Senatorii juristi au eliminat principalele atributii ale Agentiei de Integritate. Comisiile de cercetare au fost eliminate, iar activitatea de cercetare a fost limitata la un an de la incheierea mandatului demnitarilor

de Luminita Parvu     HotNews.ro
Marţi, 29 iunie 2010, 16:20 Actualitate | Esenţial


Gyorgy Frunda
Foto: AGERPRES
Scandal la comisia juridica din Senat pe legea Agentiei de Integritate. La propunerea senatorului UDMR Gyorgy Frunda, senatorii PSD si PNL au eliminat din legea ANI comisiile de cercetare si prelungirea activitatii de cercetare a declaratiilor de avere ale demnitarilor. Reprezentantii Agentiei, presedintele Catalin Macovei si Horia Georgescu, au parasit sala in semn de protest.   

Din nou senatorul UDMR Gyorgy Frunda a impus cele mai importante modificari care au macelarit legea ANI in Senat. Cu sprijinul senatorilor PSD si PNL a fost eliminat amendamentul care prevedea infiintarea comisiilor de cercetare a averilor. Amendamentul a fost introdus initial de catre deputati si prevedea ca aceste comisii sa functioneze pe langa Curtile de Apel si sa fie formate din procurori si judecatori. De asemenea, presedintele Traian Basescu a solicitat in cererea de reexaminare a legii sa fie mentinute comisiile de cercetare.

 • Castrarea legii de functionare a ANI vine la o zi dupa ce ambasadorii SUA si Germaniei le-au cerut senatorilor sa pastreze atributiile initiale ale Agentiei Nationale pentru Integritate.

Gyorgy Frunda, senator UDMR: "Legea 144 pentru ANI nu a prevazut infiintarea acestor comisii, Guvernul nu a propus infiintarea acestor comisii, deputatii au propus comisiile pentru a dejuca decizia CCR. Este profund neconstitutional si reprezinta un abuz de drept. Este o forma de jurisdictie speciala interzisa prin Constitutie si de CEDO. Aceste comisii vor avea un singur scop - sa-si demonstreze utilitatea si sa confiste averile''.

Ioan Chelaru, senator PSD: "Am analizat povestea cu ANI si am studiat aproape toate legislatia internationala, nu numai europeana. Nicaieri, in nici un stat din lume nu exista o asemenea institutie. Nu ne-am pus problema sa constituim o instanta speciala peste cele existente care sa vina sa judece dobandirea ilegala, ilicita a unei averi. Eu consider ca in momentul in care Curtea Constitutionala a avut obiectii importante in asta consta si esenta. Presedintele doreste acum sa reinstituim aceasta comisie speciala din magistrati, eu refuz acest abuz".

O alta modificare propusa de Frunda si adoptata de senatori este ca Agentia de Integritate are dreptul de a demara si a efectua cercetarile averilor demnitarilor pe un termen de un an de la incheierea mandatului unui demnitar si nu trei ani cum se cerea in cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu.

Schimbi dur de replici intre reprezentantii ANI si senatori

Secretarul general al Agentiei, Horia Georgescu a protestat incercand sa explice ca averea ilicita nu poate fi confiscata prin intermediul comisiilor de cercetare, lucru care l-a iritat pe senatorul Gyorgy Frunda.
 • Gyorgy Frunda: "Domnule coleg suntem amandoi juristi. Sunteti barbat sau domnisoara?"
 • Horia Georgescu:  "Va rog sa nu ma jigniti"
 • Puiu Hasotti, senator PNL: "Nu este treaba dumneavoastra ce decidem aici. Ne tot intrerupeti. Nu vreti sa votati si in locul nostru?".
Conducerea ANI s-a retras de la lucrarile comisiilor reunite dupa ce au a fost eliminata prevederea care infiinta comisiile de cercetare a averilor, de pe langa Curtile de Apel.

Horia Georgescu, secretar general ANI : In acest moment ne aflam in imposibilitatea de a ne indeplini mandatul si obligatiile asumate in raport cu Comisia Europeana. In plus, unii senatori nu au inteles inca faptul ca aceasta lege este pentru Romania si nu o lege prin care sa-si rezolve anumite probleme personale. Prin limitarea cercetarii pana la un an, dosarele aflate pe rol in acest moment se prescriu. Agentia are pe rol aproximativ 4.000 de dosare care se pierd la intrarea in vigoare a legii.

Gyorgy Frunda: "Sustin cu toata raspunderea ca ANI nu a fost slabita, nu are puteri mai putine decat a avut, am adus-o in albia constitutionala. Am scos puterile jurisdictionale pe care le-a interzis CCR si am facut ceea ce este in definitia ei: o autoritate administrativa autonoma care atunci cand ajunge la concluzia dobandirii ilegale sau la frauda sau la evaziune sesizeaza instantele competente: fie Parchet, fie DNA, fie ANAF".

Senatorii si-au continuat sedinta prezidata de Gyorgy Frunda si au respins solicitarea presedintelui Traian Basescu de a introduce prevedere prin care demnitarii trebuie sa declare si contractele cu statul. Frunda a explicat ca nu se poate introduce un astfel de amendament cand se discuta o cerere de reexaminare.

Totodata la propunerea lui Frunda cu 10 voturi pentru si 7 impotriva s-a decis sa se elimine din formularele declaratiilor de avere publice, mentionarea bijuteriilor, obiectele de arta si de cult, colectiile de arta si numismatica, precum si obiectele care fac parte din patrimonial cultural national sau universal, a caror valoare insumata depaseste 5.000 de euro.

Din cererea de reexaminare senatorii juristi au acceptat doua puncte. Astfel intra in categoria celor care trebuie sa depuna declaratii de avere si interese si persoanele care candideaza pentru functiile de primar, presedinte de Consiliu Judetean, consilier judetean, si consilier local. Cel de-al doilea punct acceptat de senatori este eliminarea articolului care prevede ca nu constituie infractiune fapta persoanei care isi modifica declaratia de patrimoniu sau de interese care nu corespunde adevarului daca denunta fapta mai inainte ca autoritatile sa se fi sesizat pentru aceasta. 

La sedinta comisiei juridice au participat ambasadorul Elvetiei si reprezentanti ai Ambasadei  Marii Britanii la Bucuresti.

Deciziile comisiei juridice din Senat vor fi introduse intr-un raport si prezentate plenului Camerei Superioare. Senatorii pot adopta sau respinge in plen raportul comisiei juridice. Senatul este Camera decizionala.

Presedintele Traian Basescu a trimis Parlamentului, pe 2 iunie, cererea de reexaminare a Legii privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative.

Camera Deputatilor a pus in acord legea ANI cu solicitarile presedintelui Traian Basescu.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4578 vizualizari

 • +19 (19 voturi)    
  O LISTA A RUSINII, ceva ...? (Marţi, 29 iunie 2010, 16:31)

  pomana [anonim]

  Nu ...?
  • +14 (14 voturi)    
   Lasa ca intra in CSAT (Marţi, 29 iunie 2010, 16:52)

   Prostanacu [anonim] i-a raspuns lui pomana

   Si poate incepem sa vedem spioni si diversionisti maghiari inchisi pe viata.
   • +13 (13 voturi)    
    Un ungur antimaghiar (Marţi, 29 iunie 2010, 17:11)

    Tot Prostanacu [anonim] i-a raspuns lui Prostanacu

    Masurile lui nenea Gyorgy nu fac altceva decat sa traga leul in jos - iar acesta trage deja in jos si forintul. Cred ca va primi un telefon din Budapesta sa se linisteasca sau ajuge gulas.
  • +4 (4 voturi)    
   Care rusine? (Marţi, 29 iunie 2010, 19:26)

   Geo22 [utilizator] i-a raspuns lui pomana

   Fiti barbati fratilor, nu domnisoare. Strangeti tare cureaua doar mai stoarceti ceva si pentru noi cei din Senat, Camera Deputatilor, Curtea Constitutionala si alte institutii prin care neamul nostru isi are infipte radacinile. Nu-i treaba voastra fratilor ce decidem noi aici in Senat. Doar voi ne-ati votat, noi carnati, bere si mici v-am dat, acum ii randul nostru la papat.
   Strangeti numai tare cureaua, macar cat vom putea noi fura sa mai puteti voi aduna. Si apoi nu va face-ti griji, ca de legalizat ceea ce-am furat, ne ocupam noi, ca doar la noi ii painea si cutitul! Mai castram o lege din fasa, mai ne ajuta Curtea Constitutionala daca-i cazul (ca doar si lor le facem parte) si treaba-i oabla! Si poate ca n-ar trebui sa se supere prea tare nici ambasadorii astia americani, germani sau altii, ca daca poporul roman nu se supara asa rau de ce s-ar supara dansii prea tare. Strange-ti tare fratilor cureaua, ca altfel, s-ar prea putea sa nu puteti voi aduna cat putem noi fura.
  • +2 (2 voturi)    
   remember 1989 (Marţi, 29 iunie 2010, 19:38)

   Dudu [anonim] i-a raspuns lui pomana

   Oamenii astia or sa-si bage mintile in cap doar cand o sa fie trasi in teapa la propriu ca si tradatori ai neamului. Toti sunt o apa si-un pamant.

   Societatea romaneasca trebuie sa se schimbe din radacini si sa nu mai reprezinte o masa amorfa utilizata doar pentru generarea de voturi.

   Este clar ca modul de conducere centralizat din Romania este unul supus esecului dat fiind dezinteresul romanului pentru comunitatea sa.

   Cheia: comunitati mai mici, independente financiar si politic, sustinute de o legislatie federala.

   Cum se poate porni la drum? Initiativa legislativa pentru organizarea unu referendum in acest scop. Focalizarea clasei de mijloc pe acest scop si propagarea lui in paturile sociale de jos.

   Clasa de mijloc din Romania trebuie sa se organizeze si sa se cristalizeze. Trebuiesc exploatate relatiile occidentale interpersoanle care sa perpetueze la randul lor ideea unei Romanii conduse de clasa de mijloc.

   Ideea e clara. E nevoie de o revolutie, dar nu una pornita din ura, ci una ideologica, rationala care sa schimbe din radacini sistemul actual de conducere.

   Concentrarea puterii intr-un singur punct da nastere unor derapaje ca cele intalnite in cazul de fata.

   Romania de cand se stie ea in istoria medievala a fost macinata de coruptie si ingenunchiata in fata intereselor straine. Fenomenul nu s-a stins, fiind incercat de cateva ori, dar cu succese minore care insa nu au putut rasturna sistemul.

   Cele cateva varfuri pe care le-a avut Romania care si-au daruit viata in scopul schimbarii Romaniei au pierit ingenunchiate de sistemul canceros care a condus Romania.

   Incepand de la conducatori inzestrati cu arta razboiului ca Mihai Viteazu, pana la conucatori ideologici inzestrati cu puterea penitei ca Mihai Eminescu au fost rapusi de sistemul corupt.

   Inca odata: cheia e reprezentata de patura de mijloc care trebuie sa se organizeze si sa se cristalizeze in jurul unei idei care sa rastoarne sistemul.
 • +25 (25 voturi)    
  Nu le mai e nici frica, nu le mai e nici rusine (Marţi, 29 iunie 2010, 16:34)

  Ari [anonim]

  Legea Agentiei de Integritate, subiect de discutie la nivel inalt. Ambsadorii SUA si Germaniei s-au intalnit cu presedintii comisiilor de specialitate din Senat pe tema ANI

  de Luminita Parvu HotNews.ro
  Luni, 28 iunie 2010, 20:08 Actualitate | Esenţial
  • +4 (4 voturi)    
   frunda (Marţi, 29 iunie 2010, 19:25)

   waxazy [utilizator] i-a raspuns lui Ari

   si restul porcilor ar trebui impuscati. ca in china , pe stadion.dupa ce au lucrat suficient sa acopere costurile de executie, producere a glontului si de sapare a gropii.
   nerusinarea nu mai are limite in Romania.
   iar etalonul este in Parlament.
 • +23 (27 voturi)    
  Incredibil (Marţi, 29 iunie 2010, 16:36)

  adrian [anonim]

  No comment!
  Comunistii de la PSD si PNL au comis-o din nou...
  Normal ca isi protejeaza averile. Problema e ca altii nu vad...
  • +14 (22 voturi)    
   Nu doar ei (Marţi, 29 iunie 2010, 16:47)

   Paul Fulea [utilizator] i-a raspuns lui adrian

   Ai vazut cine a facut propunerile UDMR-ul. Sunt toti in aceeasi oala. UDMR, PDL, PSD, PNL. Ciolanul e cel mai important.
   • +4 (4 voturi)    
    inseamna ca le e frica intradevar (Marţi, 29 iunie 2010, 19:08)

    george [anonim] i-a raspuns lui Paul Fulea

    le e frica sa nu fie beliti de ANI ., e un semn bun
 • +17 (17 voturi)    
  Extraordinar ... (Marţi, 29 iunie 2010, 16:36)

  PuYa [utilizator]

  ... nu ma asteptam la asa ceva, m-am obisnuit ca politicienii nostrii sa fie corecti, cinstiti si intotdeauna sa ia deciziile cele mai potrivite pentru votanii lor... NOT...
 • +20 (20 voturi)    
  Acoperirea urmelor (Marţi, 29 iunie 2010, 16:40)

  Paul Fulea [utilizator]

  Ceea ce s-a intamplat in Senat este absolut normal. Isi acopera singuri urmele. Doar nu ne doream, naivi fiind, sa-si infiinteze o institutie care sa ii verifice si sa ii bage pe ei la zdup. Nicio reglementare legata de activitatea unui grup de persoane nu ar trebui instituita/asigurata de acel grup.
 • -6 (10 voturi)    
  Ungurii a inceput sa joace dur. (Marţi, 29 iunie 2010, 16:42)

  mircea [anonim]

  Cu sprijinul PSD si PNL,ungurii joaca dur.Isi tin populatia maghiara ,in mod intentionat izolata informatic,prin neinvatarea limbii romane si o folosesc ca arma pentru scopurile lor.Ungurii din Romania ajung sa fie ca musulmanii fundamentalisti.Cred ca trebuie incurajata infiintarea partidului lui D.Diaconescu ca o contrapondere la magariile PSD,PNL si UDMR.
 • +24 (24 voturi)    
  Nesimtitii!!! (Marţi, 29 iunie 2010, 16:43)

  SHEAPA [utilizator]

  Nesimtirea si atitudinea profund mafiota a PSD-UDMR-PNL te lasa mut de uimire!

  Pur si simplu nu mai au frica de nimic si de nimeni, considera ca ne-au indobitocit indeajuns cu iRealitatea si Hantena 3 incat sa-si faca jocurile murdare in vazul lumii fara nici o problema.

  Asta bineinteles intre doua motiuni de cenzura si o blocare la CC a legilor de salvare a Romaniei .....

  Ce naiba sa mai spui .... cuvintele nu mai au nici un rost .....
 • +20 (20 voturi)    
  Gyorgy Frunda (Marţi, 29 iunie 2010, 16:45)

  Th.R. [anonim]

  Este vinovatul principal. Sper sa isi desemneze si comunitatea maghiara niste reprezentanti mai de doamne ajuta.
 • +21 (21 voturi)    
  E o greseala... (Marţi, 29 iunie 2010, 16:45)

  alex [anonim]

  Eu nu inteleg cum de trebuie sa decida asupra indatoririlor ANI tocmai cei care sunt vizati. Cine a facut legile astea?
  • +15 (15 voturi)    
   Ordonanta de urgenta (Marţi, 29 iunie 2010, 16:55)

   Paul Fulea [utilizator] i-a raspuns lui alex

   Oare nu s-ar putea reglementa prin Ordonanta de Urgenta in vacanta parlamentara? Sa ii blocheze pe acesti oameni lipsiti de cel mai elementar bun simt.
 • +12 (12 voturi)    
  Propunere legislativa (Marţi, 29 iunie 2010, 16:49)

  Gigell [anonim]

  Eu propun ca senatorii si deputatii sa fie bagati automat la parnaie dupa ce-si incheie mandatul.
  Nu mai cheltuim aiurea bani cu tot felul de agentii, ca astia fura de sting oricum. Si macar daca ar face ceva bun in schimb. Doar isi bat joc de noi.
 • +8 (8 voturi)    
  cum e posibil? (Marţi, 29 iunie 2010, 16:53)

  cristi [anonim]

  cum??
  • +4 (4 voturi)    
   get use to it.... (Marţi, 29 iunie 2010, 17:23)

   me [anonim] i-a raspuns lui cristi

   suntem in romania...
   nimic nu e imposibil... mai ales cand vine vorba de incalcare a legii...
   PS: daca mai avea cineva speranta ca romania scapa de faliment si-si revine economic, cred ca odata cu legea asta s-a rezolvat si aceasta nelamurire...
 • +14 (14 voturi)    
  interesant (Marţi, 29 iunie 2010, 16:54)

  nelu [anonim]

  Ce face Senatorul Frunda, din punctul meu de vedere este un abuz grosolan. El a fost ales de popor ca sa reprezinte poporul. Ceea ce face el in acest moment este ca abuzeaza de functie incercand sa influenteze modificarea legilor astfel incat aceste legi sa fie impotriva poporului. Intrebarea care se naste este, care este institutia care ar trebui sa se sesizeze cand un senator ales de popor influenteaza legislatura impotriva poporului? Cum ar trebui pedepsit? Cine ar trebui sa se sesizeze si sa il acuze pentru aceasta atitudine? Mi-as dori sa primesc cateva raspunsuri pentru ca am impresia ca romania se afla intr-o groapa fara iesire. Romania pare condusa de un clan mafiot care nu tine cont de votanti, ci doar ii ignora
 • +9 (9 voturi)    
  Iar Frunda (Marţi, 29 iunie 2010, 16:56)

  Kratos [anonim]

  Derbedeul asta de Frunda se teme rau ca l-ar putea lega astia dupa cat a furat. Si in plus nu mi-e rusine nici cu leprele de senatori PSD si PNL care au propus asa ceva. Nu era mai buna legea ilicitului de pe vremea lui nea Nicu? Sa-i bage pe toti la mititica? Scarbele dracului!
 • +12 (12 voturi)    
  rusine (Marţi, 29 iunie 2010, 16:59)

  George [anonim]

  Am ajuns o tara in care deputatii si senatorii sunt hoti si isi fac legi pentru ei. A zis bine Muresanu: DESTEAPTA-TE ROMANE!

  Daca si dupa asa ceva mai are tupeu cineva sa zica de PSD sau PNL ceva de bine, sa se ia de mana cu cei care au macelarit legea ANI.

  Unde esti tu Tepes, Doamne?
  • +5 (5 voturi)    
   Aici, ascut tepele! (Marţi, 29 iunie 2010, 17:32)

   Vlad al lu' Tepes [anonim] i-a raspuns lui George

   Dar astora o sa le cam placa.....
 • +10 (10 voturi)    
  Coruptie politica (Marţi, 29 iunie 2010, 17:02)

  Patrascu [anonim]

  Politicienii isi apara averile, dobandite, probabil incorect, daca manifesta atata indarjire la elaborarea legii ANI. Domnii politicieni isi fac singuri legea ptr. interesul lor, cei din CCR la fel, iar noi privim neputinciosi la dispretul, cinismul si sfidarea unei intregi tari. Va trebui sa incheiem, cat de curand socotelile cu acesti, vanzatori de neam si tara. Ptr. ei nu exista lege, justitie,rusine, respect sau alte valori morale. Calca in picioare nu numai prezentul ci si viitorul acestui popor..
 • +5 (11 voturi)    
  daca mai era necesar.... (Marţi, 29 iunie 2010, 17:05)

  lili [anonim]

  Parlamentarii Romaniei au demonstrat inca o data ca indiferent de culoarea politica isi dau mana imediat atunci cand in joc sunt interesele lor, cand trebuie sa-si apere interesele !!!! Halal politicieni !!!! La vot, dragi romani si sa vad cine-mi mai da MINUSURI !!!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 29 iunie 2010, 22:31)

   [anonim] i-a raspuns lui lili

 • +14 (16 voturi)    
  Legea martiala? (Marţi, 29 iunie 2010, 17:06)

  SKB [anonim]

  Daca am avea un dictator adevarat, asa cum latra iRealitatea si Antenele, ar impune legea martiala, ar executa toti oficialii BANUITI de coruptie si judecati sumar de un tribunal militar si ar modifica din pix intr-o zi Constitutia si ar dizolva Parlamentul si CCR.

  Din pacate, nici macar dictatorii romani nu mai sunt ce au fost...Macar circ ca lumea sa ne ofere, ca painea oricum se scumpeste ca sa aiba "juristii" din Parlament pensii speciale.

  Cateodata imi doresc sa intre un nebun(sau curajos?) in Parlament sa impuste jumatate din ei, totul filmat in direct de televiziuni, ca dupa aia sa scape nebunul de puscarie, aparat fiind de un avocat smecher, care sa explice doct ca adevarul juridic e o notiune total diferita de adevarul moral si ca incarcerarea clientului sau ar fi dus la incalcarea celor mai elementare drepturi ale sale, ca ar fi fost un abuz de drept si decizia ar fi fost una profund neconstitutionala.
  • +4 (8 voturi)    
   da... (Marţi, 29 iunie 2010, 17:30)

   nelu [anonim] i-a raspuns lui SKB

   Ah ce m-a uns pe inima comentariul tau. Sincer mi-as dori acelasi lucru, pentru ca am impresia ca doar asa s-ar putea schimba ceva in sistemul politic romanesc. Da, nu sunt pentru ca oamenii sa moara oricat de ticalosi si corupti sunt, dar cred ca daca cineva nu moare ... nimic nu se schimba. Stim din istorie ca schimbarile in bine s-au facut cu sacrificrii umane si cu sange mult. Poate ca a venit timpul ca schimbarea in romania sa se faca cu sangele senatorilor...., dar in alt sens....
  • -3 (3 voturi)    
   Cat au sperat romanii in schimbarea..... (Marţi, 29 iunie 2010, 21:04)

   lili [anonim] i-a raspuns lui SKB

   Pe care o anunta venirea Dlui Basescu in 2004..... Din pacate, nu a facut nimic, numai condamnarea simbolica a comunismului pe care nu dau 2 bani cat timp mizeria politica nu numai ca a inflorit dar a devenir pur si simplu sfidatoare la adresa noastra, acelor care i-am votat. Pacat, Dl Basescu a ratat o mare sansa, in 2004 multi romani l-au votat si au vazut in el SCHIMBAREA. Nu a fost sa fie... O sa ne lalaim mult si bine, cred ca Bulgaria deja ne-a depasit, de-acum in statistici Romania va ocupa ultimul loc.... Lalaiala......inca vreo 20 de ani.....
 • +4 (6 voturi)    
  Asa stau lucrurile in ziua de astazi (Marţi, 29 iunie 2010, 17:09)

  Aurica fara frica [anonim]

  Domnul Frunda face cat poate el. Domnii nostri alesi, fac si ei cat pot. Cand e de strans cureaua, o strangem ...doar noi. O ipoteza: daca nu ar mai fi bani in cont maine, ei vor renunta la indemnizatia de parlamentar, la celelalte cheltuieli de'intretinere', la telefon (si se vor intoarce la consultarea directa a electoratului care i-a ales), la cheltuielile legate de biroul de parlamentar, vor dormi acasa si nu la hotel, vor veni pe jos, cu bicicleta sau cu masina proprie...etc.Reaspuns: a) da sa vor proceda deoarece ei au fost alesi de catre electorat pentru a reprezenta vointa acestora si ca atare inteleg situatia prin care trecem cu totii in acest moment, si se vor solidariza;b) judecata trece prin 'mate' si ca atare de ce sa ma sacrific eu ca si parlamentar 'ales/aproape uns al domnului' ca sa sufar cand cei care m-au trimis aici in parlemant oricum sunt prea prosti ca sa inteleaga ce fac eu aici; c)nu stiu.

  Care considerati ca este varianta corecta, avand in vedere ca sunteti direct implicati, si oricum platiti aceasta factura care in ultimul timp a cam crescut, dar doar unii s-au ales cu ceva?
 • +10 (10 voturi)    
  desteapta-te romane (Marţi, 29 iunie 2010, 17:17)

  rei [anonim]

  Trebuie votata legea ilicitului ,care in comunism a facut minuni.Toti smecherii au fost tinuti in frau.La noi democratie inseamna hotie si protejarea hotilor prin legi date de hoti.
 • +8 (8 voturi)    
  nu stie nimeni un hitman? (Marţi, 29 iunie 2010, 17:18)

  cheta [anonim]

  Cred ca a venit timpul sa facem cheta si sa platim un hitman.
 • +3 (5 voturi)    
  eu propun.... (Marţi, 29 iunie 2010, 17:21)

  me [anonim]

  ca penstu membrii de partid :PSD,PNL,PDL, UDMR etc... , penstu magistrati si membrii CC, furtul sa fie legalizat si sa isi stabileasca singuri salariile.
  Adica ce sa mai punem gunoiu sub pres sa fie totu legal frate ca tot aia e... adica tot ca in codru se fura si tot face oricine orice...
 • +6 (6 voturi)    
  CORECT (Marţi, 29 iunie 2010, 17:26)

  Ion [anonim]

  Foarte bine. ce e legea asta? o frectie pt santaje
 • +7 (7 voturi)    
  Traiasca coruptia! (Marţi, 29 iunie 2010, 17:28)

  yellowdog [utilizator]

  Parlamentarii, zeii pe pamant! Mama voastra de imbuibatia si hoti, va vine voua randul, nesimtitor! Daca nu aveti nimic de ascuns ce va tot ascundeti dupa legi strambe?
 • +2 (2 voturi)    
  ))) (Marţi, 29 iunie 2010, 17:31)

  echo [utilizator]

  ...igen?..
 • +4 (4 voturi)    
  Ia uitati ce s-a intamplat in Elvetia (Marţi, 29 iunie 2010, 17:35)

  Gigell [anonim]

  acum cativa ani:

  http://www.swissinfo.ch/eng/Authorities_say_15_dead_in_Zug_cantonal_parliament_shooting.html?cid=2273740

  Romanii se presupune ca ar avea sange latin, deci ar trebui sa se enerveze mai tare si mai repede.
 • +8 (8 voturi)    
  Votanti PSD si PNL cititi bine!! (Marţi, 29 iunie 2010, 17:58)

  mirecea [anonim]

  De acum sa mai vina PSD si PNL cu pretentii.. voteaza legi care sa apere infractorii si se asteapta ca fraierii sa-i voteze!!!!
 • +9 (9 voturi)    
  Gigi Frunda (Marţi, 29 iunie 2010, 17:58)

  laszlo [anonim]

  Gigi Frunda de mult nu-i mai reprezinta nici pe maghiari si nici pe romani in parlament. Daca va amintiti acum cativa ani tot el a fost cel care s-a opus cu succes la acea prevedere legala conform careia avocatii parlamentari sa nu aiba voie sa apere in instanta persoane acuzate de coruptie, E un smecher de doi bani care-si urmareste doar propriile interese. Daca mergeti in Targu-Mures veti afla cum a reusit sa dobandeasca o multime de imobile retrocedate, promitand fostilor proprietari ca-i ajuta sa le redobandeasca cu conditia ca dupa redobandire sa i-l vanda lui la un pret mai mult decat favorabil. El este una din cauzele pentru care nu mai votez cu udmr din 1996
 • +1 (3 voturi)    
  Ungurii fac orice (Marţi, 29 iunie 2010, 18:31)

  revelare [utilizator]

  ca sa slabeasca statul roman, iar PSD si PNl le acorda sprijinul.
 • +5 (5 voturi)    
  S-au demascat... (Marţi, 29 iunie 2010, 18:33)

  Rescatorul [anonim]

  Acum se vede cu claritate cine sunt hotii, ciorditorii si jefuitorii nationali. Acum se vede cine sunt tradatorii si distrugatorii Romaniei.
 • +4 (4 voturi)    
  Sunteti domnisoara? (Marţi, 29 iunie 2010, 18:53)

  Zoltan [anonim]

  Subscriu tuturor comentariilor, si bravo pentru decenta, raportat la alte forumuri...
  Dar asta cu "sunteti domnisoara" e cea mai tare. Adica, "sunteti efeminat", sau sunteti "bulangiu", probabil in acceptia dlui Frunda, un slab de inger. Pentru mine inseamna unul care se opune sistemului mafiot. Propun sa mergem la Cotroceni cu o pancarta "domnisoarele in apararea ANI", care acum e un organism mort. Dar pentru asta nici un român nu va face nici o greva. Astazi am ratat ocazia de a fi unici in lume, de a fi singurii care au un ANI. Problema e ca "alte popoare" care nu au ANI, au o justitie care da condamnari pe masura faptelor.
 • +6 (6 voturi)    
  ce se intampla cu UDMR? (Marţi, 29 iunie 2010, 19:36)

  valexandru [anonim]

  castreaza legea ANI , au decis respingerea legilor austeritatii la Curtea Constitutionala.

  Ce vor?
 • +3 (3 voturi)    
  no köszönöm (Marţi, 29 iunie 2010, 20:17)

  zeze [anonim]

  adica mult(z)am fain bade! de ce t(z)i frica draga?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by