Mireille Radoi despre sefia Bibliotecii Centrale Universitare: Pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, BCU este de interes national

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 22 noiembrie 2010, 17:45 Actualitate | Esenţial


Mireille Radoi, democrat-liberala care a castigat concursul pentru sefia Bibliotecii Centrale Universitare, a explicat pentru HotNews.ro care este proiectul cu care vine la sefia BCU si care sunt motivele pentru care a candidat la aceasta functie. "Pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti Carol I este de interes national si poate reprezenta un vector de sustinere si promovare a modelului valoric romanesc", a declarat aceasta. Pe data de 15 noiembrie, Radoi a castigat concursul pentru functia de director general al BCU. Rezultatul a fost contestat insa de asociatiile de bibliotecari din tara, care critica lipsa de experienta in acest domeniu si lipsa de transparenta in modul de organizare a concursului.

Raspunsul integral al lui Mireille Radoi, la solicitarea HotNews.ro

"Consider ca directorul general al unei institutii publice de inalta tinuta si de importanta nationala trebuie sa aiba o viziune de manager, desigur cu un profil intelectual care sa-l lege de actul de cultura in general, care sa fie dinamic, creativ, responsabil, sa aiba experienta relevanta in varii domenii si institutii si o deschidere adecvata anului 2010.  

 
Cele mai eficiente mijloace si procedee de lupta nu te definesc identitar, si se poate ajunge sa obtii victoria dar sa nu mai stii cine esti de fapt. O dimensiune a solutiei tine securizarea matricei identitare prin mijloace si tehnici din arsenalul soft power si introducerea modelului valoric propriu intr-un dialog intercultural real.
 
 
Mireille Radoi
In calitate de Director de Cabinet al Ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale Gabriel Sandu, am fost numita membru in CA al CNPR (Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana, n.red.), pozitie pe care am ocupat-o pana la incheierea mandatului acestui demnitar. Ca expert, am continuat sa fac parte din cabinetul noului ministru, Valerian Vreme, in calitate de consilier, fara insa a mai face parte din CA al CNPR.

Prin natura pozitiei din MCSI am fost interesata de proiectele prin care mijloacele specifice societatii informationale aduc valoare adaugata societatii in general si, in particular, dimensiunii ei culturale, un caz aparte fiind legat de beneficiile rezultate din utilizarea tehnologiei informatiei si a comunicatiilor in sporirea accesului la resursele infodocumentare. De altfel, MCSI are o seama de parteneriate in acest sens, pe care le-am sustinut cu entuziasm.   

Securizarea unei societati nu presupune doar lupta impotriva amenintarilor clasice sau asimetrice. Cele mai eficiente mijloace si procedee de lupta nu te definesc identitar, si se poate ajunge sa obtii victoria dar sa nu mai stii cine esti de fapt. O dimensiune a solutiei tine securizarea matricei identitare prin mijloace si tehnici din arsenalul soft power si introducerea modelului valoric propriu intr-un dialog intercultural real. Asadar, pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti Carol I este de interes national si poate reprezenta un vector de sustinere si promovare a modelului valoric romanesc".

Bibliotecarii i-au cerut ministrului Daniel Funeriu sa reia concursul la BCU

Reamintim ca bibliotecarii i-au cerut ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, sa reia concursul la BCU, dupa ce Mireille Radoi a castigat acest post. Asociatiile de bibliotecari din tara critica lipsa de experienta a lui Radoi in acest domeniu. Absolventa a Academiei Nationale de Informatii (SRI), Mireille Radoi a fost, pe rand, consilier la Ministerul Apararii, la cel al Comunicatiilor si membru al Consiliului de Administratie al Postei Romane. "Noi ne ocupam cu informatia documentara, nu cu alte informatii. Nici cu informatia secreta, nici cu informatia politica, nici cu informatia politieneasca", a declarat pentru Militia Spirituala fostul director al BCU, Mircea Regneala, pe care Mireille Radoi ar putea sa il inlocuiasca. Atat participantii la concurs, cat si asociatiile de bibliotecari acuza organizarea acestuia special pentru democrat-liberala Mireille Radoi.

Proiectul propus de Mireille Radoi la sefia Bibliotecii Centrale Universitare

Intr-un extras din oferta manageriala care a facut parte din dosarul de concurs, pus la dispozitia HotNews.ro de Mireille Radoi, aceasta arata ca "o biblioteca nu mai este doar un altar pe care sunt slavite cartile si nici nu este un templu unde devotiunea fata de carte sa fie exprimata ritualic. O biblioteca este locul in care se nasc idei vii, locul de unde se poate calatori in timp si spatiu, locul democratic in care diferentele sociale nu conteaza, locul in care oamenii trebuie sa absoarba si sa daruiasca ceva din ceea ce stiu, simt si sunt".

Iata obiectivele strategice ale "mandatului Radoi" la conducerea Bibliotecii:
 • Dezvoltarea fondului infodocumentar si diversificarea metodelor de accesare a acestuia.
 • Cresterea adresabilitatii fondului infodocumentar si pentru alte comunitati si persoane decat cele direct implicate in viata universitara.
 • Integrarea coerenta a noilor unitati infodocumentare rezultate din procesul de invatamant in ansamblul colectiilor BCU.
 • Initierea si participarea activa la proiecte si programe de cercetare la nivel national si international. Extinderea ariei de activitate a BCU prin oferirea de servicii de formare si perfectionare profesionala.
 • Cresterea calitatii serviciilor oferite, modernizarea acestora, precum si sporirea accesibilitatii prin folosirea intensiva a mijloacelor electronice.
 • Dezvoltarea de parteneriate menite sa asigure schimburi de informatii si acces la resursele infodocumentare existente si construirea de parteneriate si consortii pentru accesarea programelor de finantare.
 • Initierea si dezvoltarea de parteneriate public-privat care sa asigure optima implementare a obiectivelor BCU.
 • Dezvoltarea de parteneriate cu organizatii din societatea civila pentru identificarea si satisfacerea cat mai adecvata a nevoilor de informare actuale.
 • Transformarea BCU intr-un pol de viata culturala atractiv si modern, de anvergura nationala si internationala.
Vezi atasat un extras din oferta manageriala care a facut parte din dosarul de concurs al lui Mireille Radoi, precum si CV-ul din acelasi dosar.

Citeste aici mai multe despre scandalul generat de castigarea concursului de director general al Bibliotecii Centrale Universitare de catre Mireille Radoi


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8478 vizualizari

 • +8 (16 voturi)    
  M-a spart! (Luni, 22 noiembrie 2010, 17:48)

  cici [anonim]

  Bai, esti nebun? Asta a descoperit apa calda!
  • +11 (13 voturi)    
   ce vorbesti moncher ,astia sunt sumedenie ! (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:08)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui cici

   BCU este ,asa cum se stie, sora cu NASA si daca nu e pus un/o securist/securista in fruntea institutiei , se fura manuscrisele si secretele cu
   roaba!
   Pe componenta cultural-axiologica a securitatii nationale, Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti Carol I este de interes national si poate reprezenta un vector de sustinere si promovare a modelului valoric romanesc",Pam!Pam! le-a inchis gura detractorilor,railor si dusmanilor modelului valoric romanesc !
   • -2 (12 voturi)    
    tara va vrea prosti.. (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:32)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

    nu stiu cum se face, dar n-am auzit pana acum nimic de bcu sau de 'asociatiile de bibliotecari'. cand s-au trezit ca le ameninta cineva caldurica posturilor au sarit ca arsi.. voi chiar credeti ca directorul general de la vodafone stie sa seteze o antena gsm? patriciu a facut bani cu rompetrol pentru ca era inginer chimist? tiriac o fi un mecanic auto genial de a ajuns miliardar? de ce trebuie sa fie directorul general de la bcu un dinozaur bibliotecar?

    daca mireille radoi este intr-adevar sustinuta de pdl astia de la bcu ar trebui sa se bucure ca vor avea acces la fonduri sa-si dezvolte activitate. asta daca nu cumva le-o fi frica de munca.
    • 0 (8 voturi)    
     in opinia ta a fi profesionist e kkmka ? (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:25)

     Eneas [anonim] i-a raspuns lui pehash

     chiar crezi ca exista semnul egal intre directorul de la vodafone si cei care au furat tara asta la blana ? chiar crezi ca pot fi modele patriciu und tiriac? Răspunsul, prieteni, e vânare de vânt!vorba lui Bob Dylan si a Eclesiastului !
     deci ramane ca dama e okey pentru post !gata ,am inchis discutia !
     • +2 (4 voturi)    
      Secsi sereista (Luni, 22 noiembrie 2010, 21:02)

      Johnny [anonim] i-a raspuns lui Eneas

      Cat costa abonamentul, poate am noroc de-o perchezitie corporala....
      (Poate in subsol la biblioteca e un centru de inregistrari ceva, o maslina, o atentie....)
     • +3 (5 voturi)    
      parca e baba cloanta (Luni, 22 noiembrie 2010, 22:25)

      vlad dracul [anonim] i-a raspuns lui Eneas

      Parca e 'baba cloanta' in tinerete. M-am speriat cand i-am vazut mecla.

      Chiar daca nu stiu nimic despre aceasta onorabila doamna, imi creeaza un sentiment de dispret si imi doresc sa nu o mai vad cat traiesc.

      Probabil ca in prima luna la Biblioteca Centrala Universitara, va aduce in fata plutonului de executia cativa angajati pe care ii va chinuii inainte sa le distruga viata.
      • 0 (0 voturi)    
       Vlad... (Sâmbătă, 27 noiembrie 2010, 11:09)

       B1zAr [anonim] i-a raspuns lui vlad dracul

       Nu stiu ce crezi tu dar oricum nu cred ca ai nici cea mai mica idee cine este aceasta stimabila doamna . Din cate stiu eu sefia BCU nu se obtine cu una cu doua ... in loc sa stai in fata calculatorului si sa injuri pe net ...(oricine e jmeker intre 4 pereti nu ? ) mai bine te-ai apuca sa faci cv cu viata ta :)
       //(editat de HotNews.ro)
  • +1 (3 voturi)    
   Piratul a mai pescuit o sirena ! (Luni, 22 noiembrie 2010, 22:26)

   Winetow [anonim] i-a raspuns lui cici

   Si noi care credeam ca mai presus de Mantale e Udrea, uite ca a aparut o "surpriza-surpriza" mai interesanta ! Cu asemenea demoocrate, sigur Base, mai prinde un tur.
  • -3 (3 voturi)    
   Felicitari (Marţi, 23 noiembrie 2010, 0:32)

   continuum colegium [anonim] i-a raspuns lui cici

   Succes Mireille!
   Felicitari! Nu numai pentru curajul de a scrie proiectul managerial!Iti doresc sa ai puterea sa reusesti!O sa-ti trebuiasca mult consum interior, multa iubire si multa intelegere
  • 0 (0 voturi)    
   PESTE TOT (Duminică, 28 noiembrie 2010, 23:08)

   Ionescu Mihai [anonim] i-a raspuns lui cici

   SECURITATEA PESTE TOT, IN TOATE CELE CE SUNT, IN TOATE CE MAINE VOR RADE LA SOARE!
  • 0 (0 voturi)    
   afaceri (Duminică, 28 noiembrie 2010, 23:30)

   titel [anonim] i-a raspuns lui cici

   AICI E VORBA DE AFACERI. INFORMATIZARE ZECI, SUTE DE MILIOANE.
   BANII TREBUIE SA AJUNGA LA FIRMELE SECURISTILOR
 • +8 (14 voturi)    
  sri (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:01)

  jollay [anonim]

  Ori e biblioteca, ori e SRI. De ce nu au angajat-o la biblioteca centrala SRI?
 • +3 (7 voturi)    
  stai asa... (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:04)

  Moldoveanu [anonim]

  ...ca aia dinainte... shoriceii de biblioteca dornici de un coltz caldutz nici macar nu aveau idee de acces online. Dorintza era sa stea feritzi de probleme... deh... ca universitarii de vitza veche.
  • 0 (0 voturi)    
   noi suntem de toate dar nu suntem prosti! (Marţi, 23 noiembrie 2010, 18:18)

   Ardeleanu [anonim] i-a raspuns lui Moldoveanu

   Aia dinainte au informatizat biblioteca, au reconstruit-o si multe altele, mai Moldovene.... noi suntem de toate, dar nu suntem prosti!!!!
 • +7 (11 voturi)    
  blabla (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:14)

  demaGOGU [anonim]

  OMG, ce gargaragioaica!
  cv-ul blindat cu "realisari" care mai de care mai pompos-gaunoase; un singur lucru poate fi interesant in lagatura cu dna: a cui pila este!
  • +2 (2 voturi)    
   Pila madamei Banciu (Luni, 22 noiembrie 2010, 23:57)

   Secu [anonim] i-a raspuns lui demaGOGU

   Pai daca Banciu este colega cu ea la ICI si a fost in Comisia de concurs si tot madam Banciu e in conflict vechi cu fostul director si cu unul dintre candidati. Iata a cui pila e ! Ce investitii se vor face la BCU si pe mana caror firme, ghiciti voi, ca a uitat madama sa scrie in oferta manageriala
 • +4 (8 voturi)    
  Doamna e fundas... (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:14)

  Zamolxis [anonim]

  va rog sa observati numele... Mireile Radoi!...:):):)

  poate o ia Becali din nostalgie dupa Mirel, pentru a pune in ordine BCS (Biblioteca Centrala Stelara) frecventata de Banel, Borcea, Mitica Dragomir, Tanase, etc...
 • +2 (4 voturi)    
  Snobism (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:22)

  x [anonim]

  Pacat ca nu si-a da seama ca limbajul (prea) "elevat" prin care se exprima NU-i vor creste audienta, simpatia si chiar sustinerea publicului cititor.
  La (posibil) valoare ei, trebuia sa stie ca pe majoritatea site-urile (ne-specializate) intra un public eterogen.
  ACESTUIA trebuia ea sa i se adreseze.
  Limbajul din citat (cel cu "matricea identitara", din dreptul paragrafului al doilea) ii va speria si/sau ii va indeparta de mesajul-raspuns.
  Raspunsul pare predestinat "cosului" (dintro redactie).
  Snobism ridicat si o eficienta aproape nula intr-o comunicare cu oameni normali.
  Plecind de la "prima formatie/formare" (ANI):
  Nu i-a placut culegerea de informatii?
  Nu i-au placut analiza si sinteza?
  Cit timp a fost cadru didactic la ANI a pregatit DOAR formatori (de formatori)?
  Niciunul dintre elevii ei nu erau sortiti "vietii reale"?
  PS. ESTE o Gabriela Bidu printre profani.
 • +7 (7 voturi)    
  the future is the past (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:29)

  un trecator [anonim]

  "Meandrele concretului" se intoarce!
 • +4 (6 voturi)    
  ?! (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:41)

  Rasmus [utilizator]

  de unde drau' scot astia asa figuri?
  numai poza si imi este de ajuns!
 • +4 (6 voturi)    
  Mireille (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:52)

  Spock [anonim]

  Exemplu tipic de cucoana lustruitoare de sabii. Ca si Udrea, un CV impresionant, doctorat, masterat, zeci de lucrari stiintifice publicate etc. Teoria e OK dar practica?

  PS: cu un astfel de nume mai bine se facea actrita.
  • +4 (6 voturi)    
   inca ceva (Luni, 22 noiembrie 2010, 20:33)

   Spock [anonim] i-a raspuns lui Spock

   Parca seamana, asa dupa CV cu o tovarasa, mama tuturor academicienilor, doctor in chimie.
 • +8 (10 voturi)    
  sa traiti (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:52)

  gheo [anonim]

  sa traiti tovarasa capitan (sau o avea grad de maior?)
  am organizat paza bibliotecii centrale universitare, n-o sa intre niciun pervers de pletos, un dusman al muncitorimii cum s-ar spune :)
  si ca sa fie clar, permisele de biblioteca se vor acorda numai celor care au dosare impecabile la 'servicii', ca nu cumva sa puna in pericol integritatea nationala a copertilor roase de soareci :)
  imi place in ce directie mergem, imi aduce aminte sa ma grabesc cu bagajele ...
  • -1 (1 vot)    
   Securistu Regneala (Luni, 22 noiembrie 2010, 21:45)

   Luci [anonim] i-a raspuns lui gheo

   Si spune ai pazit-o bine de securistu Regneala? Atunci cum a dat foc bibliotecii. Sunt dovezi fraiere ca focul a fost pus din interior. Rascoliti rahatu si s-ar putea pe cine sustineti sa-i faceti un deserviciu. Daca se porneste o ancheta il bagati la puscarie !
 • +4 (4 voturi)    
  nu ati sesizat ca, (Luni, 22 noiembrie 2010, 18:59)

  egroeg [anonim]

  de fapt ,a primit sarcina de serviciu "sa activeze "acolo...
 • +4 (6 voturi)    
  din fasa (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:06)

  otonel [anonim]

  daca ne uitam la studii vedem ca doamna s-a inscris la ani in primul an de infiintare 1992. Deci a fost crescuta sa fie securista. N-a profesat nicio ora. A intrat direct cadru didactic la ani. Cum o fi sa predai la ani fara experienta concreta nu stiu. E clar ca e fata cuiva care si-a pus in cap sa fie schimbul de maine si a reusit. Dar de la secu la biblioteca nu vad legatura. Evident nici nu trebuie. Cui foloseste experienta de bibliotecar?
  Zicea cineva mai sus de Tiriac , Patriciu sau mai stiu eu cine. Astia aveau totusi experienta in afaceri. Doamna n-are experienta de niciun fel. Doar de dat cu gura....poate.
  • +3 (3 voturi)    
   ia vedeti aici (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:26)

   otonel [anonim] i-a raspuns lui otonel

   diverse articole:
   http://www.revista22.ro/colapsul-bibliotecilor-romanesti-949.html - 2004 - ca tot comenta unu' p-aici ca bibliotacarii n-au zis nimic pana acum si stau pe posturi caldute
   http://www.andilaslau.com/?p=1252 - 2006
   http://arhiva.dilemaveche.ro/index.php?nr=215&cmd=articol&id=7952 - 2008

   si daca ne aducem aminte de revolutie si ce s-a intamplat atunci cu BCU, atunci are sens ca cineva de la secu sa fie astazi seful bibliotecii
 • +3 (5 voturi)    
  ridicola apararea pompoasa ce din coada da sa sune (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:09)

  mirabilu [anonim]

  Eu nu vad ceva deosebbit in proiectul ala si nu inteleg , cu toata smecheria aia cu identitatea (argument cusut cu ata alba), ce aduce o specialista in sri deosebit de un specialist in biblioteconomie, un bun manager care sa se ocupe doar de cultura si promovarea ei dupa tehnologii moderne, spre masele mai largi. Care e ideea originala aici si prin ce se individualizeaza Radoi? Simplu, prin SRI-PDL-Funeriu si camarila financiara aferenta....desi sloganul MEd era cel cu neingerinta politicului in cultura si educatie....ce gargara fortata, de tinte metafizico-nerealiste...asta ne ia de prosti, crede ca nu se vede cat sunt de lipsite de argumente reale aceste raspunsuri? "se poate ajunge sa obtii victoria dar sa nu mai stii cine esti de fapt ....arsenal soft power ....introducerea sistemului cultura propriu in dialog intercultural"....asa se exprima studentii dornici de afirmare in anul I la master, dar daca-i intrebi aplicat ce este cu formulele respective, habar nu au!
 • +5 (7 voturi)    
  incredibil... (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:09)

  monica L [anonim]

  Eu nu inteleg nici sa ma pici cu ceara! Daca conita este asa stralucita in materie de securitate planetara, axiologica, cooperatista, Aurora...carvas'zica... cioclopedica.... cum de nu si-a gasit un post managerial intr-o institutie sau autoritate de resort... rivni securista postul unui mosote cultural pe care ar trebui sa-l gaseasca pensia vremurilor noi (64-65 ani) la conducerea unei biblioteci mai saltate? Mi se pare incredibil... Ce leafa are, dom'le, un director general de bcu?
 • +2 (2 voturi)    
  e securista si punc (Luni, 22 noiembrie 2010, 19:59)

  florin [anonim]

  problema e ce are de castigat (furat) PDL-ul din acest scandal? nu stiu ce dar sigur are oentru ca altfel nu-l declansa.
  ori nu ma publica ori sunt plin de munusuri
  • 0 (0 voturi)    
   Si Regneala este ! (Luni, 22 noiembrie 2010, 21:48)

   Mironel [anonim] i-a raspuns lui florin

   Stii ca domnul Regneala a lucrat pe vremea lu impuscatu la cenzura de partid si de stat?
 • 0 (4 voturi)    
  BCU de unde si incotro? (Luni, 22 noiembrie 2010, 20:15)

  briza [anonim]

  Toata lumea isi da cu parerea, corect trebuie sa avem si opini. Eu intreb, daca numita Mireille R nu avea o stampila portocalie pe ea, se auzea ceva?
  Cand a castigat d-nl Regneala postul s-a scris ceva prin presa? s-a facut galagie? si... atunci despre ce vorbim? despre posibila modernizare a BCU sau despre lipsa sau prezenta stampilei PDL
  Intreb, s-a auzit in ultimul timp ceva deosebit despre BCU, a facut ceva d-nul Regneala, ca super bibliotecar cu studii de specialitate, sef la BCU, impreuna cu asociatiile de bibliotecari din tara de au rupt gura targului?ma rog, a targurilor, si atunci despre ce vorbim?, de managementul BCU ori culoarea politica a directorului sau avem opini.... de diferite culori.....
  • +2 (4 voturi)    
   Reactie democratica in fata impunerilor SRI (Luni, 22 noiembrie 2010, 20:36)

   Demisia? [anonim] i-a raspuns lui briza

   este vorba de mafie poitica si control, nu de culoare...indiferent ce partid incearca sa monopolizeze institutii cheie de cultura, educatie, administratie va starni reactii similare....la fel a facut si PSD-ul (primarii, universitati, scoli, etc.) si a fost sanctionat de societatea civila si de opozitie.... la fel ar pati-o si PNL-ul intr-un context similar... e prea de tot....E vorba de democratie....cat o priveste pe castigatoarea dinainte anuntata, e asa de limpede, are atatea joburi de mare responsabilitate, oare poate duce un proiect pe cat de pretentios, pe atat de idealist (ca sa nu spunem tras de par) ... la fel ca "alegerea" Lenutei Udrea la conducerea pdl Bucuresti. Daca Radoi asta ar avea bun simt (sic), si-ar da demisia. Dar meritocratia, onoarea si responsabilitatea nu sunt la moda.
  • +1 (1 vot)    
   Asa-i domle (Luni, 22 noiembrie 2010, 23:07)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui briza

   Toti directorii bugetari, fara vreo exceptie, au ajuns pe post cu pile. Si cand s-a schimbat domnia toti au fost dati jos samavolnic. De ce se face acum scandal nu se stie. Totusi ar merita organizat un concurs cu transmisiune directa la TV. Sa concureze si cei fara pile. Ar fi interesant.
  • 0 (0 voturi)    
   Re: BCU incotro? (Marţi, 23 noiembrie 2010, 16:30)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui briza

   Se vede ca nu prea ai intrat prin BCU si nici nu ai idee cat e de moderna
   BCU este una dintre cele mai moderne si bine organizate biblioteci de la noi.
   Ce inseamna sa se auda ceva deosebit despre BCU? Poate faci vreo confuzie cu Circul de Stat sau OTV:D
   La BCU sunt conferinte, lansari de carte, lumea studiaza...cam asta e de "auzit" la BCU.
 • +4 (6 voturi)    
  Se suceste Lucian Blaga in mormant (Luni, 22 noiembrie 2010, 20:40)

  fLoreign [utilizator]

  Limbajul de lemn al dumneaei seamana cu o sereista pe care am cunoscut-o, experta in menejment educational. Sunt buni astia, ei rad tot, nu mai ramane nimic pentru cei care nu au avut acces la ANI.
  Hai ca inteleg, un om de cultura poate nu e potrivit sa conduca institutia, ca are alte preocupari (desi Liiceanu a facut treaba buna cu Humanitas), insa chiar asa nu merge. Nici americanii nu cred ca ar pune-o pe Sarah Palin directoare de biblioteca.

  In curand vom afla ca ungurii sunt de vina pentru incultura unor mase de romani.
 • +2 (4 voturi)    
  securitate (Luni, 22 noiembrie 2010, 20:55)

  Demigod [utilizator]

  Ce se cere: "...un profil intelectual care sa-l lege de actul de cultura in general"

  Pai gagica a terminat SRI-ul. Examenele de acolo sunt pe baza de cultura generala. Deci, se pricepe la tot. Care e problema? :) Valorine nationale sunt "pe maini bune".
 • +5 (5 voturi)    
  Cateva intrebari... (Luni, 22 noiembrie 2010, 21:08)

  Pareristul [anonim]

  ...pentru Mireille-Carmen RADOI.
  Pentru ca tot ati facut referire la Axiologie...

  1) Cum transati eternul conflict intre transcedentalismul axiologic (neo-kantienii gen H. Rickert. M. Scheler - Scoala de la Baden), subiectivismul axiologic (...pentru Kant "subiectivul dicteaza legile naturii") si obiectivismul axiologic (E. Durckheim si statutul obiectiv "imperativ" al valorilor).

  2) Cum faceti dvs. diferenta dintre valori, nonvalori, pseudovalori si antivalori? Daca se poate sa exemplificati!

  3) Cum vedeti "munca in sine"? Ca o valoare? Sau ca o pseudovaloare? Nu cumva trebuie schimbata paradigma "munca=valoare" in "REZULTATELE muncii=valoare"? Puteti exemplifica?

  4) Care ar fi, dupa parerea dvs, valorile fundamentale ale romanilor acum, la final de 2010? Exemple...

  5) Este ANOMIA o stare de fapt in societatea romaneasca actuala? Daca DA, de ce credeti asta? Daca NU, cum explicati?

  Multumesc.
  :)
  • 0 (0 voturi)    
   nuu (Miercuri, 8 decembrie 2010, 23:39)

   mirei doi [anonim] i-a raspuns lui Pareristul

   n-o-njura, frate, ca oricum va intelege din cele 5 puncte doar semnul intrebarii.... ah, poate si cuvintele DA si NU...
 • +1 (1 vot)    
  eu (Luni, 22 noiembrie 2010, 23:28)

  dw [anonim]

  in toata tarasenia asta gasesc remarcabila munca fotografului. Cred c-a muncit si rasmuncit la poza aia de-a reusit s-o face pe mme Radoa sa arate cel putin pasabil.
  • 0 (0 voturi)    
   doar (Marţi, 23 noiembrie 2010, 2:58)

   dasha [anonim] i-a raspuns lui dw

   responsabila cu garderoba cred ca isi daduse demisia.
 • +2 (2 voturi)    
  Scurta nota informativa (Marţi, 23 noiembrie 2010, 0:25)

  Demitif [anonim]

  Accentul s-ar putea pune intr-o astfel de situatie pe manipulare si supraveghere... daca tot vin perosane din SRI la conducerea BCU. Acest lucru se intampla cu un scop precis, acela de a vedea ce mai studiaza tinerii studenti si de a repera din timp eventualele elemente perturabtoare, creatoare de opinie... Eu asa as vedea numirea aceasta. Cat despre aura intelectuala pe care incearca sa o sugereze, nu are nici cel mai mic talent, e plina de vorbe fara fond si promoveaza niste lucruri care deja nu mai sunt de actualitate in domeniu.
  • 0 (0 voturi)    
   un comentariu (Marţi, 23 noiembrie 2010, 18:50)

   dw [anonim] i-a raspuns lui Demitif

   foarte pertinent.
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt coplesit... (Marţi, 23 noiembrie 2010, 8:43)

  Am valoare si lovele [anonim]

  Dom'le,vedeti cate valori sunt in PDL-ul asta?!De unde le-or scoate?Nu mai zic de polivalenta lor-sar de la Mediu la Turism,de la Dezvoltare Regionala la PDL Bucuresti,din profesor universitar in lector,din consilier in sef BCU...Cand vezi atata competenta iti vine sa...(autocenzurat)....
 • +1 (1 vot)    
  ma tem ca (Marţi, 23 noiembrie 2010, 9:01)

  xy [anonim]

  individa confunda "mijloacele specifice ale societatii informationale" cu "mijloacele specifice ale muncii de culegere de informatii", alea de care a invatat ea la SRI. mi se pare foarte jignitor modul cum prezinta conducerea BCU ca fiind asa natural SUBORDONATA unor scopuri clar securistice. madam, asta e biblioteca, nu subsectie a SRI!
 • 0 (0 voturi)    
  cu bune intentii (Marţi, 23 noiembrie 2010, 18:25)

  anonim [anonim]

  culmea e ca ceea ce si-a propus Radoi sa faca pe viitor in BCU, s-a facut deja si este in curs de perfectionare.
 • +2 (2 voturi)    
  :))) (Marţi, 23 noiembrie 2010, 21:58)

  dorubarbu [utilizator]

  Cititi aici

  http://e.catavencu.ro/viewer/curent.php?sid=v2rn5h50bs3iprdbna2t2msgp2

  la pagina 3, o ancheta interesanta despre Mireille-Carmen RADOI!

  Enjoy it!
  ;)))
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 22:50)

  SANDU [anonim]

  ................
 • -1 (1 vot)    
  ce crezi (Sâmbătă, 27 noiembrie 2010, 11:58)

  Inabella [anonim]

  Profesionalismul domanei Mireille Radoi este de necontestat. Nu exista activitate profesionala pe care Mireille Radoi sa nu o duca la sfarsit cu succes. Este adevarat ca peste tot intampinam dificultati,insa aceata doamna a iesit intotdeauna cu fruntea sus din orice activitate si nu am ce sa ii reprosez.. Toata lumea o contesta ba ca e securista ba care are stampila PDL-ului insa, nimeni nu are nimic de comentat la adrresa activitatii sale profesionale. De ce? Pentru ca nu a lasat loc de comentarii, intotdeauna si-a facut treaba cum s-a putut mai bine. Este inteligenta si va sti sa se descurce indiferent de experienta pe care o are in domeniu. Puteti face comentarii la adresa acesteia in legatura cu postul detinut abia dupa ce isi va desfasura activitatea, nu inainte! cum puteti avea ceva de obiectat atat timp cat inca nu s-a desfasurat nicio activitate cu care nu sunteti de acord. Intai sa vedem rezultatele si apoi sa comentam! Mult succes !
 • 0 (0 voturi)    
  aassd@yahoo.com (Marţi, 14 decembrie 2010, 2:39)

  cep [anonim]

  cine -i datornic la biblioteca prin asta subminind , deformind si deviind vectorul de promovare si sustinere a modelului valoric romamesc cred ca nu mai are multe zile. Pai cine- ar putea rezista inchis in vreo incapare impeuna cu Mirela care-si pune -n aplicare doctrinele aresenalului soft-power. Eu unu iaca-s prefera abordarea hard -power pentru a fi pedepsit : poate niste biciueli , plesneli, plamuiri mai generoase ar readuce o parte din pacienti in biblioteci ce ziceti?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by