Sorin Ovidiu Vintu a transmis presei un comunicat prin care critica editorialul Vîntu se va îmbolnăvi pe 25 ianuarie din Romania Libera. Editorialul la care face referire Vintu dezvaluie faptul ca omul de afaceri urmeaza sa lipseasca la urmatorul termen al procesului in care este invinuit de favorizarea infractorului Nicolae Popa. SOV mai sustine si ca magistratul care judeca dosarul incearca sa ridiculizeze starea lui de sanatate. Reamintim ca la ultimele doua termene judecatorul Tribunalului Bucuresti a descoperit ca mai multe acte medicale depuse de Vintu, ce atesta o boala cardica, au fost semnate de un medic ginecolog. Vintu sustine in comunicat ca a suferit un accident dar face si cateva afirmatii referitoare la presedintele Romaniei:

Sorin Ovidiu VantuFoto: HotNews.ro
  • Procesul acesta nu e nimic altceva decat expresia urii profunde pe care mi-o poarta tovarasul Traian Basescu (tovaras intru dosare penale)
  • Daca as dori sa fug de justitie, nu m-as refugia intr-un spital din Romania, ci m-as duce sa prind peste in Caraibe.
  • Citeste in text comunicatul integral

Contactat de HotNews.ro Sorin Ovidiu Vintu si-a asumat comunicatul. Redam integral textul semnat de SOV:

  • Eforturile stridente ale judecatoarei Camelia Bogdan de a minimaliza si ridiculiza starea mea de sanatate sunt secondate, mai nou, de jurnalisti saraci cu duhul. Fiindca doar o persoana cu spiritul obosit sau de rea-credinta precum domnul de la "Romania libera" care semneaza azi un editorial despre mine poate cadea intr-o asemenea capcana.
  • Desi nu precizeaza nicaieri in articolul care vorbeste mult despre sanatatea mea, suspectez ca domnul acesta stia ca, acum doua zile, am suferit un accident: o tripla fractura de rotula care ma imobilizeaza la pat vreme de trei saptamani. Asadar, doar o nefericita intamplare arunca in interiorul acestei perioade si un termen al procesului in care sunt implicat. Daca as dori sa fug de justitie, nu m-as refugia intr-un spital din Romania, ci m-as duce sa prind peste in Caraibe.
  • Pentru orice jurnalist cu un minim aparat critic, este evident ca procesul acesta nu e nimic altceva decat expresia urii profunde pe care mi-o poarta tovarasul Traian Basescu (tovaras intru dosare penale). O ura care este slujita prin intoxicare, manipulare si abuzuri atat in instanta, cat si in presa de partid.
  • Iar toti acesti slujitori impartasesc nu doar admiratia si supunerea fata de idolul lor, ci si un IQ de nivelul unui pastarnac. Sunt convins ca toti acesti slujbasi despre care fac acum vorbire n-au inteles nici macar acuzatia care mi se aduce, si anume ca i-am imprumutat pe parintii unui prieten cu 20.000 de euro.
  • Va asigur ca starea mea de sanatate nu are nicio legatura cu acest simulacru de proces. V-ati obisnuit, probabil, cu indivizi care apar in fata instantelor sa reclame fie amestecul politicului, fie starea de sanatate. De aceea, nu voi invoca nici amestecul lui Basescu, nici starea mea de sanatate. Drept urmare, va asigur ca sunt sanatos tun si foarte bun prieten cu Traian Basescu.

Este o reactie la un editorial, un articol de opinie. Asa cum vom explica si in editia de maine a ziarului editorialul se bazeaza pe informatii din timpul procesului. Titlul editorialului meu este unul figurativ si se refera la faptul ca domnul Vintu a reusit sa amane procesul de mai multe ori pe motive medicale”, a declarat pentru HotNews.ro Laurentiu Mihu, jurnalistul care a semnat articolul din Romania Libera.

Citeste aici si editorialul din Romania Libera care l-a determinat pe Sorin Ovidiu Vintu sa trimita un comunicat de presa.

La termenul din 17 decembrie 2010 prin avocatii sai SOV a solicitat judecatorului sa ii permita sa plece la Viena pentru a fi consultat la inima. In cursul dezbaterilor judecatorul a constatat ca medicul care ar urma sa il consulte pe Vintu in problma sa cardica este de fapt medic ginecolog. Vintu a explicat ca de fapt este vorba de o echipa de medici specialisti. Vezi aici relatarea integrala a sedintei de judecata.

La termenul din 7 ianuarie judecatoarea a respins din nou cererea lui SOV de a parasi tara pentru a fi consultat de ginecologul Peter Husslein din Viena. In timpul procesului SOV a cerut sa i se permita sa plece din sala pentru ca nu se simtea bine.

Reamintim faptul ca in decembrie autoritatile din Jakarta unde a fost retinut in 2009 fugarul Nicolae Popa condamant in scandalul FNI au definitivat procedurile de extradare.