Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, si-a prezentat luni demisia dupa aparitia unui film in care, se pare, este infatisat intretinand relatii sexuale cu o angajata a misiunii diplomatice. Ministerul de Externe a confirmat pentru HotNews.ro ca Nuica a fost chemat in tara saptamana trecuta, iar astazi si-a prezentat demisia. Demisia consului a venit in aceeasi zi in care o delegatie a reprezentantilor societatii civile din Republica Moldova efectueaza, in perioada 13 – 14 iulie 2009, o vizita in Romania, la invitatia secretarului de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac.

Inregistrarea, realizata cu o camera ascunsa, a fost facuta publica luni de catre cotidianul Curentul. Nu se cunoaste cine a realizat filmul, insa Curentul sustine ca "limbajul genericului, maniera realizarii montajului si utilizarea precara a limbii romane tradeaza niste angajati ai SIS-ului moldovenesc care nu au studiat in Romania".

Curentul afirma ca femeia din imagini pare sa fie o angajata a misiunii diplomatice, cel mai probabil o tanara moldoveanca.

Aparitia casetei intervine intr-un moment delicat in relatiile dintre Romania si Republica Moldova. Conducerea de la Chisinau a acuzat Romania de implicare in violentele care au urmat scrutinului parlamentar din mai, lucru pe care tara noastra l-a negat vehement.

In acest context, MAE a anuntat ca o delegatie a reprezentantilor societatii civile din Republica Moldova efectueaza, in perioada 13 – 14 iulie 2009, o vizita in Romania, la invitatia secretarului de stat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Eugen Tomac.

Printre invitati se numara jurnalisti, reprezentanti ai presei independente din Republica Moldova, clerici, scriitori, profesori, presedinti de asociatii culturale, fosti detinuti politici, veterani de razboi.

Vizita face parte din programul de consultari directe intre reprezentanti ai organizatiilor romanesti din afara granitelor si autoritatile romane, initiat de Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, in scopul identificarii unor solutii la problemele comunitatilor romanesti.

Al doilea caz sexual cu diplomati intr-o saptamana

Saptamana trecuta, un diplomat britanic aflat la post in Rusia a demisionat din functie dupa ce pe internet a aparut un film in care este infatisat in timp ce face sex cu doua prostituate. James Hudson a ocupat functia de consul general adjunct al Marii Britanii in Ekaterinburg.

Filmul a fost postat pe un site de stiri din Rusia sub titlul "Aventurile Dl. Hudson in Rusia".

In film, barbatul, despre care se afirma ca este diplomatul britanic, poate fi vazut cum intra in camera unui bordel din Ekaterinburg, se aseaza pe o canapea, bea si se saruta cu doua femei imbracate doar in lenjerie intima.

Ulterior, cei trei sunt filmati in timp ce fac sex.

Presa a speculat ca filmul a fost realizat de agenti ai serviciului de securitate FSB, succesorul KGB, cu scopul de a-l santaja pe diplomat.