Epidemie de HIV/SIDA in Romania. E o posibila consecinta subterana a crizei economice, nediscutata in plan intern, dar semnalata de presa straina. Jurnalistii de la revista Time au avertizat in septembrie 2010 ca HIV/SIDA poate sa explodeze in Romania din cauza lipsei de bani pentru distribuirea gratuita de seringi si prezervative. Iar toxicomanii folosesc tot mai des o seringa in comun.

Un avertisment: moarte în vârf de ac from Victor Cozmei on Vimeo.

In Romania traiesc peste 10.000 de oameni seropozitivi. Adica tot atatea persoane cati locuitori are un oras de marimea Otopeniului. Doar in prima jumatate a anului trecut au fost inregistrate aproape 200 de noi cazuri HIV/SIDA. In plina criza economica si in contextul inchiderii programelor de finantare a preventiei, exista amenintarea ca Romania sa se confrunte cu un val epidemic HIV. Cei mai expusi sunt dependentii de droguri injectabile, prostituatele si condamnatii din puscarii. Ministerul Sanatatii a reactionat imediat si a anuntat ca pregateste un program special. De atunci, liniste.

Ce spun specialistii din domeniul sanatatii, dar si categoriile cele mai expuse infectarii cu HIV, vedeti in reportajul de mai sus.

* Toxicoman: "Nu cred sa existe om care sa nu se drogheze"

* "Mi-as da si un copil numai sa scap de dependenta de droguri" .