Autoritatile nu au luat inca o decizie in privinta nivelului indemnizatiei pentru cresterea copilului, a declarat marti ministrul Muncii, Mihai Seitan, la finalul discutiilor de la Parlament intre presedinte, guvern, sindicate si patronate.Seitan a precizat ca se discuta mai multe variante de reducere a indemnizatiei pentru cresterea copilului.

"Nu s-a intamplat nimic, variantele sunt inca in discutie", a spus el, fara a comenta care sunt formulele avute in vedere de Executiv. "Sunt variante in discutie, nu s-a stabilit inca nimic. Nu avem inca o decizie in ceea ce priveste reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului", a precizat Seitan. Ministrul Muncii nu a respins insa varianta plafonarii indemnizatiei la 600 de lei.

In cursul diminetii, consiliera lui Boc, Andreea Paul Vass, a afirmat, la Realitatea FM, ca Ministerul Muncii analizeaza variantele pentru reducerea alocatiei pentru mame.

"Se va diminua, asta este o certitudine, procentul se va diminua, dar nu stim inca sa va spunem exact cu cat pentru ca aceasta analiza de impact se face la Ministerul Muncii si asteptam pana maine o astfel de decizie", a afirmat ea.

Agentia Mediafax sustine, citand surse guvernamentale, ca varianta agreata de Ministerul Muncii ar fi revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009.

Ministerul Muncii a luat in calcul si majorarea sumei de 600 de lei, insa aplicarea acestei variante ar intarzia foarte mult platile, pentru ca ar insemna refacerea calculelor pentru toti beneficiarii, au mai spus sursele citate.