Europarlamentarul Renate Weber a adresat, luni, o scrisoare deschisa ministrului italian al Educatiei, Giuseppe Fioroni, pornind de la un articolul intitulat Fenomenul bullismo: Copiii romani din scolile italiene, victime ale violentei , publicat de HotNews ro. In articolul semnat de Miruna Cajvaneanu era semnalat cazul unui copil roman din Italia batut la scoala de colegi din cauza nationalitatii sale.

Renate Weber isi exprima ingrijorarea in legatura cu evenimentele petrecute si solicita ministerului sa trateze cu seriozitate acest caz si altele asemanatoare care ar putea aparea sau care s-au petrecut deja.

Europarlamentarul roman explica, in scrisoarea sa, ca este vorba despre un copil de nationalitate romana, din Civitavecchia, in varsta de 13 ani. Baiatul a fost ranit de catre un coleg de scoala, iar apoi internat la spital, pe data de 24 februarie. Ca urmare a acestui incident, mai multe familii romane din Civitavecchia s-au plans de faptul ca, la scoala, copiii sunt batuti de colegi, din cauza nationalitatii lor.

"Sper ca, in calitatea dumneavoastra de ministru al Educatiei, sa nu tolerati aceste tendinte de violenta care par sa aiba la baza motive xenofobe si sa solutionati situatia actuala din Civitavecchia, sa investigati daca exista cazuri similare in alte scoli si, pe viitor, sa gasiti metode de prevenire a acestor tendinte', se arata in scrisoare.

Aratandu-se "extrem de ingrijorata de posibilele evolutii pe care aceasta situatie delicata le-ar putea implica", Renate Weber ii cere ministrului Fioroni sa-i trimita rezultatele investigatiei asupra acestui caz "care trebuie sa fie tratat extrem de urgent si de serios de catre autoritatile italiene".