Presedintele Traian Basescu i-a invitat la Palatul Cotroceni, pentru discutii, pe reprezentantii confederatiilor sindicale care au solicitat o intalnire cu seful statului, informeaza Administratia Prezidentiala. Intalnirea va avea loc duminica, la ora 11.00.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a invitat duminica, 9 mai a.c., ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pe liderii celor cinci centrale sindicale care au solicitat o intalnire cu seful statului: Confederatia Nationala Sindicala „Cartel Alfa”, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania – Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala Sindicala Meridian", precizeaza comunicatul Presedintiei.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat vineri dimineata, la finalul intalnirii dintre reprezentantii confederatiilor sindicale, ca au trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu, prin care solicita o intalnire inainte ca delegatia FMI sa plece din Romania.

Totodata, liderii sindicali au anuntat si organizarea unui comitet de criza, iar luni se vor intalni pentru a discuta calendarul protestelor.