Ilie Dragne, personaj apropiat de familia lui Liviu Dragnea, a fost retinut de procurori Parchetului General, a anuntat joi avocata acestuia, Maria Vasii. El ar fi acuzat de o evaziune fiscala de 200.000 de euro, potrivit avocatei. Ilie Dragne, administratorul firmei de porci Ferma Salcia SA (controlata de fiul lui Liviu Dragnea), a fost audiat joi de procuroriiin dosarul de evaziune in care au avut loc perchezitii la ferma de porci. Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea, fara legaturi de rudenie cu Liviu Dragnea) este un personaj-cheie in increngatura de firme detinute de familia si prietenii lui Liviu Dragnea, presedintele PSD.

UPDATE Avocata familiei Dragnea, Maria Vasii, a precizat ca fiul liderului PSD, Valentin Dragnea, nu mai "detine nicio calitate in aceasta societate" dupa ce a "cedat pachetul de actiuni la inceputul acestui an".

In prezent, "clientul meu e unicul actionar", a spus Maria Vasii, vorbind despre Ilie Dragne.

Valentin Dragnea a avut calitatea de asociat pana in 2016, a aratat ea.

Avocata considera ca "daca in 4 ani de activitate ai sa reprosezi o singura factura e lucru mare" "intr-o economie atat de zbuciumata".

------------------

Avocata a spus ca este de "invidiat" faptul ca din 2013 pana in prezent s-a gasit "doar o factura de 200.000 de lei" in privinta carora procurorii au suspiciuni.

Avocata a spus ca retinerea lui Ilie Dragne este doar o "masura de prudenta a procurorului" si si-a exprimat increderea ca masura retinerii acestuia nu va fi prelungita.

"Acuzaţia vorbeşte despre o pretinsă evaziune fiscală cu un prejudiciu ce nu depăşeşte 200.000 de euro, deci nu sunt fapte deosebit de grave. Pentru un agent economic această sumă nu reprezintă cred un prejudiciu atât de mare. Avem încredere în procuror şi credem că a fost un gest de prudenţă din partea acestuia în condiţiile în care mai sunt persoane de audiat. Avem încredere că măsura preventivă nu se va prelungi sau că, dacă va fi o măsură preventivă, aceasta nu va fi cu privare de libertate", a declarat avocatul lui Ilie Dragne, potrivit News.ro.

Ilie Dragne apare ca actionar sau administrator in mai multe firme detinute fie de Tel Drum, fie de Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea).

Ce legaturi are Ilie Dragne cu ferma de porci detinuta de Valentin Dragnea? In 2014, Ilie Dragne a cumparat de la Petre Pitis (presedintele Consiliului de Administratie al TelDrum), prin intermediul firmei Ludikon System SRL. In aprilie 2014, la trei luni dupa ce Ilie Liviu Dragne cumpara cu 800.000 de lei Romcip SA (actuala Ferma Salcia SA), in Ludikon Systems intra un nou actionar. Este vorba de o persoana din Teleorman, nascuta in 1989: Valentin Stefan Dragnea. Pana atunci, din 2013, actionarul unic al Ludikon Systems a fost Ilie Liviu Dragne. Fiul presedintelui PSD obtine initial 10% din actuni printr-un aport de capital de 50 de lei. Peste numai doua saptamani, Valentin Stefan Dragnea ajunge din minoritar cu 10% actionar cu 90% in Ludikon (firma care devenise actionarul majoritar al fermei de porci), dupa ce primeste de la Ilie Liviu Dragne inca 80% din actiunile Ludikon platind pentru ele valoarea nominala: 450 de lei. In datele de la Registrul Comertului nu figureaza nici un alt contract de vanzare - cumparare pentru alta suma.

Ilie Liviu Dragne (nascut in 1968 in comuna natala a lui Liviu Dragnea) isi are resedinta intr-un bloc saracacios din Capitala, Sectorul 3. HotNews.ro relata intr-un articol din martie acest an ca vecinii nu-l mai vazusera trecand pe acasa de jumatate de an. Pe usa locuintei scrie inca familia Dragne, iar aici era si sediul Ludikon System (detine Ferma Salcia SA). Vecinii ne-au spus ca nu l-au auzit pe nea Ilie sa se laude cu vreo rudenie cu Liviu Dragnea. Cand le-am spus ca vecinul lor detine mai multe firme, si-au facut cruce si au spus ca nu-si imaginau ca ar fi mare om de afaceri.

"Acum noi nu stim ce facea omul, dar nu l-am auzit de afaceri. Se imbraca simplu, ca noi, cu haine vechi uneori. Aici este un bloc de pensionari, cu locuinte mici, inghesuite. Nu cred ca are cineva ferma de porci cu cifre de afaceri de milioane asa cum spuneti dumneavoastra", a fost reactia vecinilor.

Ilie Liviu Dragne mai detine acum actiuni la firmele: La Zooveg 2010 SRL, Interfrigo Logistics SRL, S&P Investment Management SRL si Solartech RVC SRL.

Vom reveni