Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sustine ca in prezent exista un impas al Inspectiei Judiciare (IJ) si ca este fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei, informeaza Agerpres.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Am putea spune ca, din pacate, e un impas al Inspectiei Judiciare, care se afla intr-o situatie fara precedent si care trebuie analizata de catre CSM, urmand ca sa se aprecieze care ar fi masurile manageriale cele potrivite de iesire din acest impas. Este fara precedent ca inspectorii judiciari sa se inregistreze intre ei", a declarat Augustin Lazar, joi, inainte de sedinta CSM.

"Ieri (miercuri), doamna Focica s-a prezentat la Parchetul General, a cerut sa fie primita in audienta si a anuntat ca va depune o plangere penala impotriva persoanelor care ar fi supravegheat-o si care ar fi comis anumite fapte pe care domnia sa le-a calificat ca fiind santaj, culegere de date si comunicarea lor public, dupa care domnia sa a si depus plangerea. A fost inregistrat un dosar penal", a spus Lazar in plenul CSM.

Declaratiile lui Lazar vin dupa ceinspectorul judiciar Mihaela Focica a depus o plangere penala la Parchetul Generalimpotriva sefului adjunct al Inspectiei Judiciare (IJ), Gheorghe Stan, pe care il acuza de santaj, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Plangere a fost depusa in contextul in care Gheorghe Stan a afirmat ca Mihaela Focica i s-a plans intr-o discutie purtata pe 4 iulie ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a da un verdict favorabil DNA la finalul controlului pe care il efectua. Marti au aparut si inregistrarile acestor discutii.

Din conversatie nu e clar cine ar fi facut aceste presiuni, numele lui Kovesi nu este pronuntat in clar, dar din context rezulta ca ar fi vorba sefa DNA.