VIDEO ICCJ: Decizia de suspendare a recalcularii pensiilor militare este valabila in toate cazurile / Specialistii in drept: Guvernul poate continua sa recalculeze pensiile

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 21 ianuarie 2011, 13:42 Actualitate | Esenţial


 documente
(21 Ian 2011) PDF, 234KB
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a publicat vineri motivarea deciziei din 7 ianuarie prin care a respins recursul Guvernului la o decizie a Curtii de Apel Cluj prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor. ICCJ a specificat ca suspendarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiei a ramas definitiva si ca aceasta decizie produce efecte "erga omnes", adica este opozabila tuturor pensionarilor militari. Decizia ICCJ se refera la suspendarea aplicarii HG 735 pana la pronuntarea instantei de fond asupra cererii de anulare a aceluiasi act normativ.

Cum se traduce decizia ICCJ, potrivit specialistilor in drept:

 • Guvernul poate continua sa recalculeze pensiile pentru ca temeiul acestei recalculari este legea 119/2010, si nu HG 735/2010.
 • Ceea ce s-a retinut prin motivarea ICCJ este ca prin HG 735 s-ar adauga la legea 119 din 2010 obligatia ca oamenii sa formuleze ei cereri de recalculare si sa aduca ei acte doveditoare. La asta se refera aparenta de nelegalitate retinuta de Curte.
 • Ca urmare a deciziei ICCJ institutiile trebuie sa recalculeze ele, din oficiu, pensiile, pe baza actelor doveditoare pe care le au de la depunerea dosarelor de pensie, in baza carora s-a si stabilit initila pensia. Guvernul si ministerele trebuie sa faca toate operatiunie din oficiu, nu la cerere, si sa tina cont de actele depuse anterior sau sa faca demersuri pentru a obtine altele
"Prin decizia nr. 38 din 7 ianuarie 2011 a Sectiei de Contencios administrativ si fiscal, pronuntata in dosarul nr. 1371/33/2010, s-au respins ca nefondate recursurile declarate de Guvernul Romaniei si Ministerul Administratiei si Internelor impotriva sentintei civile nr. 338 din 28 septembrie 2010 a Curtii de Apel Cluj - Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal prin care s-a dispus suspendarea executarii H.G. nr. 735 din 21.07.2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pana la pronuntarea instantei de fond", se arata in motivarea deciziei ICCJ.Trebuie mentionat ca decizia ICCJ se refera la suspendarea aplicarii HG 735/2010, si nu la anularea acesteia. Prin decizia ICCJ se confirma sentinta nr. 338/2010 pronuntata de Curtea de Apel Cluj, in 28 septembrie 2010 care stipula suspendarea efectelor HG 735/2010 pana la pronuntarea instantei de fond asupra cererii de anulare a aceluiasi act normativ.

Dosarul in care se cere anularea efectelor HG 735 a fost inregistrat la Curtea de Apel Bucuresti sub nr. 11431/2/2010.

Gheorghe Gherghina: Nu sunt diferente semnificative ca impact pe buget

"Ca efort bugetar, cheltuielile cu pensiile recalculate sunt aproximativ aceleasi cu cele facute pentru a acoperi vechiul nivel. Nu sunt diferente semnificative ca impact pe buget", a declarat pentru HotNews.ro secretarul de stat din Finante Gheorghe Gherghina. La nivelul unui an, statul cheltuie circa 640 de milioane de euro pentru a acoperi aceste pensii.

Fragmente din motivare:
 • "(...) Instanta de control judiciar are in vedere faptul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte erga omnes, ca si sentinta recurata. In raport de cele amintite anterior, H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se refera la toate persoanele aflate sub incidenta sa: fostii militari, politisti, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor", se precizeaza in motivarea magistratilor de la instanta suprema.
 • "Inalta Curte apreciaza ca este corecta concluzia primei instante, in sensul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 creeaza o situatie discriminatorie prin determinarea punctajului mediu anual pe baza salariului mediu brut pe economie din perioadele pentru care beneficiarii pensiilor nu au depus cereri de recalculare si documente doveditoare. In plus, (...) pentru prima data, actul administrativ cu caracter normativ prevede o asemenea modalitate de calcul a drepturilor de pensie. Ca atare, Inalta Curte retine ca actul administrativ aflat in litigiu determina o situatie care nu are o justificare obiectiva si rezonabila (...)".
 • "Prin dispozitia referitoare la obligarea pensionarilor de a depune cereri de recalculare a pensiilor si a documentelor doveditoare ale veniturilor pe care le-au dobandit in decursul carierei, se realizeaza o ingerinta in dreptul lor la respectarea bunului, reprezentat de pensie".
 • "Asadar, prin aplicarea art. 15 alin. 4 din Legea nr. 554/2004, modificata, masura suspendarii H.G. nr. 735 din 21.07.2010, dispusa de prima instanta, se prelungeste ope legis pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei avand ca obiect anularea acestui act administrativ unilateral cu caracter normativ".
Motivarea ICCJ poate fi citita aici.

Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) produce efecte doar pentru persoanele care au formulat reclamatii, a declarat, vineri, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor, Marius Militaru.

''Hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie produce efecte doar pentru persoanele care au formulat reclamatii, fiind vorba despre admiterea unor cereri de suspendare a recalcuarii pensiilor. In ceea ce priveste Ministerul Administratiei si Internelor, in situatia admiterii unor cereri de suspendare, structurile componente vor dispune de indata masuri de informare si de aplicare la nivelul Casei de Pensii'', a precizat Marius Militaru.

In 28 septembrie, Sectia comerciala si de contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Cluj a decis suspendarea executarii HG 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

Actiunea a fost promovata de Viorel Hexan, Gheorghe Stanescu, Stefan Trif, Iulian Palca, Ioan Bob, Mircea Matei Serban, Vasile Vanea.

Reclamantii au invocat faptul ca HG 735/2010 a fost promovata cu incalcarea dispozitiilor privind transparenta decizionala, fiind publicata in Monitorul Oficial fara a fi fost adusa anterior la cunostinta publicului. Totodata, reclamantii au sustinut ca multi dintre militari sunt in imposibilitatea fizica de a face rost, in termenul solicitat, de actele cerute pentru recalculare, ceea ce va da nastere la situatii discriminatorii. Potrivit acestora, actul este neconstitutional si imoral, ingradind accesul ulterior la justitie al celor care vor dori sa conteste recalcularea.

Situatia pensiilor recalculate

Ministrul Apararii a anuntat miercuri in cadrul unei conferinte de presa ca peste 66.000 de pensionari (82% din totalul militarilor in rezerva si in retragere) au depus formularul pentru obtinerea adeverintelor de venit si ca la Directia financiar-contabila din cadrul MApN sunt 52.000 dosare, dintre acestea fiind procesate 25.798 dosare. Din totalul dosarelor procesate, 3.272 se refera la pensionari militari cu cariera completa si 22.526 la cei cu cariera incompleta.

MApN a a prezentat pe site-ul institutiei situatia pensiilor recalculate, precizand ca pentru cei cu stagiu complet si care primeau sub 3.000 de lei, pensia a crescut.

In cazul, dosarelor procesate pentru cei cu cariera militara incompleta si cu pensii de pana in 3.000 de lei, aproximativ 80% au crescut si doar aproximativ 20% au scazut. Din cele 3.272 de dosare pentru pensionarii cu cariera militara completa, pentru un numar de 1.972 de pensionari care primeau pana in 3.000 de lei pensia a crescut, iar din cele 1.359 de dosare ale celor care primeau peste 3.000 de lei, doar 717 pensii au crescut, iar 642 de pensii au scazut.

Din cei 22.526 de pensionari cu cariera militara incompleta, 15.104 care primeau pana in 3.000 de lei acum primesc o pensie mai mare si doar pentru 4.150 pensiile au scazut. Din cei 3.264 de pensionari cu cariera incompleta si cu pensie de peste 3.000 de lei, 559 dintre ei au primit o pensie marita si allti 2.705 le-au primit o pensie scazuta.

HotNews.ro a realizat o radiografie a sistemului de recalculare a pensiilor militarilor care poate fi citita aici.

Stirea se actualizeaza
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14981 vizualizari

 • +27 (43 voturi)    
  S-a ajuns prea departe (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:05)

  bogdan [anonim]

  Pai si eu de ce sa platesc pentru pensiile speciale? Adica nu e normal ca pensia sa fie calculata dupa cuantumul contributiei pentru toti cetatenii? Sunt cetateni de mina a doua, fraierii, carora li se calculeaza pensia intr-un fel, si cetateni smacheri, carora li se claculeaza dupa alte criterii? care-i logica din spate? De ce un militar cu salariul X are dreptul la pensia Y si un civil cu salariul X are dreptul la pensia Y/2?
  • -30 (54 voturi)    
   De deaia! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:16)

   titi [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Pentru ca nu se compara viata de militar cu cea de civil. Un militar pleaca dimineata la 6 de acasa si nu se stie cand mai vine (seara, peste o saptamana, o luna). Iar tu, ca civil, la 4-5p.m. rupi usa, te duci la piata si ajungi acasa la nevasta si copii. Daca ceva nu-ti convine iti dai demisia si te muti. Sau pleci de la serviciu fara sa fii declarat dezertor si sa faci 20 de ani inchisoare.
   • +19 (31 voturi)    
    cu toate facilitatile pe care le aveti (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:24)

    eu [anonim] i-a raspuns lui titi

    Imi spui si mie cati angajatori din tara au atata grija de angajatii lor si pentru ei, asa cum are statul roman de militarii in termen, politisti si tot neamul lor? Deci cu asta se recompenseaza statul pentru ceea ce ai scris, nu cu pensiile voastre nesimtite.
    • -16 (20 voturi)    
     Bre .! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:46)

     Florea Gatej [anonim] i-a raspuns lui eu

     Daca tot esti invidios pe militari ca au salarii si pensii NESIMTITE si nu intelegi de ce , dute si te angajeaza in armata si atun ci vei intelege perfect. Nu vorbi daca nu stii.
     • 0 (0 voturi)    
      unu (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:31)

      unu [anonim] i-a raspuns lui Florea Gatej

      ce galagie pe-aici! eu vad lucrurile mult mai simplu. daca boc ar fi avut bani, ar fi crescut pensiile intr-o veselie, salarille profesorilor cu 5000%. aminti-va doar cum facea spume cand tariceanu refuza sa aplice legea salariilor profesorilor. in conditiile in care tara a ajuns in colaps, pe boc l-au gasit principiile, dreptatea, bla, bla. ca doar n-o fi el omul providential.
     • 0 (0 voturi)    
      ? (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:07)

      dedeiu [anonim] i-a raspuns lui Florea Gatej

      te-a pus cineva sa lucrezi in armata? taci si inghite
   • +28 (40 voturi)    
    Pai stai nitel (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:29)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui titi

    Ca pentru munca aia asidua de la 6 dimineata pina luna viitoare, militarul primeste un salariu relativ mare, iese la pensie la 50 de ani, are diverse avantaje. Deci automat pleaca cu o pensie mai mare decit media si mai si iese la pensie la 50 de ani.
    Pe de alta parte pensia n-o da statul din banii lui, ci o da din contributiile celor care muncesc acum.
    Si ca sa revenim la munca nemaipomenita a militarilor, nu pleaca in fiecare zi la 6 dimineata si nu vine in fiecare seara dupa o saptamina.
    Iar demisia din armata poti sa ti-o dai cind vrei. Asha ca n-o mai inflori. Si acelasi lucru se intimpla si cu judecatorii, si cu celelalte categorii de smecheri din romania. Toti ne explica cum muncesc ei din zori si pina-n seara pentru bunastarea sau apararea tarisoarei, si de aia merita sa ia pensie dublu cit fraierul si sa iasa la pensie la 50 de ani.
    • -7 (33 voturi)    
     CORECT (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:23)

     COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     Eu zic sa castige cel mai mult muncitorii din turnatorii, din otelarii și minerii din mine. Ei sunt viitorul tari, nu jigodiile de intelectuali. Cizmarii, sa vina cizmarii la putere. Marinarii, sa ramana marinarii la putere! Muncitorul are cel mai nobil suflet. Pe cand burghejii astia care sug sangele poporului...
     Nu va e rusine sa va fie, cititi doua trei carti si gata, vreti sa fiti cei mai bogati. Jos cu ei. Sa fim o natiune fara intelectuali, fara ofiteri, fara judecatori, fara avocati.
     Sa fim doar o natiune cu muncitori si soldati.

     O sa fim o natiune tampita, cretina, oligofrena, fara niciun orizont, dar o sa fim EGALI cu totii. Adica sa primim ca porcul din cotet, mancare regulat, paie regulat, incalzire regulat, sa fim toti egali, chiar daca vom fi taiati la Ignat.

     Hai sictir pentru toti astia in inima carora bate fiorul celui mai inconstient si aprig comunist.

     Daca mai traia Marx venea sa isi ia notite de pe forum de la HOTNEWS. Culegea niste idei tampite de aici, mama, mama!

     Hai sictir din nou!
     • +4 (22 voturi)    
      Intelectu... cummmmmm? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:00)

      bogdan [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      Adica tu imi explici ca militarii sunt intelectuali?????
      Sau bugetarii????
      iar restul (aia care nu-s bugetari) sunt doar muncitori din fabrici si uzine? TOTI?
      Si apropo, cine a zis ceva de avocati?

      Bai comunistule, tu ce definitie folosesti pentru intelectuali?

      Cit despre egalitate, da ea trebuie sa existe: egalitatea in drepturi. Adica daca eu am avut salariul x si tu tot salariul x, trebuie sa luam pensie la fel. Si asta nu tine de comunism, ci de echitate. Doar in capitalismul romanesc din 2 cu salariul x unul ia pensie Y, ca e fraier, si altul pensie 2*Y, ca e mai smecher si lui i se claculeaza pensia altfel.

      oricum, aia cu intelectualii mi-a placut. Esti 'telectual tot!
      • -3 (21 voturi)    
       Definitie (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:12)

       COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

       Sa iti explic tie definitia intelectualului e simplu: Opusul tau.

       Egalitaristule!
       La conditii egale e justificat tratamentul egal. La conditii inegale, tratamentul TREBUIE sa fie inegal.
       Ofiterii sunt intelectuali, tantalaule! Ofiter inseamna om al armantei cu studii superioare.
       Iar ofiterii au conditii restrictive. Cand intrii in zona asta esti de acord cu limitarea drepturilor individuale, cum ar fi dreptul la asociere, dreptul la greva, dreptul la a dispune de timpul tau, te obligi sa pui armata inaintea familiei.
       Din cauza asta e justificata si grija pe care trebuie sa o aiba statul fata de un ofiter.
       Ala care pleaca in Irak isi lasa nevasta acasa si trantori si inculti ca tine incearca sa i-o agate.
       Cat despre judecatori, cand ai o problema unde te duci? In instanta, asa corupta cum o ”propagandeaza” lumea.
       Imi faci impresia ca esti avocat. Nu sunteti voi aia care tocmai ati dobandit impunitate? Nu sunteti voi aia care pierdeti procese pe banda rulanta dupa ce luati banii clientului, dupa care ii spuneti ca avea dreptate dar a fost judecatorul corupt.

       Din nou, ca sa iti fac ziua buna, traditionalul
       Hai sictir!
       • +7 (17 voturi)    
        Wawww (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:37)

        bogdan [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

        1. Daca vrei tu sa introduci in categoria intelectualilor si pe cei care au absolvit o universitate tehnica, fie (desi definitia termenului spune doar de arta si stiinta).
        2. Cam ce procent din pensionarii din armata crezi tu ca au fost ofiteri? Sau dupa neuronul tau stingher, toti pensionarii militari au fost ofiteri?
        3. Pentru toate conditiile restrictive pe care le-au suportat ca militari (apropo, nu i-a obligat nimeni sa devina militari) au primit un salariu corespunzator, si pe vremea lui Ceausescu, si dupa. Deci statul a avut grija de ei. Acuma la pensie, de ce trebuie sa mai aiba inca o data grija de ei si sa le dea pensii astronomice? De ce o pensie de 3000 RON, DE 4 ORI MAI MARE CA PENSIA MEDIE, n-ar fi suficienta, in conditiile in care conform salariului nu merita mai mult?
        4. Cit despre judecatori, aia-s alta categorie de smecheri de Romania. Au salarii mari spre foarte mari 4000-7000 RON/net. De ce trebuie sa mai fie avantajato inca o data la pensie? De ce o pensie de 2-4000RON nu ar fi suficienta pentru ei? De ce sa li se calculeze pensia dupa venitul din ultima luna?

        E plina tara asta de gasti de smecheri care si-au facut legi speciale, care au tot felul de avantaje. Si cum te iei de un grup din asta, cum incep toti sa-ti explice cit de importanti sunt ei pentru tara si cum si-au sacrificat viata pentru bunastarea poporului.
        • -6 (14 voturi)    
         Fii mai atent la ce sfaturi ti-am dat (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:51)

         COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

         Nu am aroganta sa iti sugerez sa ma crezi pe mine.
         Pana la urma si nivelul meu de inteligenta e discutabil din moment ce imi pierd vremea intr-un dialog steril cu tine.

         Citeste cartea judecatorului roman la CEDO (daca nu stii ce e CEDO spune-mi ca te lamuresc) si mai citeste si documentele pe care romania le-a semnat cand a fost admisa ca membru NATO, sa vezi la ce se obliga statele membre.

         citeste despre cum e privit sistemul militar in statele europene.

         dupa ce faci lucrul asta, o sa schimb prezumtia despre tine.

         pana atunci, cred ca ai niste frustrari personale care te-au umplut de ura si care nu te lasa pana nu ii termini pe toti dusmanii poporului.

         partea frumoasa despre mine e ca eu o sa fiu obligat sa traiesc in prezenta lipsei de logica doar atat timp cat discut cu tine, pe cand tu, toata viata.

         Adios!
         • 0 (0 voturi)    
          Admiterea in NATO (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:30)

          mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui COMUNISTUL

          s-a facut cu conditia indepartarii din armata a fostilor politruci,a indoctrinatilor comunisti,a cesta a fost interesul Aliantei de reducere a numarui de militari-politica lor nu se putea face cu cadre de najde ale fostului partid iar reeducarea lor se dovedeste a fi imposibila-uita-te in oglinda!
        • -9 (15 voturi)    
         SI INCA CEVA (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:07)

         COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

         Si inca doua lucruri:

         1. Problema unora ca voi este ca nu intelegeti ca fiecare categorie sociala are un alt rol intr-o societate si fiecare categorie are alte premise, alte obligatii, alte drepturi, alt rol.
         Acum daca tu vrei ca un agricultor cu 4 clase (care nu are nimic blamabil prin acest lucru) sa fie platit la fel ca un profesor (pe principiul ce ba, n-are tot doua maini), atunci esti pierdut pentru societate. Si urarea mea sincera pentru tine e sa prinzi un contract bine platit afara, ca sa scapam de tine. Poate asa scapi si tu de frustrari.

         2. Problema pe care o am referitor la ”curatenia” asta despre care vorbiti voi, la ”reasezarea” asta sociala, tine de cei care o fac.
         Daca un violator si pedofil vine sa ii povesteasca fetitei mele de 5 ani cum e cu educatia sexuala, chiar daca tot ce spune el e adevarat, te rog sa ma crezi ca ceva nu e in regula. Asa ca nu o sa il las nici macar la 100 metri in apropierea ei.
         Asadar, cand ”reasezarea” sistemului o face izmanarul Oprea, cand lupta impotriva coruptiei e dusa de basescu (7 case, cu fata notar - apropos, stii ca nu mai e la paunesti, ci ca si-a deschis notariat in bucuresti si europarlamentar), cand redresarea sistemului de justitie e facuta de predoiu care plateste auditorii de justitie cu 12 milioane pe luna in timp ce oficiile avocatilor din oficiu sunt 2 mil de sedinta (inmulteste cu 10 - 20 pe luna), atunci nici nu vreau sa aud ce zic toate personajele astea (indiferent ce zic).

         Daca tu esti multumit in conditiile astea si te satisface contextul, sa fii sanatos.

         Hai sa nu ne intalnim niciodata!
         • +6 (10 voturi)    
          Ai priceput tot (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:34)

          bogdan [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

          1. Cine a zis sa fie platiti toti la fel? Tu esti in stare sa faci diferenta intre pensie si salariu?
          hai sa-ti dau un exemplu:
          Muncitor -> sal 1000 ron -> pensie 500 ron
          Inginer domeniu de firf -> 4000 RON salariu -> 2000 ron pensie
          Ofiter armata 4000 ron salariu -> 4000 RON pensie.

          Observi vro diferenta de tratament? E corect?

          2. Am inteles, dupa mintea ta creata, Basescu e dictator, hot, nenorocit (ma mir cum ai uitat de informator) si oprice ar face guvernul asta e rau.
          Nu conteaza principii, conteaza doar ca trebuie criticat Basescu, ca asha e directiva de la partid.
          • -6 (8 voturi)    
           Pierdere de vreme (Vineri, 21 ianuarie 2011, 20:07)

           COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

           Bun, acum daca stau sa iti explica de fiecare data ce am vrut sa spun...

           Ceea ce am spus eu este ca daca extinzi principiul asta al contributivitatii ajungi la tratament egal pentru ipoteze diferite. si de acolo pana la a-i plati pe medici la fel ca pe ospatari (intelectualii taticului tau baselu) nu mai e decat un pas.

           De fapt nu mai e niciun pas. Ia uite! Taticul tau baselu ii plateste pe medici chiar mai prost decat pe ospatari. Ba ii mai da si pe afara. Ca sa nu mai vorbesc despre profesori.

           toate astea sunt rezultatul politicii bazate pe astfel de principii sanatoase, ca cel in discutie.

           dar nu n-ai cum sa vazi imaginea completa. pun pariu ca iti conduci masina uitându-te la bara din fata, nu la intersectie si cu atat mai putin la semaforul care reglementeaza traficul.

           revin la sentimentele anterioare si iti urez cu prietenie, de data asta, pentru ultima data,////
        • -5 (5 voturi)    
         OFITERI - SUBOFITERI (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:35)

         Oana [anonim] i-a raspuns lui bogdan

         ofiterii fac parte din tagma celor cu studii superioare(unii au echivalent in viata civila ca; ingineri, profesorii liceu, s.a) ,deci au facultate, sau cei din categoria mai varstnica scoala de razboi, iar subofiterii sunt cei care ,ori au facut liceu de 5 ani, ori au o scoala militara de 2 ani. deci chiar daca ceausescu ridica din randurile muncitorilor si cadrele militare acelea nu aveau competenta sa conduca.ofiterii de care se spune ca au pensiile nesimtite(adica peste 3000 lei, in mare parte sunt comandanti.puteti face diferenta intre un medic veterinar la tara si un sef de unitate militara, chiar daca se numesc amandoi cu scoala superioara.?am dat doar un exemplu. v-a muri si capra altui vecin, ca maine !
         • -7 (7 voturi)    
          In sfarsit, un om lucid (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:52)

          COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui Oana

          In sfarsit, o idee corecta.

          Totusi, romanica nu e chiar pierduta daca mai sunt oameni care au mintea la ei, nefiind plecata cu sorcova, asa cum se poate observa din plin pe acisilica!

          De acord cu ce zice dna/dsoara Oana.
         • +5 (5 voturi)    
          Oana, hai sa-ti explic (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:39)

          bogdan [anonim] i-a raspuns lui Oana

          COMUNISTUL a zis:
          "Eu zic sa castige cel mai mult muncitorii din turnatorii, din otelarii și minerii din mine. Ei sunt viitorul tari, nu jigodiile de intelectuali. Cizmarii, sa vina cizmarii la putere. Marinarii, sa ramana marinarii la putere! Muncitorul are cel mai nobil suflet. Pe cand burghejii astia care sug sangele poporului...
          Nu va e rusine sa va fie, cititi doua trei carti si gata, vreti sa fiti cei mai bogati. Jos cu ei. Sa fim o natiune fara intelectuali, fara ofiteri, fara judecatori, fara avocati."

          La aberatia asta eu i-am raspuns ca nu toti militarii sunt ofiteri, si ca nu toti bugetarii au studii superioare. Si ca in mediul privat nu toti sunt muncitori in fabrici si uzine, mai sunt si din aia cu facultate.

          Acuma daca vrei sa discutam despre ce e ala intelectual, conform definitiei europene, include doar absolventii de universitati teoretice, nu si pe cei de universitati tehnice (astia din urma sunt considerati un fel de muncitori supercalificati, specializati mai mult in practica decit in teorie). De ce o fi asha nici eu nu stiu.
          • 0 (0 voturi)    
           Haideti sa ramanem pe subiect; (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:53)

           oana [anonim] i-a raspuns lui bogdan

           In principiu aveti dreptate si este bine ca se corecteaza PENSIA pe principiul CONTRIBUTIVITATII, dar este clar un lucru care , ori din rea credinta, ori ca scapa 'gandirii' este urmatorul= pana in acest moment militarii au avut un statut APARTE, convenit in virtutea Legilor tarii, nu l-au facut ei si nici nu l-au NEGOCIAT,Au fost buni pana ACUM ? Da.Au lucrat (in slujba tarii) asa cum au facut toate categoriile de SALARIATI( si civilii) din ROMANIA., dar ei au avut restrictii(MARI DE TOT).Le stim toti si nu le mai reluam.Cel care a imbratisat aceasta cariera a fost instiintat de la inceput CE-L ASTEAPTA si i s-au pus in balanta si avantajele.Acum va intreb; Parintii v-au fost buni= cat v-au nascut, crescut, ajutat= acum sunt in varsta si nu va mai sunt de nici-un folos II OMORATI, II ARUNCATI LA AZIL ? Nu trebuie sa-mi raspundeti ,ci doar sa MAI REFLECTATI, o zi buna !
          • 0 (0 voturi)    
           eu simt ca, (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 14:40)

           Rafael Che Guevara [anonim] i-a raspuns lui bogdan

           COMUNISTUL s-a exprimat intr-un mod retoric si tot retoric si-a ales si nickname-ul.
           Interesanta disputa voastra, dar in opinia mea argumentele Comunistului sunt mai grele decat ale tale chiar daca limbajul folosit de el nu a fost corespunzator totdeauna.
      • +1 (7 voturi)    
       Gresesti (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:40)

       valisa [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

       In capitalism nu exista egalitate. Tocmai pentru asta ati luptat nu?!
       • -1 (1 vot)    
        Binele tau nu coincide totdeauna cu binele societa (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 17:28)

        Fabulezi utilizatorule [anonim] i-a raspuns lui valisa

        Gresesti tu dragule! Capitalismul este formala normala de existenta a unei societati. Acum este criza. Profunda. Problema de democratie era rezolvabila printr-un referendum cu 2 intrebari:
        1) trecem toti in mod egal, si este criza la fel pentru toti;sau,
        2) trecem criza proportional - si ne numaram dupa, cati am mai ramas?
        Daca te uiti un pic si la socialistii lui Ponta si la capitalistii lui Crin, au aceeasi viziune, disproportia impozitului, pentru egalitatea vietii.
        Este ceea ce ai vrut? Nu? Imi pare rau, tot capitalism este. Suporta-l si taci.
        Asa este cand lasi toti basestii si toti crino-pontistii sa hotarasca pentru tine
      • 0 (0 voturi)    
       lui Bogdan (Luni, 24 ianuarie 2011, 9:01)

       Mihai [anonim] i-a raspuns lui bogdan

       Daca nu stii, avocatii sunt in fruntea castigurilor de anul trecut si incep cu sume de milioane de euro! Oare de ce? Daca nu poti sa-ti raspunzi afla ca au de lucru prea mult deoarece haitele de incompetenti fac legi si ordonante in fiecare minut.
     • +7 (9 voturi)    
      Gresit rationamentul. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:32)

      nico2 [utilizator] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      Gresit. Dupa decizia ICCJ stam cam asa : desenul animat FURNICUTZE. Este o secventa in care generalul xpixfix cu trupele speciale stranse pe platou declara solemn : " Vom forma o noua colonie. Un aghiotant il tragede maneca si spune : Domnule, dar COLONIA este jos ( in apa) ".
      Cam asta este. O colonie (tara) a incercat sa se dezvolte. Ptr. a eficientiza activitatea si ptr. a se dezvolta a creat structuri speciale ptr. aparare , paza si justitie. A cedat o parte din plus valoare ptr. plata si rasplata acestor structuri. Dupa un timp structurile speciale spun ca tara sunt ele. Restul nu mai conteaza.
      • -5 (7 voturi)    
       TEATRU IEFTIN (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:42)

       COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui nico2

       Ceea ce ai asezat in fata ochilor nostri e o piesa de teatru ieftina, produs al unui dramaturg netalentat.

       In alte cuvinte o bascalie tipic balcanica (sau poate ca sensul cuvintelor ar trebui regandit, astfel incat sa spunem, de fapt, tipic romaneasca).

       din nefericire viata mea e afectata, vrand-nevrand, de traiul in comunitate, iar alegerile voastre imi influenteaza si mie viata.

       Ceea ce e tragic pentru fibra acestei natiuni (atat cat mai poate fi astfel catalogata) e ca opiniile astea comuniste sunt exprimate de oameni tineri (banuiesc faptul ca nici dvs nu aveti mai mult de 40 de ani).

       Cand iesiti din tara, incercati sa intelegeti societatea de acolo, iar lucrul asta nu se poate face fara ajutorul cartilor. cititi, cititi, cititi, asta ca sa-l parafrazez pe taticul vostru.
       Altfel, daca veti continua sa vedeti doar ”sclipiciul” de pe peretii cladirilor si luminitele de pe turnul Eiffel, o sa va intoarceti, ca si pana acum, asa cum ati plecat.

       Au revoir, ”mes cheres”!
       • +1 (5 voturi)    
        Principii. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:29)

        nico2 [utilizator] i-a raspuns lui COMUNISTUL

        Daca tot ati invocat " afara" poate spuneti cum este. Luminati-ne. Daca viata va este afectata de comunitate retineti ca este valabila si reciproca. Comunism nu este tot ce nu ne convine. Daca tot discutam despre comunism retineti ca nu toate principiile comunismului au fost gresite. Aici este vb. despre un principiu simplu : contributivitate.
        • -6 (6 voturi)    
         De ce? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:03)

         COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui nico2

         De ce trebuie aplicat principiul contributivitatii peste tot?
         De ce trebuie tratati la fel cei care pleaca de la ipoteze diferite?
         Nicaieri in UE nu exista tratament egal la ipoteze diferite.
         De fapt, asta e definitia clasica a discriminarii (tratament egal la ipoteze diferite sau tratament diferit la ipoteze similare).
         Aplicarea nediferentiata a regulilor, oricare ar fi ele, denota o putina intelegere a fenomenului.

         Dar de fapt, din acest motiv e si asa de seducatoare ideea. E simpla, penetranta, ajunge la oricine (ca dovada ca toti cei care scriu ”i-si” o sustin). Pe fond e un dezastru. Daca as aplica principiul pe care il dezbatem asa cum sugerati dvs, ar trebui ca un medic sa fie platit la fel cu o femeie de serviciu, un profesor la fel ca un tinichigiu, un judecator la fel ca un ospatar. Pentru ca toti muncesc, nu-i asa, cate 8 ore pe zi. De ce sa fie unul mai bine platit decat altul?
         Poate pentru ca au roluri diferite in societate?
         Armata romana (ca institutie) si cativa politicieni sunt responsabili pentru faptul ca domnia voastra se poate duce in centrul sau miezul cultural al romaniei (recte transilvanica) fara pasaport.
         Atunci erau buni.
         Tot armata asta de imbuibati este oarecum responsabila si pentru faptul ca eu si dvs avem aceasta discutie libera acum, pentru ca, daca nu ma inseala memoria batrana, a avut si ea o oarescare contributie in 1989.
         Momentele cheie ale statului si natiunii sunt legate intr-un fel sau altul de armata.
         Eu propun altceva. Din moment ce argumentul ”nu mai avem bani” face pui si din moment ce nimeni nu ne mai ameninta in prezent, eu zic sa ii chemam pe toti pe un stadion si sa ii impuscam. facem si economie, aplicam si principiul contributivitatii (vor mai ramane doar magistratii, dar sunt linistit - cei ca dvs ii vor linsa si pe ei cu aceeasi placere cu care s-au mutat tiganii si marlanii in conacele boieresti dupa 1946, dandu-i afara pe cei care sugeau sangele poporului).
        • -4 (6 voturi)    
         inca ceva (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:20)

         COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui nico2

         Da, inca ceva.

         Daca n-as fi determinat sa raman in Romania, v-as ura sa va conduca, in viitor, dupa gandurile pe care le aveti dvs si cei multi ca dvs, muncitorii de la Uzinele Grivita.

         sau dan diaconescu (aceasta noua scula a lui baselu), noul proletar. parca il si vad la reuniunile de la consiliul europei sau de la consiliul european cu costumele alea care stau pe el ca pe gard.

         trebuie sa recunosc ca e emblematic: un milionar care se plimba cu elicopterul si are maybach plange pe umerii saracilor din ferentari. culmea e ca astia il mai si cred.

         imi aduce aminte de alt celebru, care promoveaza gasirea echilibrului prin cumpatare si el are vreo 50 de masini (cica el asa isi gaseste echilibrul).

         Tipic

         in rest, numai succesuri
     • +1 (1 vot)    
      in felul tau (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:24)

      mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      ai dreptate.Doar ca nu stiu unde vezi tu intelectualii care merita pensii enorme.Or fi militienii sau securistii,poate primii secretari si activul de partid,ori apv-istii,fiindca astia au pensii pe care nu le merita.
    • -4 (10 voturi)    
     Nu este asa (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:47)

     tudor [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     Dacă te ducea capul ajungeai şi tu în această categorie, aşa comentezi aici
     • 0 (8 voturi)    
      Gindire in spirit de gasca (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:03)

      bogdan [anonim] i-a raspuns lui tudor

      vezi tu Tudorel, poate eu sa zicem ca ajungeam daca ma ducea capul. Da' nu poti sa-i faci pe toti militari si judecatori, tre sa mai fie si niste fraieri care sa munceasca si sa plateasca taxe la stat. Si aia fraierii de ce trebuie dezavantajati? De ce pentru unii pensia sa fie calculata dupa o formula, pentru altii dupa alta? De ce sa nu beneficiem toti de aceeasi lege care pentru salarii egale sa dea pensii la fel?
    • -5 (11 voturi)    
     Ce Nenorociti (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:53)

     COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     Bai, dar ati dus marlania la superlativ!
     Cum ma sa mascati mesajele care il critica pe Baselu?
     Adica, daca zic de rau de Baselu, mesajul meu e mascat, iar lumea treb sa apese pe buton ca sa il vada.
     Pe cand alea copiate din Evenimentul Zilei, pe alea le puneti la vedere.

     Bravo Bai securistilor!
     • +3 (7 voturi)    
      Tu tii neaparat sa te faci de ris? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:12)

      bogdan [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      Maaaammma, da tu esti desptept rau!
      Gogule, mesajele la care ai comentat iti apar "inchise" (doar tie). Deci nu-i nici o conspiratie mondiala aici.
     • +5 (5 voturi)    
      Iti explic eu aceasta "mascare" (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:47)

      valisa [utilizator] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      Cand ajungi cu voturile pe minus (-), sageata din stanga comentariului tau trece pe orizontala si nu se mai vede comentariul la o simpla rulare a paginii. Ca sa vezi comentariul celor cu minus trebuie sa apesi pe sageata din stanga si se deschide. Cand ai voturi cu plus (+), sageata din stanga trece pe verticala. Nu iti ascunde nimeni mesajele.
      • -5 (9 voturi)    
       MULTUMESC (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:24)

       COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui valisa

       desi asa il percep, sper ca nu a fost o explicatie ironica.

       nu stiu cum se face ca de obicei mesajele contra puterii pe care o apara cu voinicie site-ul asta pe care postez (lucru pe care nu-l contest - fiecare poate face ce vrea cu inteligenta si argumentele lui) sunt mereu pe minus.

       acum sper ca nu imi ceri sa am incredere in corectitudinea regulilor internetului. in alte cuvinte, sper ca nu imi ceri sa cred ca nu se poate maslui nimic in acest domeniu.

       in orice caz, cunosc regulile cu minusurile, plusurile si sagetile, dar, oricum, iti multumesc, oricare ar fi fost rostul si scopul mesajului tau.

       arrivederla!
    • 0 (0 voturi)    
     cateva intrebari dupa decizie (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:23)

     nedumerit [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     Ma lamuriti fratilor? ca eu am inteles ca: A. cei 80% care au primit ceva in plus la recalculare trebuie sa dea inapoi si sa ramana la ce au avut B. legea 119 nu a fost anulata sau suspendata (se aplica oricum si la civili) C. Cine iese la pensie militara MAINE iese dupa legea 119, adica un colonel iese cu mai putin decat in dec.2010. D toti vorbesc de oprirea calcularii la militari, dar se aplica si militie si la secu si la penitenciare (adica nimeni nu se atinge de pensia lui Ristea Priboi, gen.Diamandi, Neagoe s.a.) GRESESC???
   • +24 (26 voturi)    
    Program (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:36)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui titi

    Deci pe timp de pace programul tau normal e de la 7 la 15. ( cel putin in 2000, cind am facut eu armata asa era...) In caz de razboi, ( singurul caz in care nu stii daca mai vii inapoi) se vede ca nu stii, dar trebuie sa merg si eu si alti fraieri cu livret militar ( ca deh, am servit patria)... O iau ca pe o nesimtire asta cu timpul meu alaturi de familie, pentru ca lucrez la patron si bat pariu cu tine ca ai timp liber muuuuuuuuult mai mult decit mine.
    • 0 (0 voturi)    
     Referitor la program...l.. (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:15)

     Oana [anonim] i-a raspuns lui Adrian

     Aveti si n-aveti dreptate d-le Adrian.Dupa anii 1998-2005 (sa zicem) au fost desfiintate multe unitati militare, ma refer la M.Ap.N.Dar pana in 1998 ,de ex,in unitatile militare de MARINA, programul nu era unul de care vorbiti d-stra. In perioada de care vorbesc(toata lumea de la m.militar la comandant ) aveau MISIUNI(perioade de 2-3 saptamani) uneori lunare, din martie pana in oct.nov.- in functie de BANII tarii pentru MOTORINA, Cat lipseau de acasa ,sotii ,sotiile(mai putin femei la marina) sau taticii(copiilor) de ACASA? Adrian NAVA era ACASA lor.Isi spalau singuri efectele si pescuiau sa-si mai imbunatateasca HRANA.Nu a fost usoara viata aceea.Nu generalizati situatiile, nu sunt IDENTICE.Iar ca responsabilitati- fiecare le are in partida sa, dar un COMANDANT, e mult mai mult si nu are nici legal si nici moral cum sa fie egal in drepturi cu cel de care vorbiti ca la orele 15,oo isi incheia programul.Nu va cer sa fiti SOLIDARI cu ei, dar macar nu mai fiti impotriva lor. Cu intelegere ! O zi buna!
    • 0 (0 voturi)    
     Alt stiutor de programe (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 14:58)

     Mihailescu Adrian [anonim] i-a raspuns lui Adrian

     Stimabile, de multi ani incoa', lucrez +240 lunar, basca drumul. Nu-ti ascunde frustrarea-n dejte si recinoste franc, opri n-ai fi capabil de militarie de injosesti atat notoinea asta, ori esti tampit si-atat. Treaba aia cu nevasta nevazuta las-o moale. Pariez ca ai un salariu mai mare decat al meu, ala de subofiter.
   • +18 (22 voturi)    
    Oare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:45)

    miki [anonim] i-a raspuns lui titi

    Pentru frustrarile din timpul cit a fost activ a avut solda grasa,haine de instructie si parada,mincare la popota cind era retinut la munca,servicii medicale separate de civili-aveau spitalele lor.Iar munca lor a fost sa pazeasca soldatii la cules de porumb,reparat calea ferata sau diguri la calamitati,cam asta au muncit bravii maiori,colonei,generali.Iar ceilalti maiori,colonei,generali erau politruci mincatori de rahat,secretari de partid,colaboratori la cooperativa ochiul si urechea.Pentru asat nu merita pensiile alea mari.ICCJ,i-si cam da in stamba cu decizii din astea aiurea.Daca legea 119 spune clar caacest calcul se face functie de perioada lucrata si contributivitate nu mai discutam.Cum nu discutam nici la civili si ei ar trebui dupa vechea lege sa le fie calculata pensia dupa salariul din cinci ani consecutivi din ultimii 10 lucrati.De ce la unii se poate si la altii nu.Aud,dlor de la ICCJ!
    • -5 (9 voturi)    
     O haita de agramati in apararea comunismului (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:25)

     COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui miki

     vad ca toti astia care apara lipsa de logica si care se dau mari ”egalitaristi”, aproape fara exceptie faulteaza nu doar logica, ci mai ales gramatica.

     Daca mai traia Eminescu scria niste articole despre voi de va ascundeati ani intregi (daca nu stiati, Eminescu n-a scris doar poezii, ci a fost si publicist).

     Veti ca nu e corecta forumlarea ”i-si” da in stamba.
     vine de la ”sie”, ”isi” ”si”. Ring a bell? de prin clasele anterioare clasei a 8 - a?

     Ceea ce explica. Cei cu nivelul asta nu pot face nimic in viata, astfel incat, pentru a se simti cat de cat integrati, fac orice pentru a-i trage pe ceilalti inapoi.

     Tipic marlanesc. In loc sa vreau sa avansez eu, vreau sa moara ailalti.

     Si daca se intampla asa, voi nu o sa fiti nici mai destapti, nici mai bogati.
     O sa ramaneti niste prosti singuri.

     Tine tot de logica.
     Si oricat de mult s-ar stramba neuronii vostri, logica are aceleasi reguli.

     Hai sictir!
     • -1 (1 vot)    
      Nu stiam.... (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:18)

      Ion [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      "(daca nu stiati, Eminescu n-a scris doar poezii, ci a fost si publicist)".

      Bravo!
      Cum le stiti, domnule pe toate!
      Va ascultam, ziceti in continuare cat mai multe, poate ne luminati, pe noi care nu stim de Eminescu mare lucru.

      Ce traba are poetul cu decizia ICCJ?
      Pretentios, nene, pretentios!
   • +20 (26 voturi)    
    Zau? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:48)

    Ramona [anonim] i-a raspuns lui titi

    Tatal meu trebuia sa se trezeasca la 4 dimineata. Cand rasarea soarele era pe camp. Dupa apusul soarelui ajungea acasa. Era detasat la departare de casa, in conditii insalubre. Are pensie putin peste 500 de lei. Vina lui? Nu a fost militar.
    • -7 (9 voturi)    
     Cine (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:50)

     tudor [anonim] i-a raspuns lui Ramona

     Cine l-a oprit sa se faca militar?
     • +7 (9 voturi)    
      hmm (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:14)

      adyQ [anonim] i-a raspuns lui tudor

      de ce militar? nu inteleg de ce voi ziceti ca este normal ca militarii sa aibe drepturi speciale si dupa ce nu mai muncesc, aveti destule avantaje cat mergeti la munca, ca salariile nu sunt mici deloc plus avantajul de a lucra la stat....dar oricum buna argumentare...de ce comentezi? trebuia sa te faci militar
     • +2 (6 voturi)    
      ce ar fi (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:31)

      arici [anonim] i-a raspuns lui tudor

      cum ar fisa ne facem toti, militieni si ofiteri? asta e solutia ta?
      da-ti o nota....
   • +17 (19 voturi)    
    puerilismul in gandire al miltarilor.... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:59)

    fanel electricianul [anonim] i-a raspuns lui titi

    toti salariatii nu stiu daca se mai intorc seara acasa: minerii si chimistiii-daca e explozie, electricianul-daca se curenteaza, agricultorul-daca-l trasneste pe camp, birocratul-daca ia foc sau are accident autobuzul,samd.
    • -7 (9 voturi)    
     Puerilul (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:53)

     tudor [anonim] i-a raspuns lui fanel electricianul

     De ce te-ai facut electrician?N-ai stat bine cu substanta cenusie pe care o etalezi aici
    • -2 (6 voturi)    
     da stupiditate dar mai e diferenta mare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:08)

     novarom [anonim] i-a raspuns lui fanel electricianul

     stii care? cand ceilalti pe care i-ai enumerat au avut probleme, nu cred ca vreun militar s-a bagat sa faca talk-show uri sa vada el unde e problema.....in schimb acu intreaga natiune se pricepe. E fotbalu' in pauza si se baga la strategii de aparare tot cretinu'....mai lipseste Bianca lu' Bote si Simona Sensual sa spune daca e corect sau nu. Ce mare minte ai!? AUzi! Birocratu sa-i ia foc biroul, da mai bine sa nu se dea jos din pat draga ca poate aluneca, sau sa nu manance ca sa nu se inece....stupid man mai are poporul asta....si unii sunt si politicieni, aia-i nasol
     • 0 (0 voturi)    
      Banu e la noi bre!!! (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 17:59)

      puscalau [anonim] i-a raspuns lui novarom

      Novaromule! Ma enerevzi cu stupiditatea ta imberba si infantila. Daca MAPN-ul nu ar fi trait din bugetul consolidat al statului, de unde aveau militarii tai bani de mers cu masina (nu ma intreb de bani de pusti, cazemate, masa, bocanci,.. solde). Si de unde dracu' se face bugetu' bai Novaromule? din solde? Ce rahat produce si a produs armata lui peste prajit? Armata este creata ca un ii sa se duca se se impuste pe vreme de razboi. Daca ii place, bine; daca nu, altul la rand. S-a insurat? Are si copii? Ghinionul lui! Nu cred ca trebuia Niciodata mercenarii nu au avut familie. Cum isi gospodareste banii? pe timpul vietii? Cum si-i gospodareste dupa? Nu e treaba noastra . Poate si vrea sa traga cu tunul si la 70 ani? OK Ii dau bani sa se duca sa moara. Daca nu, fac pace cu dusmanu'. O sa fie scump, dar nu mai scump decat sa dau 1 mil de pensii !
      Cred ca ar trebui sa ne intrebam serios ce facem cu capacitatea de aparare actuala nu cu cai morti ai armatei.Mai e nevoie? Mai bine 1 mil de diplomati si de iscoade
      Si inaca ceva: rugati-va ca birocratul ala de la pensiile militarilor sa nu faca infarct in ziua de plata a pensiilor, inainte sa le bage la aia pe calculator pensiile. Sa vezi dupa aia ce importanti e birocratii !
   • +11 (13 voturi)    
    Bravo titi ! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:20)

    c.mike [utilizator] i-a raspuns lui titi

    Tu ne crezi pe toti picati din luna ? Ai impresia ca detii adevarul absolut ? Nu-ti inchipui ca am mai facut si noi armata ? Programul era 8-16 dupa aceasta ora in afara de ofiterul de serviciu nu mai era nici un cadru activ in unitati Toti erau cum spui tu "la piata" Si aia cu " dezertor si sa faci 20 de ani inchisoare" cred ca ai luat-o din vreun film SF Ce ti-ai spus tu in sinea ta : Prosti sunt astia mancale-as..........
   • +7 (11 voturi)    
    Intreaba (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:21)

    miki [anonim] i-a raspuns lui titi

    Intreaba pe unu si pe altul cine sunt la origini acesti maiori,colonei si generali care pling dupa bani.Vezi putin:
    -de unde vin acesti 'domni'din ce regiune
    -ce statut social aveau inainte de a fii ofiteri
    Si o sa observ i ca marea lor majoritate provin din mediile sarace ale tarii Moldova,Oltenia,Regat .Au dormit la turma in cazarma.au mincat la popota ,au facut baie doar simbata si au suferit toti pentru unul,ca asa-i in armata.Dar,au stiut pentr ce sufera ,pentru solda care era de 3 ori salariul unui civil,pentru casa care statul era obligat sa i-o dea.
    S-au casatorit,in marea lor majoritatea,tot cu femei de speta lor(din satul sau regiunea lor).Toate astea le spune unul care traieste intr-un oras unde erau scoli militare pentru toate armele .Unde servitoarele erau invoite doar joia cind aveau bilet de voie si soldatii.Nu mai vorbiti de onoare,drapel,imn si uniforma cu burta goala.
    • -3 (7 voturi)    
     astea toate le-ai auzit la culcare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:01)

     novarom [anonim] i-a raspuns lui miki

     dragu' mamii....cretinas
   • +8 (12 voturi)    
    UITI ca civilii cand faceau armata hamaleau la pen (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:42)

    m [anonim] i-a raspuns lui titi

    daca nu ai facut armata mai bine taci. cred ca mai toti ce am facut armata hamaleam la proprietatile militarilor de cariera fie el plutonier sau general. Deci erau cei ce aveau slugi. Apoi cati militari din serviciu militar obligatoriu au murit la Revolutie si cati din cei "profesionsti"?
    asa ca ma "lesi" cu pensionarii astia ce au avut bella vita in tinerete. sa nu uitam ca au fost mana dreapta a lui Ceausescu. se amagesc ca sunt purtatorii armatei romane din perioada interbelica. apoi eu nu inteleg de ei trebuie sa se pensioneze la 45-50 ani iar eu trebuie sa ma omor pana la 65 ?
    PS tata a fost politist
   • +3 (9 voturi)    
    .. la ce razboi ati plecat in ultimii 20 de ani (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:04)

    cineva [anonim] i-a raspuns lui titi

    intr-adevar nu se compara, plecati la 6 dimineata acasa si va intoarceti la ora 2-3 , dupa ce ati ars-o degeaba , la betii interminabile !

    concret, ce razboi sau situatie specila v-a luat de acasa de nu ati stiut cand sa va intoarceti ?!

    hai sictir jigodie nesimtita , tupeu ordinar de vii cu astfel de explicatii !
    • -2 (6 voturi)    
     uita-te aici (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:38)

     novarom [anonim] i-a raspuns lui cineva

     ordinarule! da o cautare cu numele Catalin Bahneanu. Acest om a fost coleg de-al meu, iar eu am optat sa ies la pensie, el nu. Crezi ca daca ar fi iesit ar fi facut parte din burtosii si nesimtitii de care spui tu? L-ai fi intrebat la ce razboaie a participat? Omul asta a umblat in lume si a reprezentat Romania cat n-ai sa s-o faci nici tu nici tot neamul tau oricat v-ati stradui......asa ca mai vedeti-va de educatie, de bun simt si mai uitati-va si in istoria noastra ca nu armata a facut de ras tara asta ci idioti ca voi....
   • +3 (9 voturi)    
    De aia??? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:27)

    Cetateanu' Turmentat [anonim] i-a raspuns lui titi

    Sigur ca da, mai toate hotiile din tara asta au fost posibile pentru ca structurile nu si-au facut treaba, suntem sub ocupatie economica din 89 incoace, armata si-a omorat comandantul de Craciun, iar toata lumea din sistem a tacut si au preferat sa iasa la pensie anticipat in loc sa stea in picioare cand astia furau tara......iar noi trebuie sa muncim sa le platim lor pensii de peste 30 mil? Sa le plateasca aia de i-au facut pensionari anticipat, nu noi....
   • +3 (7 voturi)    
    nu mai spune (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:12)

    arici [anonim] i-a raspuns lui titi

    ia uite, ii fi ceva pui de zmeu, pe care noi, fraierii sa-l hranim, imbracam, si sa-i mai dam si ceva bani sa mearga la curve, nu? apar la tembelizor oameni de 35-40 ani pensionati cate tipa ca au numa 4000 lei pensie, si mor de foame...maica-mea cu 680 lei dupa 39 ani de munca-tot de la 6 dimineata- nu tipa. MARS JIGODII LA MUNCA
    se racalculeaza in functie de stadiul de cotizare, asa e cinstit si mucles ca faceti prat-militie, armata institutii de trântori
   • 0 (0 voturi)    
    Hai nu ma innebuni! (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 8:27)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui titi

    Pleca ade dimineata la 6 si se duce... unde?
    La popota. La valiza soldatului. ... Oriunde, numai la munca, nu! Dezertor?
    Ai vazut tu vreun trantor sa dezerteze? De ce crezi ca se duc in armata toti lenesii? Au serviciu asigurat, masa asiogurata, spor de casca, spor de somn, spor de... La piata? Ce e aia? Se duce soldatul asta daca nu ii aduce soldatul de acasa! Daca este asa de rau, de ce se da spaga pentru a se pleca in misiuni?
    Titi, tu ai impresia ca toti sunt fraieri ca tine?
    Lasa gargara, sau fa/o doar dimineata! Iti pute gura!
   • +1 (1 vot)    
    TU (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:19)

    mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui titi

    chiar crezi ce debitezi????
    Ceea ce voi descrieti ca fiind viata de militar activ este un mit.Militarii despre care vorbim acuma sunt cetateni obisnuiti ai acestei tari care au dus o viata comparabila cu cea a civililor,ba chiar din multe puncte de vedere ,mult mai usoara.Nu are rost acuma sa dam exemple de o parte si alta.Guvernul in incapacitatea de a trata in mod just unele probleme a trecut la recalcularea pensiilor in loc sa anuleze,eventual prin votul poporului,pensiile si salariile speciale,pentru ca decalajul intre pensiile diferitelor categorii profesionale este cu totul nefiresc.Spre exemplu pentru aceiasi prestatie in cadrul armatei si in cadrul civil diferenta este uneori de 5-10 ori.Firesc este ca pensiile sa fie acelea pe care le merita fiecare.(dupa contributie,procent din pensia medie pe tara sau alte criterii rationale.)
   • 0 (0 voturi)    
    exagerezi (Duminică, 23 ianuarie 2011, 16:46)

    george [anonim] i-a raspuns lui titi

    bati campii omule am fost si noi in armata si betii ca acolo nu am vazut in viata mea.
  • -10 (20 voturi)    
   pentru ca (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:17)

   Ovidiui [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   La o adica, militarul ala isi pune viata in joc ca sa apere viata si libertatile civilului.

   Acum nu zic ca nu sunt si abuzuri crase in ceea ce priveste pensiile militare dar, exceptand cazurile de plutonieri facuti peste noapte generali si remunerati ca atare, majoritatea militarilor isi merita pensiile.
   • +8 (18 voturi)    
    Daaaaa (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:31)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui Ovidiui

    Da' nu asta-i meseria pe care si-a ales-o? Sa isi puna viata-n joc pentru viata si libertatile civilului? Nu de asta sunt platiti de stat, adica de noi toti, de-a lungul carierei? Nu de asta au salarii mult peste media pe economie si ies la pensie la 50 de ani?
   • +15 (21 voturi)    
    Te intreb eu ceva: (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:33)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui Ovidiui

    Voi luati pensiile alea umflate, deoarece va riscati viata ( uau!). Atunci eu, care am facut armata si mi s-a dat un livret care MA OBLIGA sa merg cu tine sa-mi apar patria la nevoie de ce nu am drepturile tale?! ...Ca pe timp de pace am vazut ce viata grea aveti in timp ce fraierii de militari in termen va faceau munca!
    Doamne Dumnezeule in ce tara traiesc!
   • +9 (15 voturi)    
    DA ,DA, (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:26)

    c.mike [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiui

    Am vazut la revolutie cum si-a pus viata in joc omorand sute de civili nevinovati. De fricosi ce erau trageau si-n fruzele miscate de vant. Nu degeaba exista zicala : dupa razboi, multi viteji s-arata.
   • +5 (7 voturi)    
    ? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:38)

    arici [anonim] i-a raspuns lui Ovidiui

    in ce an traiesti matale?
    Militarului i se falfaie de viata si libertatile civilului, il intereseaza beneficii si bani.
    Nu te ataca nimeni cu furca la granita, a trecut vremea aia, acum atacurile sunt economice, politice. Uita-te in jurul tau, vezi cate tari si-au redus numarul de personal din armata(exceptiile sunt doar pentru ca economic e mai rentabil sa porti razboaie, vezi SUA) De exemplu Elvetia nu mai are armata deloc, stii de ce? ca ii pazesc altii, ca le pasa de banii lor.
    • 0 (0 voturi)    
     Esti sigur ca Elvetia..? (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 14:10)

     Stefan [anonim] i-a raspuns lui arici

     Esti sigur ca Elvetia nu are armata, politie, jandarmi, servicii de informatii etc. - ceea ce inseamna aparare si ordine publica?
     Sau stii alt stat care a supravietuit fara acestea?
  • -9 (19 voturi)    
   Capcana intinsa de Basescu (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:22)

   Segarcea [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Nu platea-i nimic pentru pensiile speciale - care nu sunt speciale ci ocupationale si sunt fianatate de la bugetul de stat, daca guvernul portocaliu nu a fi pus toate pensiile intr-o singura oala. Pensionarii militaru au bugetul lor propriu pentru pensii . Intrebarea pe care o pui denota ingustimea judecatii. Ai cazut in capcana lui Basescu de a invrajbi oamenii intre ei, de aa-i asmuta pe unii impotriva altora. Pacat de tine sarmane ... ganditor.
   • +11 (13 voturi)    
    ????? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:29)

    mithrill [utilizator] i-a raspuns lui Segarcea

    Si "bugetul ala propriu" nu cumva e tot din bugetul alalalt? Intreb si eu, ca sarmanu' pe aia bogati.
   • +14 (16 voturi)    
    Şi bugetul de stat e de la Moş Gerilă? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:31)

    aac [utilizator] i-a raspuns lui Segarcea

    Eşti glumeţ toarăşu caporal! Avem un singur buget, naţional. Iar ai vorbit ne-ntrebat. Culcat!
   • +14 (14 voturi)    
    Gindire de A3&RTV (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:40)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui Segarcea

    Da' statul de unde are bani gogule? Nu de la mine? De ce unii sa aiba pensii ocupationale si altii nu? De ce unii (militari, judecatori/procurori, demintari) trebuie sa fie mai egali decit altii?
  • +15 (19 voturi)    
   Fiindcă militaru (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:29)

   aac [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

   făcea educaţie socialistă, propagandă şi îndoctrinare. El era omu nou al sistemului care se zbate astăzi să ne pună piciorul pe gît. El crea omul nou care astăzi vrea totul de la stat (pensii, salarii, locuri de muncă, job-uri bine plătite, drepturi sociale fără limită) şi nu dă nimic în schimb.

   Nici vorbă că militarul şi-ar fi dat şi viaţa pentru ţara lui, doar că nimeni nu i-a cerut-o vreodată iar ţara aia nu mai există de mult decît în capetele lor seci de idealişti comunişti.
  • -7 (9 voturi)    
   da (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:47)

   andrei [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   pentru ca oamenii respectivi nu erau obligati, la momentul angajarii si pensionarii, sa plateasca contributii. nu s-au sustras de la plata lor, ci pur si simplu statul nu le-a cerut. situatie e similara cu una ipotetica in care ar trebui sa platesti retroactiv din salariu pentru ca, peste un an, o sa creasca impozitul pe venit la 80%, si toata lumea sa trebuiasca plateasca diferenta dintre impozitul de la o anumita data din trecut si 80%. mai mult, daca stai sa asculti declaratiile guvernantilor, ar trebui sa te bucuri pentru ca, deocamdata, suspendarea hotararii inseamna mai putine cheltuieli de la buget. ei spun ca, de fapt, majoritatea pensiilor au crescut, nu?
   • +10 (10 voturi)    
    atunci ar trebui să se mulţumească (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:02)

    aac [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    cu pensii asemănătoare cu ale celor care chiar au plătit contribuţii.
   • +6 (6 voturi)    
    Oauuu ! Ce logica ! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:32)

    c.mike [utilizator] i-a raspuns lui andrei

    Desteptule , pana azi ti-am dat 1000 ron salariu, de MAINE nu mai pot decat 700 Ron. Nu-ti cere nimeni sa dai inapoi 300 ron pe vreo perioada anterioara. Deci retine: DE MAINE !
    • 0 (0 voturi)    
     desteptule (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 13:34)

     andrei [anonim] i-a raspuns lui c.mike

     nu e de maine, e de ieri. ca ei zic ca au scazut pensiile pentru ca nu au platit contributii. ieri. cand nu trebuia sa fie platite contributii. contributii, pentru militari si politisti, se platesc doar de azi inainte. un pic de gandire n-a stricat nimanui. cred ca nici tie n-o sa-ti strice. trebuie doar sa incerci.
  • -6 (10 voturi)    
   Parca pensiile cresteau... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:53)

   baselu [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Hai ca asta e foarte tare!

   De ce va suparati ca nu se mai recalculeaza pensiile ????

   Cu totii va dati de mama focului pe oficina asta ca nu mai CRESC PENSIILE MILITARILOR????

   Ca daca e sa ne luam dupa generalul de popota Oprea prin recalculare pensiile cresteau... Nu? Sau voi stiti altceva, din interior, pe surse?

   Cine sa va mai inteleaga si pe voi mai micilor basisti?!
   • +12 (12 voturi)    
    N-ai inteles nimic (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:17)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui baselu

    Problema mea nu e daca pensiile cresc sau scad. Problema e ca pentru unii smecheri pensia se calculeaza altfel decit pentru restul.
    Daca conform salariului de-a lungul carierei are dreptul la pensie mai mare decit are acum, atunci inseamna ca merita pensie mai mare, si trebuie sa i se plateasca.
    Dar trebuie aplicat acelasi tratament pentru toata lumea. asta e marea problema, nu cuantumul pensiei.
  • +6 (6 voturi)    
   coruptul parea tacut si linistit (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:38)

   sapaliga [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   eu i-as sfatui pe guvernanti (am vazut totusi ca au inteles deja lucrul acesta cu legea educatiei) sa nu urmeze decizia coruptului care isi face singur dreptate - adica a magistratilor

   balariile alea cu hotararea judecatoreasca e lege si alte pirturi sa mai creada in ele cine vrea
  • -6 (6 voturi)    
   Dreptul la pensie (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:40)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Pentru ca obligatiile militarului = 2 x obligatiile civilului
   • +5 (5 voturi)    
    Pai pentru asta primeste si 2x salariu (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:06)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui Anonim

    salariul mediu in armata nu e mai mare decit cel mediu pe economie? Si atunci pensia de ce sa nu fie tot 2x, cit e si diferenta de salariu, ci sa fie 4x? De ce sa iei de la gura amaritului de bugetar cu 500 RON net, de exeplu, ca sa dai in plus la pensinarul militar cu ppensie de peste 3000 de lei? Care e logica aici?
  • -2 (2 voturi)    
   Uite un motiv sa fii multumit! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:49)

   minus [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   "Prin recalcularea celor 25.000 de pensii militare, Guvernul cheltuie mai mult cu 8% faţă de cât plătea înainte de recalculare, potrivit calculelor ZF. "

   Adica micsorarea era prin marire!
   Se AJUNSESE prea departe.
  • -2 (4 voturi)    
   stiinta (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:05)

   ioan [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Pai stimate domn modalitate de calcul este aceiasi. Mai trebuie sa stit ca militarii au multe drepturi constitutionale interzise s-au restranse cum ar fi dreptul de a fi actionari, de a-si infiinta societati comerciale s-au de a detine un alt loc de munca. Daca va aplecati cu buna credinta asura Leigii 80/1995 o sa vedeti ca lucrurile nu stau asa rozbombon cu le vedeti dv. Dupa aceea cititi legea 263/2010 si veti vedea ca militarii sunt cei discriminati. Asa cum arata legsilatia acum nu mai exista motivatie pentru a practica aceasta cariera. Mai trebuie mentionat ca majoritatea drepturilor inscrise in statutul cadrelor militare si sgv au fost desfiintate, prin alte legi fie fiscale fie de modificare a legilor initiale. Daca sunteti de buna credinta ar trebuii sa va documentati inainte de a comenta. Daca sunteti pus insa sa invrajbiti lumea in mod deliberat, pot sa a spun ca este trist sa faci o profesie atunci cand trebuie sa-ti vinzi constiinta, traind zi de zi in minciuna!
  • -2 (4 voturi)    
   amice esti idiot (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:37)

   florin [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Nimeni nu a contestat recalcularea, desi si aici e o problema. Cum ar fi ca tu sa cotizezi toata viata si la pensie sa ti se spune ca regula se schimba atunci si ca se inmulteste ce trebuia sa primesti cu 0.5? Cand schimbi o regula anunti ca incepand de acum incolo cei care cotizeaza vor primi dupa cutare formula

   Ceea ce se contesta aici este faptul ca, pentru ca statul a dat o lege si nu este in stare sa o aplice (nu este in stare sa calculeze pensiile alea in timp) , le taie tuturor pensia la nivelul salariului mediu.
   E ca si cum ti-ar spune banca ca daca nu platesti rata in o saptamana iti ia casa, si apoi inchide toate sucursalele si taie platile online timp de o saptamana si apoi vine la tine sa-i dai cheile, ca de, te-a anuntat da n-ai platit...
  • -4 (4 voturi)    
   simplu, bre terchea! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:55)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

   fiindca aia, cand erau activi, functionau dupa o lege care zicea ca nu vor capata pensii dupa contributie (asa se procedeaza in multe alte tari, de altfel)! cum pana mea vrei sa aplici o lege penalizatoare cu efect retroactiv? cand basinescu, in 2007, era s-o incaseze dupa tipicul asta, a urlat din adancul sticlei de JB ca nu e voie sa schimbi regulile in timpul jocului! acuma e voie? sau doar pentru unii nu e voie? se cere o corectie dura in cazul vostru, mafiotii portocalii, si ea va fi aplicata, sa nu sperati la alt final.
  • 0 (0 voturi)    
   nu respecta (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:51)

   george [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Astea de la putere nu respecta nimic. Incalca frecvent Constitutia si Legile. Interpreteaza cum vror ei deciziile justitiei. Amana plata unor drepturi banesti castigate de amgajati in justitie, pana cand vror ei. Atunci ce tara e asta in care guvernul poate amana o hotarare irevocabila a justitiei, pana cand are el chef.
  • 0 (0 voturi)    
   pentru Bogdan (Duminică, 23 ianuarie 2011, 23:04)

   oana [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   ITI DORESC TIE SI CELOR CARE AU MINTEA INGUSTA CA SI A TA SA TREACA PRIN CE AM TRECUT EU, MILITAR FIIND, PLECAND ANI SI ANI DE ZILE LA ORA 3 DIMINEATA SI INTORCANDU-MA DUPA ORELE 23 !!! IL VOI RUGA PE DUMNEZEU SA VA ARATE ! MILITARII AU PROGRAM NENORMAT, NU SE INCHIDE UNITATEA LA ORELE 16 CA LA MAGAZIN !! DAR TU ESTI DE PE ALTA PLANETA !
 • +9 (15 voturi)    
  pina cind? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:21)

  calin [anonim]

  pina cind justitia asta corupta isi va bate joc de oameni? pina cind justitia va fi stat in stat si va dirija mersul lucrurilor in tara asta? pina cind justitia isi va da cu parerea asupra economiei si va conduce tara spre prapastia economica? pina cind justitia ne va spune ca noi, prostii, trebuie sa le platim pensiile nesimtit de mari fata de ceilalti contribuabili? cu ce sunt ei, justitiarii, mai presus de noi, ceilalti?
  • -13 (15 voturi)    
   JUSTITIA CORUPTA.... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:30)

   baselu [anonim] i-a raspuns lui calin

   l-a lasat pe Chiorul de la Cotroceni in libertate dupa ce a furat ditamai flota.

   Tot aceeasi justitie corupta se face ca nu vede frauda comisa de Anastase in Parlament.

   Asa ca ciocu mic portoCalinule!

   Justitia e corupta doar cand se opune abuzurilor brutale ale Chiorului si ale lui Boc cel mic, in rest e dreapta si independenta...
   • +19 (19 voturi)    
    Flota (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:51)

    Ramona [anonim] i-a raspuns lui baselu

    Basescu a fost lasat in pace de justitie cu flota pentru ca erau prea multi pesedisti implicati. I-au aratat vreo 3 zile la rand cum se perindau la dat explicatii. Brusc a "disparut" problema dar i s-a agatat de coada numai lui Basescu. Ceilalti au ramas sfinti si dau lectii de moralitate.
 • +16 (18 voturi)    
  Pana cand? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:23)

  stk [anonim]

  Treburile astea cu pensiile stau asa:
  acum sint 3 mil de contributori si 10 mil de asistati.
  Din astia 3 mil, aia mai destepti pleaca afara, raman 2, raman 1, si apoi ce faci? Dai faliment. Si baieti astia nu mai primesc nimic.
  Pentru pensionari: NU O SA MAI PRIMITI NIMIC in 10 ani, NIMIC, pentru ca nu o sa mai aiba cine sa plateasca. Sa dea ICCJ bani, sa-i produca ei, si voi o sa cumparati un rahat cu ei.
  Vaai de capul nostru, pacat ca nu pot sa emigrez ....
  • -12 (12 voturi)    
   DE CE (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:35)

   baselu [anonim] i-a raspuns lui stk

   nu poti sa emigrezi? pentru ca tre sa dai cu subsemnatu pe la partid?

   sau cu limba zilnic din postura de angajat la oficina???

   muhahahahahaha....
  • -12 (12 voturi)    
   Da' cine te tine legat? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:40)

   titi [anonim] i-a raspuns lui stk

   Da' cine te tine legat in tara. Nu ti-a zis Base ca cine vrea poate sa plece sa-si gaseasca fericirea pe meleaguri straine? A fost o invitatie pentru toti, medici, profesori, cercetatori etc etc... Dar nu uita ca din Franta de voteaza la foc automat, o stampila pe secunda in favoarea lui Base, sau Nutzi.
   • +12 (12 voturi)    
    Nevasta ma tine legat (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:48)

    stk [anonim] i-a raspuns lui titi

    Ea nu vrea sa plece, d-aia.
    Si matematica functioneaza indiferent de ce a zis sau nu a zis Base. Faceti un calcul simplu inainte de a da din gura. Pensiile astea se platesc din salariile celor care muncesc acuma. Cand vad astia ca statul(aici includ guveru' + justitia + toti aia care zic sa dati) isi bate joc de ei, pleaca, nu mai dau taxe aici. Prostalailor, daca nu mai se dau taxe aici, nu mai ai de unde sa dai pensii. Justitia nu produce bani sa dea pensii, economia face treaba asta. Credeti voi ca daca vine opozitia actuala aia sint mai breji? Problema ramane, dar voi nu vreti sau nu puteti sa pricepeti. D'aia vreau sa emigrez.
    • -10 (10 voturi)    
     HA HA HA!!! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:58)

     baselu [anonim] i-a raspuns lui stk

     Pai fii si tu baiat cuminte si stai in continuare sub fusta ei pentru ca stie femeia ce face.

     Iar data viitoare cand iti va spune sa nu o votezi pe panarama de Udrea sau pe oligofrenul de Basescu, tu sa nu mai faci pe macho-ul si sa faci cum vrei tu, ci sa o asculti ca stie ea mai bine.


     Ai inteles?
     • +6 (6 voturi)    
      // (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:41)

      Florin [anonim] i-a raspuns lui baselu

      Asta pentru ca esti incapabil sa intelegi ca ce se intampla acum nu este din cauza unui singur om, asa cum crezi tu, ci sunt rodul a 20 de ani de furat 'legal' sau de-a dreptul penal fara a li se intampla nimic celor care fura..

      Si toata cloaca asta a intrat in fibrilatii la gandul ca ar putea sa le blocate,anchetate, judecate magariile!

      Si gasesc fraieri ca tine care cred ca doar unul singur este vinovat si ca fara el o sa curga lapte si miere!(editat de HotNews.ro)
    • 0 (4 voturi)    
     AI DREPTATE (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:04)

     COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui stk

     Asa e!
     Cu un singur amendament.
     Nu economia produce bani.
     Ci muncitorii. Patronii doar jecmanesc pe saracii muncitori. Traiasca otelaria, strungarul, muncitorul si agricultorul.
     Justitia nu produce bani, ci doar suge sangele poporului. Din cauza asta, cand ai o problema, de exemplu cand iti baga astia de la putere mana in traista aia goala de sarantoc, unde te duci? In justitie. Dar asta nu se cheama ca are utilitate.
     Nu, pentru ca voi ganditi doar in cifre. Contabili spurcati (fara a dori sa jignesc contabilii).

     Pe principiul asta, sa nu il duci la scoala pe fiu-tu pentru ca pana pe la 18 ani (daca e prost si se opreste la liceu) sau la 23 (daca nu iti seamana si face si facultate) nu produce nimic. Ce nenorocit, doar consuma. Pai de unde sa i se dea bani, daca doar consuma.

     Nu vedeti bai, cat de mult siluiti logica? Ar trebui sa va cerceteze astia pentru violarea mostenirii lui Aristotel (acum sa nu ma obligi sa iti explic si cine a fost asta).

     Ma despart de astia ca voi cu traditionalul salut ////
     • +2 (4 voturi)    
      Omule (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:24)

      stk [anonim] i-a raspuns lui COMUNISTUL

      Nu arunca vorbe aiurea, cu atacuri la persoana. Banii aia din "traista aia goala de sarantoc" ii produce patronu' ala jecmanitor. Fara el, muncitaorii si taranii produc fix nimic. Faptic, parerea mea sincera este ca daca mergem in continuare in directia asta, in 10 ani nu o sa se mai poata plati pensii. Rolul justitiei este sa aplice legea. In cazul asta, justitia face legea. Pe acelasi principiu, eu zic sa se dea legea "Toata lumea sa traiasca bine". Sa vedem, se va trai bine? Incercati sa iesiti din treburile politice base, boc udrea si altele ca nu au nici o relevanta.
      Mai vedem peste 10 ani (daca om mai trai).
      • -6 (6 voturi)    
       QED (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:44)

       COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui stk

       Exact ce spuneam.
       Ganditi ca niste contabili.
       In alte tari exista bani pentru o astfel de constructie (sisteme de pensii diferite - toti au astfel de sisteme, cel putin pentru justitie si armata - citeste, de ex., cartea prfo Birsan, judecatorul roman la CEDO, sa vezi ce imunitati si privilegii au toate sistemele europene pt magistrati si citeste bibliografie similara pt toate sistemele militare NATO).
       In alte tari exista posibilitatea asta si exista posibilitatea asta si la noi pana acum 3 ani.

       De 3 ani, nu se mai poate.

       Ar mai fi o posibila explicatie faptul ca trebuie platite firme care au cotizat la campania electorala. Ar mai fi de adaugat ca nu se trag banii europeni ca nu se poate vamui nimic acolo.
       ar mai fi de spus ca nu doar ca nu mai vin investitori, dar aia care mai sunt aici pleaca.

       n-ai cum sa nu te intorci la politic din moment ce actualul regim face lucrurile astea.

       e unul la PDL care si-a inscris masina (un mercedes) in bulgaria in timp ce noua ne zice cat e de bine sa triplam taza auto.

       in loc sa fii atent contabiliceste la ce se intampla (pe principiu, n-avem, taiem), mai bine te0ai uita din perspectiva capitalista (cum am vazut ca ai inclinatii).

       altfel spus, patronul ce face cand nu mai are bani? Poate ca si taie din cheltuieli, in prima faza, dar e preocupat in primul rand sa gaseasca noi piete, sa scoata mai multi bani. asta e gandirea corecta.

       cand gandirea pe care o proslavesti se reduce la ”n-am nu va dau”, iarta-ma, dar n-am de ce sa mai continuu discutia asta cu tine.
       oricum n-ai intelege.

       hai au revoir!
      • -5 (5 voturi)    
       IRONIE (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:46)

       COMUNISTUL [anonim] i-a raspuns lui stk

       acum am citit cu atentie.
       vezi ca pasajul de mai sus cu ”patronii jecmanitori” era o ironie. stii, ironie, adica atunci cand vrei sa subliniezi opusul unei idei dand exemple evident disproportionate si in mod clar neadevarate.

       asta am facut mai sus.

       daca mai ai probleme cu interpretarea sensului frazelor mele, nu te sfii, intreaba. nu ma supar sa iti raspund daca asta e calea pentru a aprinde lumina in camera obscura in care traiesc cei ca tine.

       umile la revederi!
  • -10 (10 voturi)    
   Vai de capul tau (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:43)

   Panonia [anonim] i-a raspuns lui stk

   Emigreaza ! Mergi la Basescu si spune-i ca vrei sa emigrezi. Daca erau locuri de munca in tara, nu emigra nimeni si astazi ar fi fost 6 milioane de contributori la sistemul public de pensii. Mergi la Basescu ! Reformatorul Statului roman.
   A da la reforma --- stiti ce insemna in limbajul militar ? a da la casare, a scoate din uz, a arunca la gunoi. Asta face Basescu cu Statul roman. Tot cei care l-ati votat pe Basescu purtati responsabilitatea pentru situatia in care se afla tara. Cum v-ati putut imagina ca un incult plin de hartag ne va face sa traim bine ?
 • +14 (16 voturi)    
  pt TITI care e pe alta planeta (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:29)

  moldo [anonim]

  Titi traiesti in alte vremuri tataie!!!!!! pai de ce sunt obligat sa dau pensie mare tuturor betivilor de ofiteri din armata romana...ma iei tu cu din alea ce grea e viata de militar? pai ai facut armata bai fraiere..sa vezi ce a insemnat de fapt contributia acestor oameni...militariii in termen erau scalvii lor.....era umilinta dusa la extrem ..si acum mai vor pensie speciala? pai oamenii astia nu merita nici pensie de CAP-ist! Stie toata lumea ca la ce competenta era la nivelul armatei...Romania putea fi cucerita in doua zile de orice armata din afara.....
 • +13 (13 voturi)    
  Pensii nesimtite (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:29)

  Militaru´lu´peste [anonim]

  Sa tinem cont de faptul ca militarii care sunt acum la pensie, au trait pe vreamea lui ceausescu si au avut o groaza de privilegii, pe care, noi ceilalti, prostii, care erau trimisi la munci la canal, in agricultura, constructii ca si militari in termen, nici macar nu visam.
  E drept ca au si obligatii , dar hai sa fim sinceri, nu-i obliga nimeni sa-si aleaga o cariera militara , ca sa nu mai vorbim de faptul ca stiu de la bun inceput ce ii asteapta.

  Nu pot (si nu vreau) sa inteleg de ce un militar ROMAN trebuie sa aiba o pensie de 3000 de ron , in timp de tarani care au fost supti de CAP-urile comuniste, au pensii de 300 de ron.
  • -10 (12 voturi)    
   Prostule! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:49)

   sase sase [anonim] i-a raspuns lui Militaru´lu´peste

   Pe vremea lui Ceausescu au fost cele mai mari restrictii pt.militari.Nu au avut nici un privilegiu.Se aprovizionau de la eceleasi magazine goale ca si voi civilii.In plus nu aveai voie sa stai la coada numai daca te duceai acasa si te imbracai in civil.Dar pana faceai asta in magazin era "Goool stimati telespectatori!"Nu aveai voie sa ai pe balcon sau pe bloc o antena TV cu care sa vezi o emisiune la TV la bulgari sau la unguri.trebuia sa mergi prin vecini.Si multe altele pe care nu le mai insir ,ca asa incuiat cum esti nu le pricepi si eu nu vreau sa-mi uzez tastatura pentru un dobitoc.
   • +7 (7 voturi)    
    tu ce esti? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:50)

    lu' bilbiitu' [anonim] i-a raspuns lui sase sase

    tu esti un prost ..au fost vreo categorie opresata? a fost vre-unul luat cu forta si bagat la academia militara ? bubuia IQ in unitatile militare... ia pe oricare militar format la vechea scoala - ca despre pensionari vorbim- intreaba-l ce a facut concret, plimba-l putin si prin alte domenii decit tiipeniile cu care le spalau creierul si pe urma spune-mi de ce trebuie sa muncesc ca sa tin in spate loazele astea? dar degeaba-ti zic ca tot dobitoc ramaii chiar daca nu-ti uzezi tastatura
  • -1 (3 voturi)    
   ..... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:50)

   vid [anonim] i-a raspuns lui Militaru´lu´peste

   acelasi lucru este valabil si pt CAP-ist. Cine i-a obligat sa devina CAP-isti? Cred ca problema este mult mai complexa iar argumente pro si contra exista de ambele parti...............este greu sa fii neutru atata timp cat esti implicat in vreun fel indiferent de ce parte.
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:41)

   lordud [anonim] i-a raspuns lui Militaru´lu´peste

   ca sa se mire un tampit ca tine. pe logica guvernantilor o sa se ajunga la pensii mai mari, sau cel putin asa spune ministrul apararii. un taran care a muncit la CAP a avut un salariu pe masura muncii si are o pensie functie de salariu. In intreaga lume civilizata exista pensii ocupationale .Ar fi greu de explicat de ce pentru majoritatea celor de aici. Greu pt ca romanul are moartea caprei, este hot si se simte bine cand e condus de cineva care trage in teapa , taie capul sau il pune sa munceasca la un canal.nu stim rolul institutiilor statului, nu stim ce inseamna respect si de asta suntem unde suntem. de ce in SUA, Anglia , Franta sau alte tari in care vreti sa emigrati militarii, judecatorii, politistii sunt respectati si au pensii ocupationale?pentru ca fara ei statul ar fi intr-o anarhie continua in care politicieni dezaxati alesi de alegatori dezaxati ar putea face ce vor.
 • +10 (10 voturi)    
  vom mosteni pensiile!! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:31)

  slow forward [anonim]

  Pensia e un drept patrimonial, conform hotararii ICCJ.

  Drepturile patrimoniale sunt cesibile catre alte persoane, prin acte juridice. De asemenea, ele sunt susceptibile de transmitere si pe cale succesorala. Pot fi exercitate si prin reprezentare, precum si de catre creditorii titularului lor, in anumite conditii, pe calea actiunii oblice.

  Rezulta ca pensiile pot fi lasate mostenire.
  • 0 (0 voturi)    
   unii trebuie sa moara, pt ca altii sa mosteneasca (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 18:04)

   high speed forward [anonim] i-a raspuns lui slow forward

   We shall see; said the blind man! Englezule
 • +9 (9 voturi)    
  jucarii (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:32)

  Romanitza [anonim]

  eu chiar ma bucur, sa platim cu totii pensia de 16.ooo ron/luna a lui iovan ca sa-i cumpere jucarii lui albert !
 • +10 (10 voturi)    
  sa curga imprumuturile, sa creasca (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:32)

  yellowdog [utilizator]

  taxele, sa putem platii pensiile speciale trantorilor
  Bravo!
 • -10 (10 voturi)    
  pensii speciale (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:34)

  Sorin [anonim]

  Chiar nu va inteleg, de ce sunteti suparati ca nu se mai recalculeaza pensiile speciale? Ca nu mai cresc pensiile? Daca ar scade, ar fi ilegal, si reprezentantii guvernului au zis ca NU VOR SCADE in urma recalcularii! Care este logica voastra?
  • -6 (6 voturi)    
   De ce nu intelegi? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:00)

   sase sase [anonim] i-a raspuns lui Sorin

   Indiferent daca pensiile ar fi crescut sau ar fi fost reduse,nu asta este problema.Greseala este ca guvernul in entuziasmul sau de a taia tot promoveaza acte normative ilegale care pot fi atacate cu succes in justitie provocand o brambureala legislativa nemaiintalnita.Inchipuiti-va , o parte din militari au luat pensii reduse,la o parte le-au crescut pensiile prin recalculare,iar acum se revine la situatia ante.Vor fi nemultumiti cei la care le-au crescut pensiile pt.ca vor trebui sa returneze banii primiti in plus inapoi.Asa trebuie sa conduca tara un guvern care se pretinde competent?Am votat PDL si Basescu,dar am ramas crucit de modul cum au inteles acestia sa conduca tara.
   • +7 (7 voturi)    
    suspendarea nu e anulare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:55)

    prudent [anonim] i-a raspuns lui sase sase

    pana la judecarea (a ce?) este suspendata HG. Legea 119 nu este nici suspendata nici anulata! A si fost declarata constitutionala. Pana una alta, cine iese la pensie MAINE i se calculeaza cf. cu L.119. Daca HG nu va fi ANULATA (acelasi tribunal, presupun) atunci recalcularea incepe. Indiferent de ceea ce se urla pe sticla. Si, ai dreptate, acum incep urletele celor 80% caror li se va lua marirea inapoi (INTERESANT ce vor zice vuvuzelele). !!!
 • +15 (15 voturi)    
  Armata trebuie sa-si clarifice rolul din 1989 (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:43)

  jeanvaljean [utilizator]

  Armata trebuie sa-si clarifice rolul jucat in reprimarea demonstratiilor din primele zile are revolutiei si apoi sa aiba pretentia la pensii speciale platite din impozitele noastre. Cinste ostasilor romani care lupta pe fronturile din Afganistatn si Irak, toata stima pt ei, dar pt fosilele comuniste din armata si securitate care au acceptat 40 de ani asuprirea tarii fara sa miste un deget - le doresc un loc caldut in iad.
 • +17 (17 voturi)    
  am si eu 2 intrebari: (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:47)

  CCC [anonim]

  1. Daca pensiile nu pot sa scada, ele nu pot nici sa creasca, nu?
  2. Daca e drept patrimonial, pot s-o las mostenire copiilor, copiilor mei, de-a lungul veacurilor, asa sa-mi ajute Dumnezeu ?
  • 0 (0 voturi)    
   !!! ???? (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:14)

   varga [anonim] i-a raspuns lui CCC

   bune intrebari ......... cine raspunde la ele ??
 • +16 (16 voturi)    
  motivare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:49)

  alex [anonim]

  motivarea este "pensia e un drept patromonial" ... de acord, nimeni nu le ia pensia ... dimpotriva, la multi le crestea. sa vezi ca acuma o sa iasa astia in starda ca sa se aplica recalcularea ... ca le crestea

  iar de ce se face in armata ... pai sunt campioni la table, nu ca noi toti care frecam coatele ptr altii.
 • -9 (9 voturi)    
  Sunt curios... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:50)

  Roberto [anonim]

  .... daca guvernul va respecta decizia.
  Vad ca in toata discutia inflamata nu discuta nimeni despre un aspect important si grav: faptul ca de ceva vreme guvernul Romaniei nu mai da doi bani pe deciziile justitiei. In plus, impreuna cu Basescu incearca pe orice cale discreditarea ei.
  Si eu sunt in litigiu cu statul roman, pe o speta simpla si sunt convins ca voi castiga. Dar ma intreb, voi vedea oare banii?
  Iar in ceea ce priveste aia cu 3 milioane de contribuitori si 10 mil de asistati, nu pe cei din urma trebuie sa ii blamati. Ci pe cei din guvern, care de 2 ani de zile nu au facut altceva decat sa omoare sectorul privat si sa desfiinteze locuri de munca.
  Cati dintre voi, fani portocalii aveti vreo firma? Eu am. Si stiu cat de greu ajungi sa incasezi. Stiu cat de repede iti omoara statul afacerea, ca nu il intereseaza ca circulatia banilor e blocata (fenomen la care statul contribuie din plin).
  • +10 (10 voturi)    
   Firma ... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:02)

   stk [anonim] i-a raspuns lui Roberto

   Trebuie blamate TOATE GURVENRELE, absolut TOATE, inclusiv asta de acuma pentru ca a cultivat mentalitatea ca poti sa nu muncesti si sa traiesti bine. Si la fel, trebuie blamati TOTI politincienii, ABSOLUT TOTI, inclusiv base, boc, antonescu, ponta. TOTI.
   Intrebare pentru dvs.: Nu va vine sa inchideti pravalia si sa va luati campii? Si daca ca dvs. fac 100.000 de firme, de unde taxe sa se plateasca la aia 10 mil de asistati?
   Credeti ca daca ar fi fost ailalti la putere ati fi primit banii inapoi? Eu ma indoiesc amarnic. Asta e marea tristete.
   • -5 (5 voturi)    
    Nu chiar toti (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:54)

    Roberto [anonim] i-a raspuns lui stk

    Sa fim seriosi: pe vremea guvernului Tariceanu sectorul privat a fost lasat in pace. Si s-a putut lucra bine, fara probleme de cash-flow.
    Dupa venirea "dasteptilor" de la PD, in special dupa introducerea impozitului minim (o masura veritabil de dreapta!) mai toti clientii au inceput sa aiba probleme de cash-flow. Sincer, e mai rau decat in 1996-1997, cand ne confruntam cu aceleasi probleme, doar cauzele erau diferite.
  • +2 (6 voturi)    
   Roberto, Roberto ! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:51)

   c.mike [utilizator] i-a raspuns lui Roberto

   Destept te mai crezi, ce pacat ca nu esti decat un zevzec plangacios. 1. sunt un fan portocaliu, 2. am o fima infintata in martie 2004 ( oare ce faceai tu pe vremea aia ?) 3. N-am remarcat in ultimii ani sa vrea cineva sa-mi dea in cap. 4. N-am primit, n-am asteptat si n-am cerut nimic ne la statul roman. Altceva ? Vino cu argumente valabile baiatule, ca nu esti singur pe-aici ca sa poti si centra si da cu capul.
   • -5 (5 voturi)    
    Esti tinerel... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:06)

    Roberto [anonim] i-a raspuns lui c.mike

    Amice, sunt pe baricade de prin 1994 primavara. In conditiile in care si anii liceului i-am petrecut lucrand prin tari straine. Am vazut multe la viata mea. Si niciodata in Romania mediul privat nu a fost atat de lovit de legi idioate, date peste noapte cu aplicabilitate de ieri, de presiuni politice si controale aiuristice.
    Si inca una: nu am lucrat pentru stat niciodata si nici nu am avut contracte cu el.
 • +11 (11 voturi)    
  Aici ai dreptate (Vineri, 21 ianuarie 2011, 14:57)

  aac [utilizator]

  avem o justiţie de ne e jenă să-i respectăm deciziile.
 • +11 (11 voturi)    
  s-a miscat "musuroiul" cu furnici,,,, (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:02)

  pensionar civil [anonim]

  ....si s-a dat peste potop de coropisnite!
  destul cu asazisul scandal cu pensiile militare!
  toata media plange pe umerii cu stele si pensii de 90 de milioane si cu miliarde prima de iesire la pensie,sa!
  ce-or face cu atata banet?
  niciun cuvant ca pe langa pensionarii intre 740-1000 ron carora, li se aplica cass de 5,5% acum de la 1 ian 2011, celor peste 1000 ron care plateau cass si pana acum dupa formula 5,5%x(pen bruta-1000), dupa aceasta data au modificat formula de calcul 5,5%x(pen bruta-0) in loc de 5,5%x(pen bruta-740),luandu-le in plus de ex pensionarilor intre 1000-2000: profesori, ingineri, medici, economisti, proiectanti, cercetatori, muncitori specialisti,sa ~50 ron!
  acesti pensionari,cu pensii intre 1000-2000 roni,, care au trecut si ei prin recalculari dupa 2001, cu ocazia legii pensiilor pe puncte, au constituit intelectualitatea tehnica care a ridicat toate obiectivele de dinainte de "90(din care inca mai traim si acum: termocentrale, hidrocentrale, sidex,sa) au scoala mai inalta ca ofiterii militari si totusi nu se bate nimeni pt ei sa le dea pensii peste 3000 roni, din contra le ia prin diferite subterfugii ca cel de acum, cu schimbarea formulei cass.
 • +16 (16 voturi)    
  Dreptate? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:05)

  nico2 [utilizator]

  Si uite asa constatam ca, in Romania, avem salariati de mana a 2-a si premianti. Toti cei care lucreaza in zona speciala sunt mai cu mot. Meseria si-au ales-o liber si fara sa fie luati cu arcanul de pe strada. Apoi in timpul activitatii au tot felul de facilitati - echipament, hrana, cazare, sanatate (tocmai ca sa recompenseze efortul). Diferenta dintre ei si restul este ca in timp de razboi ei pleaca primii pe front dupa care sunt inlocuiti de rezervisti si de restul cetatenilor.
 • +5 (5 voturi)    
  Continuare logica (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:13)

  popescu stefan [anonim]

  In acelasi timp se poate pune o alta intrebare:
  De ce un militar cu salariul X are dreptul la pensia Y pina in 2011 si un alt militar (cu o cariera similara) cu salariul X va avea dreptul la pensia Y/2 in 2030?
 • +9 (9 voturi)    
  INCREDIBIL!!!!! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:15)

  IC Breteanu leberalul socialist si conservator [anonim]

  E limpede. Tara asta nu merita NIMIC! O gasca de nemernici tin tara in loc pentru a nu-si pierde privilegiile. In ce hal am ajuns Dumnezeule! Oamenii care au cu adevarat inteligenta si vor sa faca ceva in viata fara a mai fi sclavii "specialilor" care stapanesc Romania ar fi mai bine sa emigreze. Aici nu au nici o sansa si risca sa se imbolnaveasca de nervi. Incredibil ce face "justitia" din Romania. Mai corect spus "judecatorii". Rusine!!! Pentru o mana de indivizi care si-ar fi pierdut privilegiile si pensiile nemeritate trebuie tinuta o tara in loc. Incredibil!!!!!
  • -4 (4 voturi)    
   Simplul dar adevarat (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:25)

   Titi [anonim] i-a raspuns lui IC Breteanu leberalul socialist si conservator

   Am dreptul la aceasta pensie, chiar si pentru simplul motiv ca am fost declarat APT medical, ceea ce nu este cazul pentru tine.(Persoanele cu handicap sunt inapte pentru serviciul militar).
 • -9 (9 voturi)    
  Pensii speciale (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:18)

  Sorin [anonim]

  Facea cineva o comparatie intre CAP-isti si APV-isti. Sa te lamuresc: acum, prim ministru este un CAP-ist, vezi cat e de bine? CAP-isti au pensii mici pentru ca oricine poate face munca pe care au facut-o ei. Daca pui un CAP-ist sa conduca un guvern se face deranj mare. Boc a fost, este si va ramane un CAP-ist. El e singurul cu venituri pe care nu le merita!
  • +7 (7 voturi)    
   Gresit (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:39)

   nico2 [utilizator] i-a raspuns lui Sorin

   Esti intr-o mare eroare. Faptul ca sunt APV-isti nu inseamna ca nimeni nu ii poate inlocui in meserie. Prin analogie putem sa discutam de mai multe meserii " civile " care nu sunt facute de multe persoane in tara. Au cumva avantaje fata de restul salariatilor? Nu.
 • +9 (9 voturi)    
  DREPT PATRIMONIAL ??? SE VOR PUTEA MOSTENI ??? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:23)

  Rudolf Kruger [anonim]

  drept patrimonial ??? se vor mosteni ???... doamne-dumnezeule...ce vor sa faca astia din noi ???...daca se hotaraste ca penisa (militara) e un drept patrimonial insaemna ca se piot cesiona/succede. astia au innebunit cu totul ???...

  pensia e un drept patrimonial, conform hotararii iccj.

  drepturile patrimoniale sunt cesibile catre alte persoane, prin acte juridice. de asemenea, ele sunt susceptibile de transmitere si pe cale succesorala. pot fi exercitate si prin reprezentare, precum si de catre creditorii titularului lor, in anumite conditii, pe calea actiunii oblice.

  rezulta ca pensiile pot fi lasate mostenire.(editat de HotNews.ro)
 • +5 (5 voturi)    
  pai? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:26)

  antivantuluifelix [anonim]

  si in cazaul sentintei de la tribunalul iasi in aceeasi speta decizie favorabila guvernului tot erga omnes se aplica?
 • -4 (6 voturi)    
  ii doare undeva (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:27)

  je [anonim]

  ii doare undeva pe guvernanti de decizia curtii.
 • +8 (8 voturi)    
  Cine administraza tara? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:31)

  Panduru [anonim]

  Este un viciu constitutional.Ordonantele de guvern,ordonantele de urgenta si legile emise de parlament nu sunt subiecte de negociere cu justitia.Parlamentarii sunt alesi democratic,prin vot popular,ei au girul natiunii romane sa stabileasca administrator legal pentru bunul mers al tarii.
  Prin ce "masinatiuni",judecatori ai diferitelor instante isi permit sa stopeze demersurile guvernului pentru scoaterea tarii din criza?Cum isi permit acesti magistrati sa-si stabileasca singuri salarii,sporuri,indemnizatii,etc... fara a participa activ la eliminarea efectelor crizei economice?Prin diminuarea salariilor si pensiilor,veniturile la bugetul de sta scad vertiginos dar,in aceelasi timp,in bugetul de stat,bugetul alocat magistratilor,a crescut semnificativ fata de bugetul de anul trecut!Cine suporta aceasta diferenta?Se imprumuta statul roman pentru a mentine aceasta justitie compromisa?Asa inteleg ei functionarea justitiei in Romania anului 2011,mentiniind-ui in CSM pe D.Lupascu,pe L.Barbulescu,pe D.Chijdea,pe G.Balan,etc...

  Ce face ministrul justitiei si pretinsul luptator contra coruptiei,T.Basescu?Este greu sa convoace un referendum popular pentru amendaewa constitutiei in sensul stabilirii gradelor de libertate pentru functionarea in mod democratic si in spirit European a sistemului juridic din Romania?
  • 0 (0 voturi)    
   Stai ca nu-i asha (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:37)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui Panduru

   Daca citesti motivarea, vei observa ca se suspenda aplicarea hotaririi de guvern pina se termina recalcularea. ce zice instanta e ca nu e normal ca unii sa primeasca pensie recalculata si altii 1600 de lei pentru ca au avut ghinionul sa nu le fie recalculata pensia mai repede.
 • +1 (3 voturi)    
  Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:34)

  bogdan [anonim]

  Abia acum am inteles si cu asta sunt de acord.
  Deci: de la 1 ianuarie cine nu avea pensia recalculata a primit o suma echivalenta cu salariul mediu pe economie, urmind ca dupa recalculare sa primeasca si restul de bani retroactiv. Iar asta e intr-adevar gresit. Trebuia sa se recalculeze toate pensiile si mai apoi sa se aplice legea. Ce spune instanta e ca unii primesc pensia recalculata, altii o suma arbitrara, cee ce nu e corect.
  • +5 (5 voturi)    
   de unde 1,4 mld euro pt 160 mii de pens militari (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:59)

   pitagora [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   tu stii cati bani le-ar trebui lor?
   160000(de rezervisti)x3000 ron(pensia lor medie)x12 luni/4.2(ron/euro)=1,4 mld euro/an.de unde,ca tuturor categoriilor le trebuie bani?
   gandeste-te ca in sectorul public pensia medie este de 750 ron, iar pensiile cele mai mari sunt pana in 2000ron,
   intre 1000-2000 ron sunt cca 1 milion pensii,restul cca 3,5 mil intre 350-1000 ron..
   la ei pensia medie e 3000ron!
   unii au pensii si dupa recalculare de peste 10000 ron , care si aceastea se bazeaza pe o smecherie de calcul(speciala pt ei).
   formula de calcul a unei pensii:
   pensia bruta=(nr puncte acumulat(in intrega activitate)/stagiul standard de cotizare)xval punct(732,8 ron).
   ori,pt ei ce s-a facut?
   ca sa le creasca pensiile recalculate, nu au pus stagiul stand,de cotizare actual de la barbati(33ani), ci unul mai mic si decat la femei.
   cum se vede din formula,numitorul influenteaza decisiv pensia bruta.
   de-aia chiar cu 20 ani stagiu de cotizare, le iese pensii peste 3000 ron.
   • +1 (1 vot)    
    aici e vorba de un principiu (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:19)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui pitagora

    1. Doua persoane cu salariu echivalent trebuie sa primeasca pensii egale. N-are de unde da statul 1.4 mld eur? , sa scada cite putin de la toti, dar sa respecte principiul.
    2. Pensia medie nu cred sa fie 3000 ron pentru militari.
    Recalcularea trebuie facuta, poate pragul de 3000 de ron pentru pensiile care sa nu scada e cam mare, eu la-sh fi eliminat.
    3. Dupa formula ta :
    "pensia bruta=(nr puncte acumulat(in intrega activitate)/stagiul standard de cotizare)xval punct(732,8 ron)."
    la 20 de ani de cotizare scade si numarul de puncte, nu doar perioada. Putina atentie la calcule!
    • +2 (2 voturi)    
     nene! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:42)

     a^2+b^2=c^2 [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     nu vezi ca la numitor(dupa /) e stagiul standard de cotizare care e fix pt toti,decat legea il schimba.
     pe acesta (standard) matale-l confunzi cu stagiul concret realizat de fiecare in parte,care pt o pensie partiala si vechime incompleta trebuie sa indeplineasca numai conditia sa fie mai mare ca cel standard.
     pt vechime completa, este necesara pe linga prima conditie sa ai si varsta de pensionare pt functia care iesi la pensie.
 • -8 (8 voturi)    
  Guvern incompetent. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:39)

  AlinNeculai [utilizator]

  Clasicele vaicareli de tip "vai oamenii rai nu ne lasa sa facem bine Romaniei". Din 2004-2011 au cam trecut 7 ani si rabdarea mea da semne de oboseala.
  • +9 (9 voturi)    
   Ce-i drept 7 ani (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:52)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui AlinNeculai

   Da' in astia 7 ani ce-ai facut? te-ai trezit abia acum din betie si l-ai gasit tot pe basescu presedinte? Sau cum?
   Hai sa-ti fac un scurt instoric al perioadei:
   2004: guvernare PSD
   2005-2006 : PNL + PD = DA
   2007-2008: PNL + PSD (PSD din umbra, ce-i drept)
   2009: PDL + PSD
   2010: PDL +UDMR

   Deci, la care din astia te referi?
   • -6 (6 voturi)    
    Guvern incompetent. (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:18)

    AlinNeculai [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

    Ori are puterea si barbatia sa faca altceva decat sa se vaicareasca, ori isi dau demisia. De vorbe sunt foarte buni. Mai putin eficienti la fapte. Bine, nu si daca prin fapte intelegem incetarea de plati sau imprumuturi cu zecile de miliarde. Imi cam ajunge. "Nu ne lasa oamenii rai!"
    Guvern slab, pentru ca este ezitant. Nu conteaza foarte mult daca esti rau sau bun cand guvernezi, dar daca esti ezitant si nesigur este dezastru. Asa sunt incapabilii de acum. Provoaca haos, sunt incoerenti, sunt prea incapabili sa faca ceva in asa fel incat sa nu le respinga CC vreo lege ...
    Off!
  • +5 (5 voturi)    
   cine a fost sef d guvern? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:58)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui AlinNeculai

   intre 2005 si 2008 inclusiv?
 • -6 (6 voturi)    
  cine pe cine judeca (Vineri, 21 ianuarie 2011, 15:47)

  Bogdan G. [anonim]

  1. ganditi-va exact asa: daca lor nu le sunt garantate pensiile, nici ale voastre cei care postati aici si acum sunteti angajati sau platitori de taxe, nu va vor fi garantate de un astfel de stat.
  2.toti militarii au platit pensie speciala pe durata serviciului activ.
  3. printre ei sunt oameni care nu se mai intorc, doar ca unii dintre voi sa existe, ca fapt divers si este una din rolul armatei.
  4. si ca sa va dati seama cat de prosti sunt unii dintre voi: santate au taiat, invatamant au taiat; armata au taiat; cercetare la fel; cu siguranta va doresc o viata plina de spirit combativ si invidios fata de altii cand veti avea copii analfabeti, veti fi niste bolnavi si eventual o tara de colonizat. bucurati-va de un parlament competent si o justitie pe masura, fiindca cu siguranta ei merita! iar cei enumerati mai devreme deloc...
  • +6 (6 voturi)    
   Deşteptule! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:06)

   aac [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan G.

   Uite aici cum trebuie să gîndeşti:

   ne împrumutăm ca să plătim nişte pensii pe care nu ni le permitem în detrimentul generaţiilor viitoare, unele care nici nu s-au născut încă.

   Dacă justiţia ştie mai bine să facă rost de bani ar trebui să guverneze ... ceea ce şi face cu precizarea că n-a trecut prin procesul electoral. Uite statul asistenţial de drept din România. Pupăţi-l!
   • -2 (2 voturi)    
    :) (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:06)

    Bogdan G. [anonim] i-a raspuns lui aac

    te imprumuti tu amice? fiindca e usor sa vb asa. se imprumuta economia. nu stiu in ce masura participi tu la ea.... personal nu sunt de acord cu tot ce inseamna sistemul fiscal etc, fiindca sunt obiectul lui. dar cum il consider pe acesta aberant, asa consider si masruile importiva pensionarilor. daca te dai rotund, ar tb sa intelegi ca pb este mai complexa si nu se rezolva cu incalcarea unor dreptuyri fundamentale. normal in limita ta intelectuala asa se rezolva orice: socialist.

    daca ai avea un dram de minte, ai pune pb pe lipsa stimularii economiei si reducerea cheltuielilor bugetare (care inca nu se fac, si nu ma refer la salariile bugetarilor). daca tu ai aveao 1000 de ron in plus la salariu fiindca obiectul activitatii tale profesionale ar fi eficienta, ar fi mai bine ptr toata lumea.

    dar iti doresc succes in continuare amice, taie de la maicata, bunicata, ca o sa o duci tu mai bine. apropo de asta, cand ei o sa fie muritori de foame, o sa le dai tu de mancare ? ipocritule.
    • +2 (2 voturi)    
     N-am fost destul de clar? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:12)

     aac [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan G.

     CUM faci să plăteşti salariile dacă nu ai banii respectivi?

     Îi investeşti în economie?

     Genial.
     • -3 (3 voturi)    
      :) (Vineri, 21 ianuarie 2011, 22:49)

      Bogdan G. [anonim] i-a raspuns lui aac

      lamureste-ma tu contribuabilule. fiindca eu stiu exact cati bani dau si unde dau. ideea este , geniule, ca daca tot ii dau sa se faca ceva cu ei: de exemplu, pe langa fondul de pensii care mi se pare corect sa il platesc, pe langa fondul de sanatate care mi se pare sa il platesc (nu ca imi place desteptule ci fiindca nu am optiuni gratie altora), daca tot dau 16 colo si inca 16 dincolo, sa nu mai existe scuze gen: " nu avem economie", nu avem de unde plati etc.
      daca esti atat de teribil de prost sa crezi ca 100.000 de oameni falimenteaza o tara de de 20 de mil, este pb ta. fa tu cate calcule cate vrei. pb nu este la pensionari!

      atat de postac cretin poti sa fii incat sa iei ce zice marinarul: ne imprumutam ptr pensii? idiotule! iti repet o sa moara maicata de foame si bunicata si tu bai amaratule, cu gandirea asta!

      am stat cu curul pe bani atata vreme, si in afara de niste case si masini am fost in stare sa facem ceva in tara asta? si acum cand nu mia sunt bani , vii tu prapaditule, sa critici dreptul altora din alte vremuri care nu le-ai trait, si care ma bucur tocmai tie sa ti se intample, sa ii aliniezi cum vrei tu cu cine vrei tu?

      prietene, ca la piata: dai 2 lei pe o rosie, si acasa descoperi ca este o bila de noroi. asta traieste cineva cu pensia recalculata! cine este prost aici amice? ala care a dat banii! concluzia logica a unui stari de fapt: scoateti statul din anumite ariii! atat de simplu! iar pe aia care au platit lasati-i in pacea lor, mai au de trait maxim 2 generatii.
      • +2 (2 voturi)    
       Afirmații (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:56)

       aac [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan G.

       dacă le și poți susține este nemaipomenit că de lozinci sînt sătul.

       1. tu nu dai bani - tu-i iei.
       2. eu îți plătesc ție salarul așa că am tot dreptul să fiu circumspect în legătură cu felul în care statu-mi cheltuiește banii
       3. nu regăsesc nici un venit în ultimii 50 de ani de pe urma ta
       4. tot nu mi-ai răspuns de unde bani, că văd că ești împotriva împrumuturilor.

       Mai la obiect tovarășe caporal cu steluțe!
 • -2 (4 voturi)    
  sa fim constructivi (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:10)

  an_k [anonim]

  dincolo de discutia cuantumului pensiei care-i deranjeaza pe toti din cate vad aici eu ma intreb...daca s-a constatat ca exista 10% pensii peste 4000 ron ca am vazut ca asta e procentul declarat de ce nu s-au luat alea la puricat si scazute la un plafon accetabil? dc ce trebuie sa existe cazuri precum o ruda de-a mea careia i-a scazut pensia de la 1200 la 700 si putin, era si asta o pensie nesimtita? si cazuri din astea mai sunt...nu toti cei din armata au fost colonei si generali, au existat multi necunoscuti cu grade mici care au muncit efectiv si care au pensii sub 2000 ron si le-au scazut semnificativ. dar pe ei nu-i arata nimeni la tv si toata tara urla ca e bine ca le-a scazut pensiile avand in minte imaginea unui general sau colonel imbuibat. nici asta nu cred ca e corect.
  nu mai vorbesc ca mi se pare de necrezut faptul ca legile schimba situatii trecute, desi neretroactivitatea legii era un principiu in constitutie...nu-l considerati bun ca justifica abuzuri din trecut? schimbati constitutia inainte si dupa modificati legi...asa e democratic....dar cine sa aiba asa un interes ptr ca deh atunci si modul de calcul al pensiilor parlementarilor ar putea fi desfiintat retroactiv de o guvernare binevoitoare din viitor si cine-si poate asuma asa ceva....asa ca mai bine suntem comunisti si facem noi ce ne taie capul acuma selectiv doar ptr anumite categorii de oameni care ne convin noua.
  e dezgustator ce oameni am ajuns sa fim, e ingrozitor faptul ca nu-mi pot imagina cum in acest secol te poti bucura ca militarul care benefcia de drepturi salariale mai bune, de ingrijiri de sanantate mai bune de o pensie corelata la veniturile avute, acuma pierde tot. Daca n-am fi fost in niste structuri militare internationale care sa ne oblige sa le oferim asa ceva, statul nostru nu le-ar fi dat nik din toate stea cum inca nu ne ofer nici noua. Ar trebui sa vrem si noi sa obligam statul sa creeze astfel de conditii ptr restul civililor, nu s-o duca si ei la fel de prost ca noi..
 • +5 (5 voturi)    
  Cetateni de mana intai (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:13)

  dorin bretan [anonim]

  aceasta tara are cetateni de mana intai care si-au facut drepturi inalianabile singuri , si cetateni de mana a doua care trebuie sa munceasca pentru bunastarea primilor. Pentru asta pleaca copii nostrii, nu vor sa se supuna gerontocratiei ! Mi-e sila si imi pare rau ca nu pot exprima desgustul public !
 • -5 (5 voturi)    
  Aiureala nationala (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:21)

  Dilematic [anonim]

  Constat o aiureala generala. De ce se iau la armata lefuri mari, pensii mari, ce fac aia etc. Fac ce li se spune, se conformeaza unor reguli si pentru asta sunt platiti. Asta se intimpla in toata lumea, de cand e lumea. Cine vrea se duce acolo, cine nu, nu.
  Poate ar trebui sa vedem daca e nevoie de armata, in ce conditii etc.
  Ce cer militarii este ca statul sa-si indeplineasca angajamentele pe care si le-a luat atunci cand i-a angajat, chestie care nu se mai intimpla.
  Altfel, ar trebui judecate toate categoriile sociale: ce treaba fac parlamentarii si ce bani iau, ce fac medicii, cati bani platim si cum suntem tratati, care e nivelul invatamintului si calitatea lui, care e nivelul de dezvoltare economica-competenta inginerilor, economistilor, muncitorilor etc.
  Canalul, Transfagarasanul si altele au fost facute cu militari, soldati si ofiteri, tot ei au cules recoltele si tot ei, la un loc, au mai tras pe la revolutie.
  Momentan s-a reusit sa ne invrajbim intre noi, vorba aia 'divide et impera'.
 • +7 (7 voturi)    
  Pe santiere (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:26)

  pricop [anonim]

  Am lucrat 20 de ani pe santiere,luand spor de santier aproximativ 10% din salariul de incadrare.Erau conditii de izolare,se manca hrana rece sau isi incalzea fiecare mancareape un reseu..se dormea in baraci de lemn site spalai cu apa rece.Multumesc lui Dumnezeu ca sunt sanatos.Ma mira circul asta mediatic care se face cu pensiile nesimtite.Nu este corect ca marea majoritate a pensionarilor care au lucrat cinstit si au pensia calculata dupa principiul contributivitatii sa fie DISCRIMINATI. Nu este corect ca parlamentarii sa voteze legi ce aduc privilegii unor categorii sociale ce nu au merite deosebite (ofiterii din armata,politie ,magistratii,securistii,diplomatii etc. ).Justitia nu mai are credibilitate cat timp accepta privilegii nemeritate si marii corupti sunt liberi.Cine sa vina sa faca ordine in tara asta ?Noi nu santem in stare ?Nici comunistii,nu au procedat asa. Rusine,rusine ,rusine!
  • -5 (5 voturi)    
   Pai vrei pensie mare daca nu inveti CARTE ? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:38)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui pricop

   De cand un muncitor necalificat are pretentii la pensie egala cu cei care au absolvit academia militara sau o facultate ?

   A, de cand ne conduc muncitori necalificati.
   • +6 (6 voturi)    
    legea 19/200,nu se bazeaza pe carte,ci pe castig (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:59)

    taci daca nu esti documentat [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    mai nea teaca, matale se vede ca n-ai iesit din birourile vreunei cazarmi de prin buc.!
    pe santiere,daca nu stii, erau, de la muncitori necalificati la muncitori cu categoria speciala,maistrii,ingineri,chimisti,informaticieni,finantisti,oameni cu aprovizionarea, juristi, contabili, proiectanti, sefi de proiect, profi universitari si academicieni,ministrii detasati,samd
   • +6 (6 voturi)    
    majoritatea care au invatat CARTE (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:51)

    nemanipulabila [utilizator] i-a raspuns lui Catalin

    au pensii MAI MICI decat cei care n-au facut mare scoala dar au fost militari cu grade mici si medii.
    Acum hai sa-ti spun prin comparatie cu militarii ce N-AU avut intelectualii cu multa carte (cu toate sporurile lor de santier) care chiar au produs ceva constructiv pt tara asta:
    - n-au iesit la pensie la 45-50 ci la 65 de ani
    - n-au avut mancare platita de stat (calda la popota)
    - n-au avut uniforme gratuite si nici la preturi infime
    - n-au avut incaltaminte data de stat
    - alte privilegii (serv. medicale speciale etc)
    Toate acestea le-au platit din salariul lor dar atentie: gandeste-te pe perioada de zeci de ani!!!
    Exemplu concret:
    plutonier stagiu complet iesit in 1996 = 1900 lei
    inginer santierist stagiu complet iesit in 1996 = 1400 lei
 • +5 (5 voturi)    
  mafia (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:41)

  schumi [anonim]

  ce inseamna mafia asta a a fostei securitati care manaca tot ce tine de armata si justitie. la profesori nu s-a dar solutie "ergo homes". la niste marlani care au tras in '89, rezervisti care au frecat-o o viata intreaga, militari de cariera care au stat si au pazit depozite de munitii.

  la profesori si la medici nici nu a fost in discutie sa nu se scada.

  Eu respenct decizia profesorilor de a opri orice activitate pana la punerea in practica a majorarii cu 50 % si a anularii scaderii de criza de la bugetari. Valabil si pentru medici si functionari publici.

  Prefer sa platesc pentru profesori, medici si functionari decat pentru niste hoituri care au lasat sa avem singura revolutie cu mii de morti.
  • -1 (3 voturi)    
   Mafie, da' sa stim si noi (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:07)

   Bravos, destept baiat [anonim] i-a raspuns lui schumi

   Plateste tată, ca la scoala la noi o sa-nveti sa scrii, poate, pina termini liceul, la doctori o sa tot platesti, da' scapi 'daca ai zile' sau bani, sa te duci la Viena, iar la functionari, fara spaga, stai la coada.
   Orice ai face, tot platesti pentru toti, sa vezi ce mishto o sa fie cand o sa iesi la pensie si or sa-ti spuna ca au tocat banii pe altele si descurca-te, du-te afara sa-ti dea aia, ca statul n-are.
   Vezi ca la revolutie erau mai multi soldati decat ofiteri in starda si parca si astia au tras, adica 'ai nostri'.
 • +4 (6 voturi)    
  la lupta (Vineri, 21 ianuarie 2011, 16:51)

  moshu [anonim]

  Propun ca toti militarii astia de se dau mari luptatori
  sa fie trimisi in lume cu pusca-n mana sa faca rost de bani pentru pensiile speciale.

  Sa muriti cat mai repede alcolistilor.
 • -2 (8 voturi)    
  aveti mintea bolnava, clar! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:03)

  nenica [utilizator]

  Si o spun cu toata hotararea! In orice stat dezvoltat, cu economie reala si oameni reali chestia asta cu pensiile militarilor nu ar fi existat in discutie! Pentru ca militarii fac parte din categoria de oameni speciali si au pensii speciale. Asa li se spune dincolo! Aici la noi, e o curvasareala comunisto-basasciana-boculeanista incat si sa vomiti pe lege e greu! Intelegeti si voi oameni buni si nu mai comparati ce aveti voi in imaginatia voastra bolnava despre armata, ca oamenii care lucreaza in sistemul militar sunt oameni totalmente diferiti fata de ceilalti. Asta e realitatea! Ca sunt si printre ei, fel de fel, 1 la suta care mai incalca legea, este adevarat! Nu este om fara de greseala! Dar de acolo pana sa culpabilizezi tot sistemul, ca nu stiu ce ai patit tu in facultate ca femeie, ca isi batea joc nu stiu ce caporal de tine in armata, e cu totul si cu totul alta lume, alta discutie... Scrie-ti de ce ati patit in anii 1970-1990! Dupa 1991 si chiar 2000, armata este altfel cu totul. Sunt oameni cu care o sa va mandriti in restul existentei vietii voastre!
  Pacat de munca celor 90000 de persoane care lucreaza in domeniul militar si este mocirlita de orice ciumete care vrea sa scrie pe acest forum!!! Fiti oameni de caracter, oameni cu minte si judecati lucrurile reale care exista, se intampla acum, nu ce ati auzit de la nu stiu ce suparat pe locotenentul care l-a obligat sa faca nu stiu ce acum 20 de ani!
  Repet, in Germania, Franta, UK, SUA, Suedia etc. astfel de afirmatii defaimatoare la adresa armatei s-ar fi lasat cu pedepse mari.
  Tara asta arata ca o carpa murdara aruncata in drum! Nimeni nu vrea sa o ia si sa o spele, sa o faca curata! Toata lumea arunca cu noroi!
  Pana cand! Opriti-va!
  • 0 (6 voturi)    
   ori,ori... (Vineri, 21 ianuarie 2011, 18:41)

   bilbiitu [anonim] i-a raspuns lui nenica

   tu ori esti prost ori ai cum zici"mintea bolnava"...discutiile de aici se refera la PENSIONARI MILITARI ... ce are cu prefectura generatia care a facut scoala militara in 2000.. sau preferati sa va ascundeti mizeriile dupa urma de onoare si competenta pe care s-ar putea sa o aiba cei care se scolesc acum ca militari
   • 0 (6 voturi)    
    are talambule (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:07)

    rudolfhes [anonim] i-a raspuns lui bilbiitu

    Are, pentru ca toata ziua latrati ca tampitii la radio, la tv., in presa ca armata a tras in voi, ca armata a cules porumb, ca armata a facut blocuri, ca armata a facut sosele, da ce draku nu a facut armata! Citeste sutele astea de comentarii de 2 saptamani incoace ca sa iti dai seama despre discutiile din forum.
    Are dreptate tipul ala de mai sus, AVETI MINTEA BOLNAVA, CHIAR BOLNAVA!
    Cautati-va pe la medic, poate mai salvati ce mai aveti!
  • 0 (0 voturi)    
   trist nene aceleasi ex. cu ce este in vest. (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 11:16)

   bgm [anonim] i-a raspuns lui nenica

   Sa va spunem cat are un veteran de razboi , mai exista cativa din astia prin Romania si nu ati auzit sa se planga?
   totodata in vest nu au fost clonati zeci de mii de cadre cu mari functii pentru nimic cum a fost pe timpul lui Ceasca degeaba.
   in US cei ce vin din razboaie dupa ani si ani - gen irak, Afghanistan in afara faptului ca sunt cu mari probleme psihice au retributii medii in nici un caz nu sunt ei cei favorizati. dar ideea de baza este urmatoarea nu exista bani - problema generala a sistemului pensilor in intreaga lume, la acest moment ca sa fii pensionat la 45-50 de ani este o jignire la adresa celorlalti cand in mediul privat se lucreaza extensiv sau altii isi iau 2 joburi; statul mai ales cel roman (adica noi cetatenii nu Basescu) avem datoria morala sa fim corecti unii cu altii. Atata iti poate da statul (50-60% din contributie pe anii avuti in slujba) daca vrei mai mult atunci asteapta dupa varsta de 64-65 de ani la recalculare cum ar fi corect si se intampla si cu ceilalti. desi sunt din armata si te astepti la o judecata corecta din partea lor ei sunt de fapt partizani ai unor metehne - pacat Romania.
 • -4 (6 voturi)    
  De-ati disparea cu totul!! (Vineri, 21 ianuarie 2011, 17:57)

  Ilie [anonim]

  Nu v-ar mai suporta pamantul de natie de dobitoci si prosti daca ati ajuns sa spuneti astfel de lucruri despre Armata Romana!! Acest popor nu merita nici un sacrificiu, ar trebui sa dispara atat de pe harta lumii cat si din istorie!!
 • +4 (4 voturi)    
  Intrebare (Vineri, 21 ianuarie 2011, 19:30)

  Tudor bugetar [anonim]

  Domnilor, va rog frumos am o singura intrebare, va rog raspunsuri fara sarcasm: daca pensia e drept patrimonial, adica nu ai voie sa-l tai. ai voie sa-l cresti (sau sa-l indexezi etc) ???!!!
  • -2 (4 voturi)    
   Ai auzit de inflatie si de salariul mediu ? (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:19)

   sunu [anonim] i-a raspuns lui Tudor bugetar

   atunci o sa-ti gasesti singur raspunsul..
   toti care sunt de partea guvernului au gandirea limitata..au in sange dictatura=nazismul-fanatismul-lipsa educatiei..nici nu merita sa fie luati in seama..multi plang c-au votat basescu..si acuma sunt fara speranta
  • 0 (0 voturi)    
   Da! (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:06)

   romanverdepraz [anonim] i-a raspuns lui Tudor bugetar

   Da, dintr-un D R E P T castigat nu poti taia, dar ii poti adauga in beneficiul celui care deja il are.
  • 0 (0 voturi)    
   fara sarcasm (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:55)

   beefeaterman [utilizator] i-a raspuns lui Tudor bugetar

   Cred ca, teoretic, si cu o oarecare acoperire juridica, ea poate fi crescuta doar cu valoare inflatiei, pentru a pastra aproximativ aceeasi valoare patrimoniala. Cred ca nu poate fi indexata peste acest nivel (cel al inflatiei)
 • +4 (4 voturi)    
  BANII MEI (Vineri, 21 ianuarie 2011, 21:30)

  dan [anonim]

  Sa le dam domnule pensii nesimtite ,dar nu din imprumuturi externe care sa compromita dezvoltarea economica si sociala.Sa scadem salariile nesimtite,bonusurile,privilegiile,parlamentarii sa-si reduca cheltuielile,fiscul sa-si faca datoria,Dinu Patriciu sa-si plateasca datoria fata de statul roman,Sorin Ovidiu Vantu sa dea banii furati inapoi,Cei care au falimentat bancile romanesti sa dea banii inapoi,nu sa fie considerate credite neperformante.In Pakistan a fost o situatie asemanatoare cu creditele neperformante ale bacilor.Stiti cum au rezolvat-o ?I-au bagat pe toti in puscarie considerandu-i hoti.A fost eliberat cel care a dat banii inapoi. Noi de ce nu putem face asa ceva ? Suntem o tara libera.Nu ?
 • -3 (5 voturi)    
  nedumerire (Vineri, 21 ianuarie 2011, 23:52)

  srpc [utilizator]

  poate ma lamureste si pe mine cineva cum poate fi un oarecare lefegiu guvernamental mai tare in interpretarea unei sentinte decat cei care au emis-o! daca ICCJ zice HO recalcularii, de unde si pana unde apare cate-un Terchea si zice ca judecatorii n-au stiut ce vor sa spuna, noroc ca le traduce el intentiile! ce pana mea inseamna asta? ma refer la alta explicatie decat aceea ca pedelistii sunt de-o obraznicie nemaiintalnita, care trebuie retezata din fasa (cu tot cu obrazele groase ce-o sustin, la nevoie)!
 • 0 (0 voturi)    
  sunt scarbit (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 9:34)

  sdajkviuqce [utilizator]

  Si pe deasupra, inainte de a iesi la pensie anticipat unii dintre ei au luat si ordonanta de 'ej de mii... Sictr! cum ar zice-o un ante-vorbitor.
  Caut tara, am 30 de ani si simt ca trebuie sa va las, sa va spargeti capetele aici in biata Romanie neocomunista. Poate ma intorc peste 20 de ani sa pun umarul la o lume noua. Oricum avem mare noroc ca suntem in Europa, care uneori ne obliga sa nu facem pipi impotriva vantului ...ca de nu... eram un fel de Zimbabwe de mult.
  Si nu in ultimul rand, il apreciez pe Basescu, chiar daca nu are vorba la el de multe ori, intentiile sunt bune. Dar cum sa faci reforma cu antireformisti?
  La revedere, si poate ne intalnim 2030 care 'om mai apuca.
 • 0 (0 voturi)    
  nu respecta (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 10:52)

  george [anonim]

  Astea de la putere nu respecta nimic. Incalca frecvent Constitutia si Legile. Interpreteaza cum vror ei deciziile justitiei. Amana plata unor drepturi banesti castigate de amgajati in justitie, pana cand vror ei. Atunci ce tara e asta in care guvernul poate amana o hotarare irevocabila a justitiei, pana cand are el chef.
 • 0 (0 voturi)    
  dezbatere degeaba (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:38)

  beefeaterman [utilizator]

  Ne certam cu totii degeaba. AU reusit macar atat, sa ne divizeze. Sa ne uitam la pensionarii militari ca la niste infractori. Desi nu e cazul.
  Si ei, ca oridcare dintre noi, au fost angajati, pe baza unui contract de munca.
  Nici mie nu mi-ar placea sa mi se recalculeze pensia dupa vreun nou sistem ce-l vor inventa prin 2050. (Cam atunci voi iesi la pensie). Momentan am un salar extrem de nesimiti, dar la privat. Vreo 15.000 de lei pe luna. Si sper sa creasca. Dar acum stiu la ce pensie sa ma astept. Sa zicem ca maine ies la pensie si ma astept sa primesc 13.000 de lei pe luna. Asa e legea, asa mi-a fost contractul de munca, atat ar trebui sa-mi dea statul, deoarece la salarul meu platesc lunar peste 8.000 la stat. Din acesti bani se platesc cam 10 salrii medii la bugetari.
  La fel si un general de armata, iesit la pensie in 96, 97, in ultima sa perioada, contribuia, din salarul sau, la stat, si din contributia lui se plateau multe salarii de muncitori in companii de stat.
  Omul acela a lucrat, in baza unui contract de munca, pe o suma de bani, si e corect sa primesca suma asteptat.
  Nimanui nu-i convine cand banca marste intr-o zi valoarea ratei, prin marirea dobanzii. E aceeasi logica cu cea aplicata de stat. Statul, ca si banca, nu mai are suficienti bani ca sa isi desfasoare activitatea si "face rost" de mai multi.
  Dar cu totii ne opunem unor mariri de dobanzi care nu sunt parte din contractul nostru de credit. doarece e ceva incorect. Nu am fi semnat contractul de credit daca stim ca "ne vom lua teapa" de la banca.
  La fel si cu pensionarii. Poate unii dintre ei nu ar mai fi vrut sa lucreze in MAPN in 90. Dar stiau ca daca mai trag 8, 9 ani, vor iesi la pensie cu un venit bun. Daca stiau atunci care va fi pensia lor in 2011, poate ar fi plecat la vreo facultate, s-ar fi facut avocati, si-ar fi deschis aprozar, in sfarsit, unii si-ar fi schimbat optiunea.
  Cati dintre voi, astazi, sunt dispusi sa se urce la mansa unui MIG 21,rabla din 70, si sa primesca 3000 pensie?
 • 0 (0 voturi)    
  continuare (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 12:50)

  beefeaterman [utilizator]

  Stiu, e foileton comentariul dar vreau sa va mai intreb cate ceva. Cati ati pleca in Afghanistan, pe la Kandhar, in TAB rusesc fara aer conditionat si mai ales, fara blindaj adecvat, doar pentru ca "v-a trimis firma la care lucrati " (in cazul nostru MAPN), si, apoi, peste 20 de ani, fara un picior ca l-ati pierdut prin desert langa un dispozitiv exploziv improvizat, va uitati cum postasul va duce 1500 de lei si un cupon de pensie cu mesajul "La Multi Ani" (pe bune, asa scria pe cupoanele aratate la televizor).
  Poate unii au exagerat cu comentariile, pro sau contra (poate si eu), dar adevarul e ca in fiecare tara exista meserii care nu se pot face decat de catre angajati ai statului. Militaria e una dintre ele. Deci oriunde in lume, cu sau fara criza, salariile armatei, politiei, pompierilor, medicilor, profesorilor si multi alti sunt platite din contributille tuturor cetatenilor.
  Daca vreunul dintre noi, doamne fereste, are un accident de masina, cine vine primul la locul faptei? La mine in judet cei de la SMURD. Cum vreau sa fie omul acela de la SMURD? Sarac lipit, dar cu suflet mare?
  Oricum, schimbarea regulilor jocului in timpul jocului nu e corecta.
  Daca se considera ca pensiile anumitor categorii sociale sunt prea mari, sunt de acord sa fie schimbate, dar pentru viitor.
  In loc de la revedere:
  In romania mai traiesc vreo 7000 de veterani de razboi. E corect sa li se taie pensia si lor? E corect sa li se taie pensia celor care au recuperat, desi temporar, Basarabia si Bucovina (temporar nu din vina lor). E corect sa li se spuna astazi, va multumim ca ati luptat pana la Cotul Donului si inapoi pana in munti Tatra dar statul Roman, cu urari de La multi ani, va da 800 Lei?
 • 0 (0 voturi)    
  cati din APV-istii astia (Sâmbătă, 22 ianuarie 2011, 13:59)

  silver surfer [anonim]

  au facut ceva concret? Au fost cativa in misiuni si si-au riscat viata, dar majoritatea au frecat menta prin unitati militare si au terorizat pifanii.
 • 0 (0 voturi)    
  Ori alba ori neagra (Duminică, 23 ianuarie 2011, 10:12)

  Un militar [anonim]

  Oameni buni prea multa cearta. Eu zic ca-i simplu. Romania ca tara trebuie sa se hotarasca: ori tara NATO cu armata care sa poata interveni cu forte si oameni in teatre de operatii, iar asta presupune si niste avantaje suplimentare pentru militari, ca poti sa te intorci in sicriu, sau desfiintam armata gen Elvetia sau Japonia. Daca ne permitem. De fapt, trebuie sa-ti permiti sa nu ai armata, nu sa nu ai.
  P.S. Sunt militar. Si in plus daca pana acum se pleca in teatrele de operatii voluntar, acum scrie negru pe alb ca daca primesti ordin faci geanta si ai plecat in Afganistan sau unde are tara interese.
 • 0 (0 voturi)    
  cata ignoranta! (Duminică, 23 ianuarie 2011, 22:48)

  buzz [anonim]

  cata ignoranta, cata lipsa de educatie politica si civica si de minte!.. discutii de doi bani, ca un strungar munceste mai mult si merita pensie mai mare decat un militar, dar mai mica decat un inginer, si totusi egala cu un profesor dar nu mai mare ca un doctor, sau ca un militar care a iesit la termen si nu inainte de termen, ca toti trebuie sa contribuie la fel, bla bla... pai nu-i de mirare ca va fac de cap toti iresponsabilii, demagogii si incompetentii fratilor, daca la atat se reduce in mintea voastra un sistem si un stat de drept, cu obligatii fata de cetatenii lui si responsabilitati asupra guvernantilor si uite asa ajungem sa fim condusi de alde iliescu, basescu, nastase, boc, udrea sau vacaroiu!!! halal natiune...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by