMMENT.....
  • 0 (0 voturi)    
   Lili ! (Duminică, 23 ianuarie 2011, 12:46)

   gheorghe [anonim] i-a raspuns lui lili

   Nu stiu ce hram porti pe acest forum dar iti garantez ca faci parte din marea masa a neinformatilor(ca sa nu folosesc un termen mai dur) care ciontestati si dati cu pietre intr-o lege care va asigura in mod cert mari avantaje. Furati de la voi si dati la altii, natangilor!
 • -5 (11 voturi)    
  In România... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:26)

  minus [anonim]

  In România, zicala "unde-i lege, nu-i tocmeala" este adevărată.

  Singura tocmeala este care-i legea.

  Adică dacă în justiţie se anulează ceva, mai rămân valabile 11256 acte normative în vigoare care au puncte comune cu actul anulat.
 • -2 (4 voturi)    
  Si noi ce sa intelegem? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:35)

  George [anonim]

  Ca cine sa procedam?
  • +7 (9 voturi)    
   Voi sa cititi cu atentie (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:39)

   t [anonim] i-a raspuns lui George

   Si apoi sa mai cititi o data cu atentie sporita. De inteles e simplu.
   • -7 (11 voturi)    
    Tocmai, ca de inteles nu e simplu (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:20)

    George [anonim] i-a raspuns lui t

    Fiindca, daca as proceda dupa cum zice justitia, asa avea o pensie, daca as proceda cum zice guvernul, asa vea alta pensie. Si ce e mai ciudat, daca as proceda cum zici tu, d-le t [anonim] chiar daca as lasa sa calculeze guvernul, tot ca justitia as avea pensia! Atunci, de ce atata efort? Vrea cineva sa-si arate muschii in fata pensionarilor militari?
  • 0 (6 voturi)    
   Geica, Geica... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:02)

   Petre [anonim] i-a raspuns lui George

   1.Baci Geica cu pensia lu mataluta imburda-si un sitem de pensii in bransa! Mare esti Geica! Doar Tokes a mai avut ceva influenta in istorie.

   2 Sa-i vezi pe marii sindicalisti (?) militari cum o sa fuga din sindicat vazandu-si pensiile blocate la nivel an 2010, cersandu-si "drepturile" poate iar...in instanta!
   • -4 (4 voturi)    
    Sa mor daca inteleg ce vrei sa spui... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:22)

    George [anonim] i-a raspuns lui Petre

    Nu vrei sa-mi traduci?
    • +2 (4 voturi)    
     Scuze, George, (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:15)

     Petre [anonim] i-a raspuns lui George

     Erai ultimul cu mesajul cand am editat postarea si, din neatentie, am apasat pe "raspunde", intentia imi era sa pun mesajul de sine statator la "adaugare comentariu".

     Sunt sigur ca esti mai inteligent ca mine, iar o traducere ar fi ptr cei care nu isi amintesc de pensia lui G. despre care s-a tot discutat de ara sa plesneasca ecranele...
     Sanatate.
 • +3 (5 voturi)    
  De ce? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:49)

  ioil [anonim]

  Daca CCR are ultimul cuvant despre hotararile de guvern ce rost mai are sa avem si un guvern?Daca CCR este format din propunerile formate de catre partide ce rost mai are CCR?Daca propunerile partidului sant propunerile aprobate de catre biroul executiv si care sant de fapt propunerile presedintelui de partid ,ce rost mai au partidele?Daca presedintele partidului care primeste instructiuni peste noapte de la sustinatorul financiar al partidului ,cine va ocupa o functie sau alta dupa interesele lui,ma intreb:Cine de fapt conduce Romania?
 • +7 (7 voturi)    
  Aici cam are dreptate ICCJ (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:49)

  bogdan [anonim]

  1. Nu poti sa dai la unii pensia recalculata iar la altii 1600 ron. E tratament inegal la conditii egale.
  2. E responsabilitatea guvernului sa gaseasca evidentele privind munca prestata, si ar trebui sa nu fie foarte greu intr-un sistem militar, unde se presupune ca se tine o evidenta stricta a personalului.
  3. ICCJ nu spune ca pensiile nu trebuie recalculate, ci doar ca e treaba guvernului sa le recalculeze si poate aplica legea doar dupa ce le-a crecalculat pe toate.
 • +10 (10 voturi)    
  Obiectul (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:51)

  Vlaston Stefan [utilizator]

  Deciziei ICCJ este altul. Cititi cu atentie

  * Ceea ce s-a retinut prin motivarea ICCJ este ca prin HG 735 s-ar adauga la legea 119 din 2010 obligatia ca oamenii sa formuleze ei cereri de recalculare si sa aduca ei acte doveditoare. La asta se refera aparenta de nelegalitate retinuta de Curte.
  * Ca urmare a deciziei ICCJ institutiile trebuie sa recalculeze ele, din oficiu, pensiile, pe baza actelor doveditoare pe care le au de la depunerea dosarelor de pensie, in baza carora s-a si stabilit initial pensia. Guvernul si ministerele trebuie sa faca toate operatiunie din oficiu, nu la cerere, si sa tina cont de actele depuse anterior sau sa faca demersuri pentru a obtine altele
  • +2 (2 voturi)    
   Despre procedura ... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:47)

   Gherase [utilizator] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   ... am o intrebare pur tehnica, domnule Vlaston.
   Ce contine dosarul de pensionare al unui militar? Inteleg ca ei nu ar avea carti de munca. Dar trebuiau sa aibe ceva din care sa reiasa macar vechimea, daca nu si soldele incasate pe parcursul activitatii. Adeverinte, copii dupa statul de plata, ceva acolo ...
   Ori, nu mai inteleg nimic. Au fost multe cazuri in care s-a reclamat faptul ca la recalculare s-au "pierdut" ani din vechime.
   Sa inteleg ca prin aceasta procedura s-au refacut complet dosarele de pensionare, in loc sa se completeze cu datele lipsa referitoare la cunatumul soldelor?
   Cu stima
  • 0 (0 voturi)    
   CORECT (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:02)

   Doran [utilizator] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   Nota bene!
  • 0 (0 voturi)    
   ba nu (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 19:20)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   Daca oamenii ar si citi lucrurile despre care discuta, ar vedea, de exemplu, ca in legea 119/2010 se spun urmatoareleȘ
   Art. 3
   (1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
   (2) in situatia pensiilor dintre cele prevazute la alin. (1), care au fost stabilite in baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determina considerandu-se a fi indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
   (3) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului.
   Deci, daca decizia este de suspedare a hg-ului, inseamna ca se suspenda recalcularea. Asa spune chiar legea.
 • +4 (6 voturi)    
  la acest moment (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:51)

  danahile [utilizator]

  justitia e atat de corupta incat nu cred ca o mai baga cineva in seama.eu ias trimite pe toti acasa si as pune alti ca in america prin vot direct.de astia scapam mai greu decat de comunisti si securisti.nu sant eu vinovat ca ei nu mai sant credibili.daca erau corecti fi sigur ca se lua atitudine asa sa taca .
 • +7 (9 voturi)    
  Suntem saraci. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:57)

  dumitru [anonim]

  Suntem saraci si nu ne putem permite fotbalisti celebrii ca Spania,Italia. Germania,Anglia, in campionatul nostru.Suntem saraci si nu putem plati ofiteri cu pensii de lux. Treziti-va armata este dotata cu nave luate la mana a doua din Anglia.Daca investim,trebuie s-o facem in dezvoltare in educatie,in cercetare ,in sanatate si nu in pensionari de lux care nu au facut ceva nemaipomenit.Militarii care lupta acum in exterior primesc salarii bune swi vor avea si pensii bune conform principiului contributivitatii.O.K. ?
  • 0 (0 voturi)    
   suntem saraci (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:30)

   Sparrow [anonim] i-a raspuns lui dumitru

   Ce se primeste pentru misiuni afara se cheama diurna, este mai mica decat se crede si nu intra in baza de calcul pentru pensie.
  • 0 (0 voturi)    
   Romania saracita! (Luni, 24 ianuarie 2011, 10:14)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui dumitru

   Fluxurile financiare ilicite din Romania catre alte tari (paradisuri fiscale, banci elvetiene samd ) plaseaza tara noastra pe locul 34 in lume, cu o medie anuala de 3,6 miliarde de dolari “scapati” in afara tarii, arata un raport anual pe aceasta tema publicat de think thankul american Global Financial Integrity
 • -5 (9 voturi)    
  avem un jurist... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:58)

  alex [anonim]

  Cum sa fie o decizie a ICCJ mai tare decat un HG...
  ca doar un jurist este "capu" la guvern.
  Cum o fi terminat asta facultatea?
 • -8 (12 voturi)    
  PUSCARIE (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:05)

  cris [anonim]

  Bun si justitia doarme acum in bocanci?
  De ce nu ii aresteaza pe toti cei care indraznesc sa incalce decizia ICCJ?
 • -9 (13 voturi)    
  haos (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:06)

  aliana [anonim]

  daca se mai indoieste cineva de "competenta" acestui guvern si al conducatorului nostru iubit.....
  astept minusuri de la cei cu creirele spalate....in mare parte portocalii
  • +9 (13 voturi)    
   Pensii militare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:47)

   ufoman [anonim] i-a raspuns lui aliana

   Stim cu totii cum se facea armata acum 20 de ani si acum se procedeaza la fel . Un ofiter cu cat are gradul mai mare este inconjurat de o garmada de slugi . Sa primeasca ceea ce au dat pentru tara ...adica nimic ! Cate case si-au construit cadrele militare cu forta de munca foarte ieftina (gratis ) ? Ce indemnizatii primesc cadrele militare pentru tinuta ? Ce indemnizatii primesc cadrele miltare pentru hrana ? Sunt intrebari care nu se pun la antene sau la irelitatea . Pentru cei care sunt in Afganistan sa aiba noroc ca soarta ei au ales-o si sunt platiti ca mercenari . Ce nu vrem sa intelegem din toate astea ? Cu ce a muncit un general sau un colonel mai mult ca un inginer , medic sau profesor ? Rusine domilor militari de asa zisa cariera ..........RUSINE !
   • -6 (14 voturi)    
    usurel (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:58)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui ufoman

    acum cateva luni ii injurai cu spor pe ceilalti bugetari (medici, profesori) pe care acum, cu gretoasa ipocrizie, ii dai ca exemplu! baaa, portocaliilor, nu crapati naibii odata? putrezeste tara din cauza voastra!
   • -4 (12 voturi)    
    fals (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:39)

    un militar [anonim] i-a raspuns lui ufoman

    prietene,
    incearca tu sa mergi in agfanistan sau irak, sau pe unde mai merg militarii nostrii!
    Sa vezi cum este ,sa ai si tu banii de mercenar (poate reusesti sa te imbogatesti cu banii aia!), sa stai cu frica permanenta ca oricand explodeaza o bomba, o mina sau ca te ataca talibanii. Sa stii stimabile ca astea chiar nu sunt povesti, este doar o crunta realitate ! Si in plus, afla ca plecarile in razboaiele din irak , afganistan, kosovo sau mai stiu eu unde, nu mai sunt de mult la cerere, ci dimpotriva, sunt la ordin, ordinul comandantului suprem ! Daca nu cunosti, afla ca nu militarii au semnat angajamente de participare la aliantele internationale actuale care desfasoara actiuni militare in diverse locuri din lume ! Nu ! Astea au fost semnate de oamenii politici care acum cred ca banii primiti pentru o astfel de misiune sunt prea multi !
    Domnilor, aflati ca o viata a unui om, militar sau nu, aflat undeva pe alte meleaguri, in msiune ordonata (chiar daca nu isi apara direct tara si poporul, ci este acolo ca urmare a angajamentelor internationale pe care presedintia, guvernul si parlamentul le-au decis) nu poate fi evaluata in bani ! NU !
    Nu comparati voluntarii civili care merg in alte tari, fara sa tina seama de riscuri, pentru a castiga mai multi bani ,cu cei care o fac pentru ca au depus un juramant !
    Si inca ceva ! Militarii chiar cred in juramantul depus ! Si asa si trebuie !
    ceilalti sunt liberi sa faca ce vor si sa injure pe oricine .
    PS. Cu scuzele de rigoare, nu doresc sa minimalizez munca medicilor, profesorilor etc (scuze ca nu ii pot nominaliza pe toti) dar trebuie sa inteleaga toata lumea ca a fi militar chiar NU ESTE USOR ! Oamenii astia chiar isi merita fiecare banut !
    In rest, sa auzim numai de bine !
    • +6 (8 voturi)    
     Da Stimabile militar . (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:09)

     ufoman [utilizator] i-a raspuns lui un militar

     Nimeni nu v-a obligat sa imbratisati acesta meserie . Puteti fi macelari, dulgheri sau aprozaristi sa nu spunem doctori sau ingineri . Va doriti adrenalina si o aveti pe bani . Mercenarul este platit atat pe timp de pace cat si pe timp de razboi asa ca lacrimile sunt de prisos . Civilii care nu vor adrenalina pura aleg meserii mai domestice care nu inseamna ca sunt lipsite de riscuri . Nu ramane de spus decat : La razboi ca la razboi si pensii la fel ca ceilalti ca doar nu va trimitem noi acolo !
     • 0 (0 voturi)    
      Respect pentru M.Ap.N si M.I. (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 3:40)

      T+C [anonim] i-a raspuns lui ufoman

      Se vede ca nu stii nimic, dar abolut nimic despre viata unui adevarat militar de cariera.

      Ca orice profesie, fiecare in viata isi alege ceea ce considera ca i se potriveste deci "dl" ufoman esti ultimul care poti sa comentezi despre asa ceva.

      Va zice ceva despre munca unor militari de profesie care sint ingineri si care au lucrat pe santierele tarii?

      Cind citesc atitea comentarii negative despre armata romana sint mindru de faptul ca atitia membri ai familiei mele sint/au fost ofiteri de cariera in M.Ap.N si in M.I.

      Din pacate sint "oaia neagra" a familiei ca nu am ales o cariera militara pentru ca (din pacate) nu gerez bine stresul si panichez usor.

      In rest, discutia despre pensia, modul de calculare, recalculare, etc se plaseaza pe un plan secund.
     • 0 (0 voturi)    
      Esti ns. (Duminică, 23 ianuarie 2011, 12:01)

      ragulin [anonim] i-a raspuns lui ufoman

      Nu stiam ca imi trebuia aprobarea ta ca sa imbratisez cariera armelor. Eu gandesc despre tine ca esti un frustrat din generatia celor care-si dau cu parerea.
     • 0 (0 voturi)    
      DEX (Duminică, 23 ianuarie 2011, 15:54)

      ioan [anonim] i-a raspuns lui ufoman

      Ia matale DEX-ul si citeste ce insemna mercenar. In rest sunt pline forumurile de frustaci care nu au habar despe institutiile statulu si de limba romana.
    • +3 (7 voturi)    
     spaga pentru misiune in exterior (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:38)

     _Dexter [anonim] i-a raspuns lui un militar

     este jumate din solda pe toata misiunea si se da in avans.
     spaga o dau baietii saraci care nu au alta sansa in viata si o incaseaza aia de plang pe latrinetv ca nu mai poa' sa traiasca cu 37.000.000 lei pe luna.
    • 0 (0 voturi)    
     ... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:08)

     alice [anonim] i-a raspuns lui un militar

     Eu stau 10 ore pe scaun pe zi in fara calculatorului. Am dureri de coloana, de ceafa, daca stau cu capul aplecat prea mult timp am dureri de cap, imi amortesc picioarele si fac varice, ma dor soldurile, ma pasc hemoroizii, imi amortesc mainile, am dureri de ochi si o sa ajung sa port ochelari ca fundul sticlei de sampanie probabil. Cu ce sunt durerile tale mai presus de ale mele? Sa vedem cu ce ma convingi. Atentie, eu nu fac greva, am ales sa fac meseria asta si mie nu-mi da nimeni mai mult ca sa-mi compenseze durerile si sa vezi cat de mari or sa fie peste 10, 20 de ani. Si daca imi pun bani deoparte o sa am din ce trai la pensie, daca nu, la revedere.
     Si pot sa mor si eu, ca se poate sa-mi cada o caramida in cap de la blocurile lasate in paragina.
     Convinge-ma ca durerile tale sunt mai importante ca ale mele. Iti fac o sugestie: nu-ti place sa fii militar, renunta, fa o alta meserie. A, dar stai asa ca ai si avantaje pentru care ai considerat ca merita sa-ti asumi riscurile. Atunci asumati-le cu demnitate.
    • 0 (0 voturi)    
     tu ai zis (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 13:37)

     Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui un militar

     "cum se facea armata acum 20 de ani".
     Mergi sa vezi cum se face acum.
     Sau acum 10 ani.
     Vei pica in bot de la prima proba fizica.
   • +2 (4 voturi)    
    Militari pensionati (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:02)

    terraman [anonim] i-a raspuns lui ufoman

    Mai artistule! Daca ai sange'n zona inghinala, si stii asa de multe, de ce nu te duci frumos sa dai niste declaratii pe la organe, sa faci niste denunturi si sesizari. Asa ar fi corect. Nu sa tainuiesti, sa fii complice sau instigator cu cei de care Romania nu are nevoie. Poate mai rau; esti coautor.
    P.S. Tu nu stii sa mergi pe strada cu fata, daramite cum se facea armata acum 20 ani. Da' acum 30 ?
   • 0 (0 voturi)    
    re .... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 7:02)

    gelu_mihai21 [utilizator] i-a raspuns lui ufoman

    Nu stim cu totii cum se facea armata acum 20 de ani! Dovada? Dumneavoastra nu stiti!!! Referitor la tinuta: UNIFORMA, spune ceva acest cuvant pentru dumneavoastra? Indemnizatie de hrana?Aveti cunostiinta cum arata...o nava ...sa zicem de la marina granicereasca? Cum se manifesta pe apa? Cum se simte un infanterist dupa un mic mars cu tot echipamentul pe el? Exemplele pot continua. Maine o sa dam in cap sportivilor tot pentru norma de hrana? Cat despre intrebarea cu ce a muncit un general sau un colonel mai mult ca un inginer, medic sau profesor....nu sesizati manipularea! Nu generalul in sine e problema, ci armata romana! De ce sunt generalii in fata? Chestie de educatie. Daca eu(recte dumneavoastra) omul de serviciu in intreprindere,ma erijez in reprezentatul intreprinderii, pot intreba si eu atunci la ce sunt buni inginerii si profesorii! Scuzati mitocania de care dau dovada....raspunzand unui comentariu atat de ...BAZAT... ca al dumneavoastra.As fi fericit sa va vad peste alti 20 de ani, fie si in postura de general mult hulit, daca postura de inginer sau profesor va dezavantajeaza! Sa aveti o zi cu mai multa lumina!
   • 0 (0 voturi)    
    Capra vecinului (Duminică, 23 ianuarie 2011, 10:39)

    codin [anonim] i-a raspuns lui ufoman

    Anonim ai raspuns Alianei total eronat. Esti in afara realitatii cazone. Cunosti ceva legat de privatiunile serviciului militar? Nu cred ! Faci parte din tagma celor care doresc moartea caprei vecinului cu afirmatii lipsite de temei, asa ca sa te afli in treaba.
   • 0 (0 voturi)    
    Rusine pt. noi toti! (Luni, 24 ianuarie 2011, 10:11)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui ufoman

    Rusine sa ne fie la toti! Nu suntem in stare sa avem un stat cinstit cu cetatenii sai si nu facem altceva decat sa sarim la gatul apropiatilor nostrii. Citeste mai jos unde sunt banii semenilor nostri romani si implicit ai tai.
    Este o stire tot din Hot News.
    Fluxurile financiare ilicite din Romania catre alte tari (paradisuri fiscale, banci elvetiene samd ) plaseaza tara noastra pe locul 34 in lume, cu o medie anuala de 3,6 miliarde de dolari “scapati” in afara tarii, arata un raport anual pe aceasta tema publicat de think thankul american Global Financial Integrity
 • +9 (11 voturi)    
  asta e (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:09)

  ady [anonim]

  ca Shengenul..incercam s-o dregem dar e corupt si nu merge ..si-au marit salariile inainte de pensionare si nu mai sunt bani..ei na acum..la munca putori ..auzi la ei .pensionati la 50 de ani..si cu pensii uluitoare iti cade fata si doar astia's teroristii din '89 aia care strigau jos Basescu cu pancarte..
  • 0 (0 voturi)    
   esti confuz! (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 13:38)

   Lucian* [utilizator] i-a raspuns lui ady

   "doar astia's teroristii din '89 aia care strigau jos Basescu cu pancarte.. "
   CLAR ESTI CONFUZ!
 • +12 (12 voturi)    
  Echitate 'pe invers' (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:22)

  hotnewsfil [utilizator]

  Ca sa-si apropie magistratii, armata, si serviciile, politicienii au scos legi prin care aceste institutii au dreptul la pensii scandalos de mari, in raport cu pensiile restului pensionarilor (prostimea muta, abandonata, care nu dispune nici de 'biciul legilor' - 'dura lex sed lex' si nici macar de 'forta tancurilor').
  Pentru echitate, guvernul a promovat o lege prin care se hotaraste ca toate pensiile vor fi recalculate exclusiv pe baza principiului 'contributivitatii', inclusiv cele ale privilegiatilor - consumari ai taxelor si impozitelor platite de prostime.
  ICCJ (magistratii de la cel mai inalt nivel, cei care oficiaza divin in 'templul justitiei), ingrijorati sa nu se creeze un precedent care sa li se aplice si lor, au scos o hotarare prin care se prevede intangibilitatea pensiilor speciale (cele ale militarilor si ale serviciilor), acestea fiind considerate "bunuri patrimoniale". Adica, in conformitate cu DEX : 'bunuri mostenite'.
  Fiind respinsa incercarea guvernului de a stabili echitatea prin folosirea procedeului 'de-sus-in-jos', consider ca trebue sa nu fie abandonat acest principiu al 'echitatii', in care scop, acesta sa fie aplicat 'pe invers' (de-jos-in-sus) in modul urmator : toate pensiile prostimii sa fie marite cu 300-400%.
  In acest scop, guvernul sa imprumute anual cate 100-200 de miliarde de euro, punand drept gaj intreaga tara ( inclusiv Dunarea, Carpatii, etc.).
  Adica, daca se refuza 'echitatea de-sus-in-jos', sa se aplice 'echitatea de-jos-in-sus' ('pe invers')
  Tare mi-e teama ca ICCJ va respinge aceasta varianta echitabila, pentru acelas motiv, al "bunului patrimonial", adica al conservarii integrale a valorii initiale , aceea micuta, cu care politicienii post-decembristi au fericit prostimea.
  'Nomenclaturistii' post-decembristi aplica riguros : "Noi vrem egalitate dar nu pentru catei", precum si "Quod licet Jovis not licet bovis".
 • +7 (11 voturi)    
  pensii speciale (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:27)

  Ilica Traian [anonim]

  Eu gandesc asa:
  Toti cetateni sunt egali in fata legi.
  Atunci nu pot fi constitutionale nici legile speciale pentru anumite categorii de cetateni. Cum poate fi verificata constitutionalitatea legilor de pesionare speciale?
  Sunt pentru acordarea drepturilor speciale pentru cetateni cu merite deosebite.
  Legile speciale instituie categorii privilegiate si categorii neprivilegiate.
  • -5 (9 voturi)    
   Pai gandesti bine...egalule! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:00)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui Ilica Traian

   Cand vor auzi cat de egali suntem in fata legii, oamenii nu vor mai dori sa se faca militari.
   Daca nu ai avantaje, de ce ti-ai dori sa risti sa incasezi un glont in tartita pentru un discurs sforaitor despre patrie? Mai bine lipsa!
   Si ce este rau in asta, sa nu ai armata?- nimic!
   Vom fi egali, fara armata.

   Alt oamenii nu vor dori sa nu mai profeseze ca politisti. Prea mult de scris- si ei vor sa fie egali cu cei care nu scriu. Asa ca ei vor fi egali si iti vor sparge toti casa, ca ei nu au ce ai tu in casa. Te vor fura si vor fi egali in fata legii- niste delicventi.

   Dar nu ii va judeca nimeni, pentru ca judecatorii vor fi egali cu noi si nu vor mai profesa. Vor amana toate procesele si vom fi egali- fara justitie

   Alti oameni nu vor mai vrea sa se faca medici in Romania. Vor fi egali cu egalii din Olanda sau de aiurea. Noi vom fi egali in fata legii, si te vei ruga de cate o asistenta sa te opereze pe cord.
   Dar nu vei fi suparat, vom fi toti in aceeasi materie cafenie- adica egali.
  • 0 (0 voturi)    
   cum o fi la altii (Duminică, 23 ianuarie 2011, 11:17)

   watcher [anonim] i-a raspuns lui Ilica Traian

   traienele, ia fii atent acilesea:
   Military pension would be hard to match

   By Barbara H. Pietrowski - Special to the Times

   It's fairly easy to calculate the dollar amount of a military pension after 20 years of active service, and we know a military pension is indexed for inflation so that it goes up over time as cost-of-living increases are granted.
   But what is it really worth to you?
   One way to answer this question is to ask: "How much money would I need in a retirement nest egg to give me a monthly income instead of my military pension?"
   There are three systems for calculating military pensions, and they depend on the date you first entered service.
   Under System 1, in effect for those who entered service prior to Sept. 8, 1980, retiring at 20 years is worth a straight 50 percent of final basic pay. Those who entered service from Sept. 8, 1980, to Aug. 1, 1986, are under System 2, known as "High-3," in which those who retire at 20 years receive 50 percent of their average basic pay over their final three years of service.
   Those who entered military service after Aug. 1, 1986, may elect to receive retirement pay under the High-3 plan or the Career Status Bonus/Redux option. For 20 years of service, Redux offers a $15,000 cash bonus, but provides a pension of only 40 percent of average basic pay over a member's final three years and also has lower inflation adjustments than High-3 over a retiree's lifetime.
   Under System 1 and High-3, basic pay in the final year or averaged over the last three years, respectively, is multiplied by 2.5 percent for each year of service, which is how you arrive at a figure of 50 percent for 20 years. For every year beyond 20, the pension is increased by 2.5 percent, up to a maximum of 75 percent of basic pay for 30 years of active service.
   Under Redux, average basic pay over the final three earning years is multiplied by 2 percent for each year of service up to 20, then by 3.5 percent a year for each additional year up to 30, so that t
   • 0 (0 voturi)    
    pensii speciale (Luni, 24 ianuarie 2011, 21:01)

    Ilica Traian [anonim] i-a raspuns lui watcher

    Domnule sau doamna, as fi apreciat daca ati fi fost politicos(a) si demna.
    Nu ma intereseaza ce scriu jurnalele de aiurea. As fi apreciat in schimb opinia dumnevoastra sincera.
    Eu raman la parerea mea. Constitutia trebuie sa fie egala pentru toti, iar legile, oricat de speciale, nu trebuie sa creeze categorii profesionale privilegiate.
    Respectele mele.
  • 0 (0 voturi)    
   egalitate in toate (Duminică, 23 ianuarie 2011, 16:00)

   ioan [anonim] i-a raspuns lui Ilica Traian

   De acord domnule egalitate. Dar atunci de ce militarilor le sunt interzise si restrictionate niste drepturi? Putem fi egali doar cand si militarii pot beneficia de aceleasi drepturi ca si dv. dar in acel moment armata nu mai este functionala. Ciiti L-80/1995 inainte de a va da cu parerea.
   • 0 (0 voturi)    
    pensii speciale (Luni, 24 ianuarie 2011, 20:48)

    Ilica Traian [anonim] i-a raspuns lui ioan

    Domnule Ioan as fi apreciat daca ati fi fost politicos si demn ca si un ofiter sau fost ofiter ce banuiesc ca sunteti.
    Eu stiu ca pentru restrictiile pe care le-ati suportat in timpul cat ati activat in armata ati fost platiti corespunzator tocmai pentru a compensa intr-un fel acele restrictii. Meseria armelor presupun ca ati aleso constient si de acele restrictii.
    Cu astfel de argumente nu ma puteti convinge. Raman la aceiasi parere.
    Legile de pensionare speciale nu sunt constitutionale pentru ca creaza categorii profesionale privilegiate. Constitutia trebuie sa fie egala pentru toti cetateni si sa nu fie modificata prin legi speciale.
    Respectele mele domnule Ioan.
 • +9 (11 voturi)    
  Nu avem justitie. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:36)

  mircea [anonim]

  Daca am avea justitie ,eram in Schengen acum.Toata lumea spune ca justitia din Romania nu respecta legile,favorizeaza infractorii,pedepseste pe cel care munceste.Ofera pensii si salarii grase unei clase privilegiate(ei +cine vor ei) si probabil ca se mira ca mai traim.Vina pentru toate relele este la Parlament care nu da legi clare si cinstite,nu respecta vointa populara-referendumul privind reducerea numarului de parlamentari la 300 si parlament unicameral.Parlamentul incalca propriile legi-alegerea membrilor CSM.Parlamentul intarzie reorganizarea justitiei,incat sa se poata sanctiona faptele de coruptie.Sunt parlamentari care incalca principiul democratic ,organizandu-se in grupari pentru rasturnarea guvernului prin forta.Sunt convinsi ca nu vor avea succes in alegeri si vor puterea cu orice pret.Oare cum se vor numi astfel de organizatii?O justitie buna ar rezolva astfel de probleme,dar de unde sa o luam?
 • -9 (17 voturi)    
  Romania stat de drept ? ! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:38)

  Varu' Sandel [anonim]

  Sper sa fie judecati aspru acesti politicieni abjecti ,care calca grav in picioare Constitutia ,legile tarii si ale bunului simt ,hotararile instantelor supreme din Romania si in final , fiinta nationala a acestui popor greu incercat . Daunele produse natiunii de catre aceasta clica ,sunt imense ,din cauza ca au dus la dezbinarea categoriilor sociale intre ele si au produs mari probleme si dezechilibre in ,,celula de baza a societatii- familia'' .
  • +10 (16 voturi)    
   Tu cu gandesti (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:17)

   Ionel [anonim] i-a raspuns lui Varu' Sandel

   Ia si mai citeste articolul inca o data
   Si nu te mai lega de cei ce incearca sa indrepte cat de cat nedreptatile in tara asta.
   Ba du-te si tu intr-o tara democrata si traieste acolo daca imaginatia ta nu lucreaza, dar nu in Franta si o sa realizezi ca deciziile luate de acest guvern au fost corespunzatoare pt perioada de criza si resursele avute la dispozitie si cu cutitul infipt in spate de opozitie.
  • -2 (4 voturi)    
   Tot înainte tovarășe! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:14)

   aac [utilizator] i-a raspuns lui Varu' Sandel

   Că înainte era mai bine pentru tine sau cel puțin așa înțeleg din lozinka ta de lemn.

   Există totuși o problemă de celulă la dumneata dar boala nu este celulita în nici un caz. Poate celuloză.
 • -7 (13 voturi)    
  dezastru (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:55)

  dezastru [anonim]

  Imi pare rau ca m-am nascut , am trait si am muncit timp de 37 ani in Romania, de unde am iesit si la pensie. Cu asemenea conducatori imi este rusine ori unde m-asi gasi in lume. Regret nespus de mult incaodata.
  • +5 (7 voturi)    
   bine (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:52)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui dezastru

   ca Romania a mai scapat de un dezastru
 • +5 (7 voturi)    
  Dreptate pentru toti. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:10)

  ianos [anonim]

  Rezultatele politicienilor de mahala se vad in convulsiile sociale la care asistam neputinciosi.Visteria este goala si nu avem de unde plati privilegiile unor nesimtiti.Si-n vechime erau situatii cand domnitorii nu -si puteau plati mercenarii .Ma mira lipsa bunului simt,a celor care accepta privilegiile ca pe ceva care li se cuvine.Ar trebui sa se gandeasca la cei multi care se tarasc de pe o zi pe alta cu o pensie de 500-600 ron,cu toate ca au vechimea completa dar calculu ii dezvantajeaza.Toata tara suporta cu stoicism criza ce ne bantuie ,ofiterii nu pot?
 • +6 (12 voturi)    
  sunt pentru (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:01)

  georgescu [anonim]

  Sustin actiunile guvernului pentru reglarea veniturilor. Stiu multi angajati de la Bobocu' care si-au facut case cu bani de la unitate. Au furat sau nu dar stiu ca au dus o viata cu multe avantaje. Ma bucur ca Boc are curajul sa regleze cat de putin aceste magarii pe care militarii si alti angajati ai statului le-au facut cu gandul ca e dreptul lor. Dreptul lor din dreptul tuturor dar cu ceva in plus ca deh ... doar sunt la stat. Si ce spagi si ce de alcool au mai primit. Poate ca unii au fost cinstiti. Sa spuna cum ii cheama si sai verificam prin vecini.
  Problema apare atunci cand ne e frica sa spunem un furt. Ca e de vot sau o roata sau o spaga tot un dezechilibru provoaca.
  • 0 (0 voturi)    
   Pentru Georgescu si cum si-o mai spune. (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 16:59)

   sandu.6655 [utilizator] i-a raspuns lui georgescu

   Faptul ca esti prost rezulta nu numai din greselile gramaticale pe care le faci, si care ma indeamna sa cred ca postezi sub mai multe nume. Dar mai rerzulta si din modul eronat de intelegere a realitatilor vietii. Intamplator la Bobocu se formeaza membrii unei arme de elita - aviatia - dar intelegerea acestui lucru reprezinta prea mult pentru tine. Bineinteles ca aia si-au facut case cu bani de la unitate, dar nu in modul pe care neuronul tau il banuieste, ci prin castigurile obtinute in urma orelor de zbor si a misiunilor executate cu o tehnica ( adica avioane, fraiere ) pe langa care tie ti-ar fi frica sa si treci, dar cu care ei decoleaza fara a avea siguranta ca vor mai si ateriza ( presupun ca inafara de sarcina de partid de a sufla in curul puterii te mai si informezi cu ce se mai intampla in lume si ai auzit de accidentele intamplate ).
   Oricum, din analiza minusurilor am constatat ca sunteti doar 5-6 postaci portocalii cu 2-3 nick-uri care vreti sa tineti piept nemultumitilor care isi varsa aici naduful.
   Probabil ca pe vremea cealalta erai turnator - fruntas la Secu', fara vreo recompensa materiala, ci manat doar de invidia care te roade atunci cand vezi ca altora le merge mai bine ca tie.
   Astept minusurile ( nu gred ca se aduna mai mult de 11 ).
 • +6 (10 voturi)    
  foarte bine (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 0:08)

  ned [anonim]

  multi dintre acesti " generali" care si-au ars dosarele ( oare de ce???) nu mai au cu ce sa demonstreze activitatea lor..si luau pensia calculata la ultimul salariu in care isi bagau toate sporuriileca deh..erau baieti smecheri....aceste pungasii trebuie sa inceteze.
  • -1 (1 vot)    
   Buna ziua (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 2:38)

   Ana [anonim] i-a raspuns lui ned

   Armata ce a facut in ultimii 20 ani?

   unde sunt fabricile, petrolul? resursele, locurile de munca ale romanilor? vor si iar vor dar ce au aparat si de cine? favoruri? si iar favoruri ?? de ce NU le convine principiul contributivitatii? ceilalti romani ce sunt jeguri care trebuiesc pusi la jug sau? ei nu au nevoie de bani de medicamente? de intretinere? care este nenorocirea de fapt? ca toti suntem speciali - numai prin faptul ca ne-am nascut si fiecare are un rol in societate....intrebare...daca locuri de munca nu...daca peste 70.000 de firme faliment, daca tva marit si daca benzina si toate preturile sar in aer, daca pensiile amaratilor NU au fost indexate cu RATA inflatiei, si daca se continua asa unde vom ajunge cu totii??? sa ne vanam unii pe altii??? daca in Romania era crestere economica nimeni nu era suparat ............dar din ce??? celelalte state europene iau sume uriase imprumut si se dezvolta si noi ramanem tot pe loc pe loc....si atunci despre ce vorbim oameni buni??? sa avem cu totii salarii decente si europene si NU NUMAI PRETURI EUROPENE!
   • 0 (0 voturi)    
    Sa fim corecti (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:22)

    sparrow [anonim] i-a raspuns lui Ana

    Intrarea Romaniei in structuri internationale s-a facut pe mana Armatei, pentru profesionalismul celor care au reprezentat Romania inca din anii 90. Militarul roman a fost tot timpul ”bun la toate” si reamintesc despre Interventiile la inundatii. Am prticipat decolmatarea de case pe Trotus in 95. Militarii (soldati profesionisti) munceau la lopata in timp ce satenii se cinsteau la birtul din comuna si negociau preturi la materiale de constructii primite gratis. Romanul cand ajunge la greu intotdeauna spune ”Sa vina Armata!”
    Cand e sa-i recunoasca meritele iinsa si aduce aminte ca atunci cand a facut el armata i-a cerut un majur o sticla de bautura, Mie personal pot sa-mi ia toti banii, dar nu-mi vor lua satisfactia ca mi-am facut mai mult decat datoria.
    • 0 (0 voturi)    
     CINE A DAT LEGEA PENSIILOR SPECIALE SI DE CE? (Luni, 24 ianuarie 2011, 15:27)

     Ana [anonim] i-a raspuns lui sparrow

     si de unde sustinere? cand in scoli profesorii nu isi iau salariile aprobate cu 50 % marite? cand doctorii sunt batjocoriti????

     dezbina si cucereste.............asa isi spun altii .....dar..........pana cand si unde? tinerii sau prins si nu mai doresc sa munceasca in RO si de unde o sa va luati dvs pesniile speciale? aha de la buget..........nu am nimic impotriva dar doresc si eu salariu minim in RO de 1000 de euro si tinerii sa poata s aisi face un viitor in aceasta tara APARATA DE VOI!!!!!!!!!!!!!     http://stirileprotv.ro/exclusiv/revista-presei/statul-da-un-miliard-de-euro-pe-an-pentru-pensiile-militare-speciale.html
 • -2 (6 voturi)    
  nedumerire (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 0:19)

  craioveanu [anonim]

  ce ar putea sa se intample daca luni la miting un general imbracat in uniforma se va impiedica fara sa vrea si va trece de cordonul de jandarmi,oare il vor ridica la fel ca pe ofiterul de la constanta si il vor duce in duba?
  • -3 (7 voturi)    
   exact asa (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 1:27)

   oituz [anonim] i-a raspuns lui craioveanu

   Va fi dus la sectie unde va fi interogat de un caporal. Te mai mira ceva in tara asta??
   • 0 (0 voturi)    
    exact asa (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:25)

    diddlyjo [utilizator] i-a raspuns lui oituz

    ma mir ca mai sunt indivizi, cu galoane sau ba, care se cred deasupra legii. de exemplu un ipotetic general care, desi incalca legea, ar refuza sa fie interogat de un caporal. si un anonim oituz caruia i se pare ca aberatia asta ar fi normala.
 • +2 (4 voturi)    
  "Anagramatul" Dogaru (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 0:47)

  solomon [anonim]

  http://www.puterea.ro/news14865/Tradatorii-Alia%C8%9Bii-sindicatului-pensionarilor-militari-se-asociaza-ministrului-Oprea-SCMD-Sunt-slugile-puterii.htm

  In sfarsit, se revine la normalitate si Dogaru cu Pricina primesc una peste bot!
  • 0 (0 voturi)    
   da, da, le-a dat Basescu azi peste bot... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 22:19)

   costica [anonim] i-a raspuns lui solomon

   Basescu a spus azi, sambata adica dupa masa ca TREBUIE respectata decizia ICCJ !!!!!!!!!!! Legea e cum zice Basescu, nu cum vrea Guvernul Romaniei sa interpreteze !!! Rad si curcile de legea romaneasca............
 • 0 (0 voturi)    
  Drept patrimonial-prescriptie extinctiva (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 7:13)

  hotnewsfil [utilizator]

  Legile sunt facute de oameni, pot fi facute si desfacute. Acest lucru se intampla curent, peste tot, de cand e lumea.
  Legile sunt supuse perfectionarii periodice, pentru a corespunde stadiului dezvoltarii societatii umane. Nu numai fiecare lege in parte ci si mama legilor-constitutia. Codurile de procedura din drept, precum si codurile de calcul in inginerie, toate procedurile care reglementeaza o activitate (efectuarea si controlul calitatii acesteia) sunt supuse unor perfectionari permanente.
  Cand s-au inventat semiconductorii din germaniu, elecronistii credeau ca l-au prins pe Dumnezeu de un picior, ii acordasera titlul de 'drept patrimonial' (conform definitiei juridice : "Drept patrimonial = Drept subiectiv care are un continuteconomic, poate fi cedat prin act juridic, transmis prin mostenire si exercitat prin reprezentare. Poate fi absolut ori relativ, real sau de creanta. Dreptul la actiune pentru valorificarea dreptului patrimonial este de regula supus prescriptiei extinctive.").
  Constatandu-se limitarile germaniului (la temp. de peste +25 gr. Celsius, functionarea semiconductorilor era defectuoasa) electronistii au inventat semiconductorul din siliciu folosit si in prezent, dominant absolut al lumii electronice.
  Codurile de calcul al constructiilor la sarcini (solicitari) rezultate din seismicitate sunt intr-o continua perfectionare, pentru a reda cat mai corect fenomenul respectiv.
  Procedurile ce tin de 'Asigurarea calitatii', adecvate celor mai importante activitati umane (domeniul nuclear, aviatia, etc.) sunt perfectionate permanent.
  Toate normativele si prescriptiile care reglementeaza activitatea umana sunt intr-o continua perfectionare, acestea stand la baza progresului.
  Toate acestea sunt supuse 'prescriptiei extinctive', cum o definesc juristii, altele noi, potrivite cu evolutia societatii, urmand sa le inlocuiasca.
  Asadar, si "dreptul patrimonial" privind pensiile scandalos de favorizante, sunt supuse 'prescriptiei extinctive'.
 • 0 (0 voturi)    
  Apropo de pancarda din poza... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:19)

  anonim [anonim]

  Daca mai traiam in ro puteam si eu sa ies pe strada cu o pancarda de genul "Parazi.... aaaa... pensionarilor militari, jos labele de pe contributiile mele sociale!"

  in schimb e super tare pensionatul de la 40 de ani cu 5000RON pensie! chiar nu stiu de ce dracu am plecat cand in ro umblau cainii cu covrigi incoada... fraier am mai fost!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Baselu si dreptatea lui (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:08)

  briza [anonim]

  Tot citesc si ma tot minunez, mai sa fie, cata dreptate are baselu, si zau nu sunt fan baselu dar ce mai vrem?, are dreptate cand spune ce produce scoala romaneasca, cred ca marea parte a postacilor de aici va regasiti in spusele lui, sunteti un produs al scolii romanesti model baselu pe scurt PSRMB-isti ca altceva nu pot sa cred ca sunteti dupa ce citesc atatea tampenii postate aici.
  E vremea voastra, bravo voua, partea proasta...... sunteti multi, tare multi.... si ca orice PSRMB-ist puneti botul la toate prostiile portocalii. Aveti grija ca hardaul cu portocaliu se va termina dar culoarea va ramane pe voi..... ce sa-i faci? PSRMB-isti.......
 • 0 (0 voturi)    
  AJUNGE AJUNGE GATA (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 13:29)

  PANI HACITIN [anonim]

  Mai oameni buni, bine va sta sa va ciondaniti intre voi, asta si vor guvernantii astia jegosi. "Divide et impera" este valabil in continuare. In loc sa ne unim toti impotriva nemernicilor care baga zazanie intre diversele categorii sociale, noi ne certam intre noi.Cuvantul de ordine in aceste conditii ar trebui sa fie UNITATE. Toti avem de pierdut din guvernarea asta nenorocita. Ati auzit ce se intampla in Tunisia? Mai bine ati lua exemplu, ca altfel; nu mai scapa de raia portocalie....
 • 0 (0 voturi)    
  Recalculare sa fie,¨dar si pt.noi (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 15:23)

  Constantin P. [anonim]

  Pentru ca au primit "pensii speciale" si acum revin la normalitate (in raport cu toti muritorii "de rand" - doctori, ingineri, profesori, functionari,etc) li se pare o mare Nedreptate! Dar unde-i dreptatea celor "de rand" care iau pensii intre 1000 si 1500 lei dupa 40 de ani de munca + contributie la fondul de pensii ? Pentru acestia pensiile sunt "normale" ?! De ce nu se agita si pt. aceste categorii diversii bagatori de seama de la TV ? Ce lucruri "speciale" au facut cadrele astea in 25 - 30 de ani de cariera militara ? Si vorba cuiva de mai sus, i-a fortat cineva sa aleaga uniforma ?...Deci, ciocul mic !
 • 0 (0 voturi)    
  Ce mare cariera militara (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 17:19)

  mark35 [utilizator]

  Ce ati facut voi , armata, in ultimii 60 de ani? Singura voastra mare activitate notabila a fost sa trageti in propria populatie in 89. In rest ati avut salarii mari , pensii si mai mari si nu ati produs nimic concret, casa , masa , haine gratis , si acum ca se pare ca s-a terminat cu privilegiile si treceti si voi in restul populatiei amarite , (vorba vine ca si asa aveti pensii triple fata de ei care au muncit o viata 30-40 de ani in loc sa iese la 45-50 la pensie ca voi) acum veniti ca babele pe toate posturile sa va vaicariti ca nu puteti trai din banii primiti. Asta e , comandantul vostru suprem, in persoana presedintelui v-a spus NU VA MAI BAZATI PE STAT
 • 0 (0 voturi)    
  pentru Hotnews (Duminică, 23 ianuarie 2011, 9:36)

  alice [anonim]

  De ce nu-mi publicati NICIODATA comentariile? Chiar as aprecia un raspuns, aveti adresa mea de mail. Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  nedumerire (Duminică, 23 ianuarie 2011, 13:07)

  oarecine [anonim]

  Ce ati facut oameni buni?
  Care este scopul actiunilor voastre?
  De ce dati publicitatii veniturile personale ale oamenilor?
  Observ ca actionati de ceva vreme si stirniti pe oameni, unii impotriva altora, ca sa va puteti implementa actiunile mirsave.
  Asa se guverneaza o tara?
  Eu stiam ca in orice societate, veniturile sunt confidentiale. De cind a disparut aceasta regula?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by