"Raspunsul guvernatorului Mugur Isarescu este, in primul rand, ca nu ar trebui sa-i fie circulat numele in legatura cu aceasta problema (ocuparea functiei de premier, n.red.), avand in vedere ca analizele pe care le-a facut il indreptatesc sa spuna «nu»". Replica a fost data la Realitatea FM de Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu.

Seful Bancii Centrale nu a primit nicio propunere oficiala pentru a ocupa functia de prim-ministru in viitorul Executiv, numele sau aparand numai in dezbaterea publica, a precizat Vasilescu. In 2010, efortul cel mai mare va fi la Banca Nationala, a explicat consilierul guvernatorului, precizand ca guvernul va avea o misiune foarte complicata, dar nu inovativa. "Nu este nevoie pentru 2010 la guvern de masuri geniale. Este nevoie de o actiune fara greseala", a punctat Adrian Vasilescu.

Colaborator apropiat al lui Mugur Isarescu, Vasilescu a dat si cateva indicii despre cel care ar trebui sa conduca Executivul. "Aici guvernatorul gandeste ca este nevoie de un premier de 50 de ani, care sa se inhame cu energie la indeplinirea acestui acord, pe partea guvernamentala". Intrebat daca Lucian Croitoru nu a respectat aceste profil, dar a fost respins de Parlament, Vasilescu a replicat: "Croitoru ar fi fost un premier de 50 de ani. Daca Parlamentul nu l-a dorit o data, poate-l va dori altadata".

Declaratiile consilierului guvernatorului BNR vin la o zi dupa ce, in presa, au aparut informatii potrivit carora Traian Basescu ar incerca sa-l convinga pe Mugur Isarescu sa accepte functia de premier. In schimb, seful statului i-ar oferi garantia unei perioade in care sa-si pastreze si postul de la Banca Nationala, asa cum s-a intamplat in 1999-2000, scria joi cotidianul "Gandul", citand surse din PD-L.