Ministrul justitiei, Tudorel Toader, s-a declarat miercuri “suprins” si “nedumerit” ca Puiu Popoviciu a disparut, ca si in alte cazuri, inaintea sentintei definitive.

Puiu PopoviciuFoto: AGERPRES

“Sunt surprins, ca sa nu spun nedumerit”, a spus Toader, acuzand faptul ca, la fel ca alte cazuri - cu rezonanta publica sau nu - omul de afaceri a putut sa plece exact inaintea deciziei definitive a instantei.

El a adaugat ca va verifica daca ministerul a primit documentele din acest caz de la instanta de judecata.

“Am vorbit cu conducerea directiei de specialitate, vom redacta documentele (de aducere in tara a lui Popoviciu) si le vom trimite deindata la autoritatile londoneze”, a adaugat Toader.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv in urma cu aproape doua saptamani la sapte ani de inchisoare in dosarul "Ferma Baneasa" si retinut luni la Londra, s-a prezentat impreuna cu un avocat la Politia londoneza, care l-a citat la adresa furnizata de catre politistii romani, dupa ce acestia il localizasera pe omul de afaceri.

Intrebat despre cazul Sebastian Gita, ministrul a raspuns ca “se judeca”: Autoritatile judiciare romane nu pot sa intervina in activitatea autoritatilor judiciare din Serbia”.