Premierul Mihai Tudose i-a cerut joi ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa modifice cadrul legislativ astfel incat numele firmelor care folosesc standarde duble pentru alimentele vandute in Europa de Est fata de cele pentru piata occidentala sa poata fi facut public.

Miercuri, directorul Institutului de Igiena si Sanatate Publica Veterinara (IISPV), Rodica Tanasuica, a anuntat ca autoritatile romane au descoperit ca noua din 29 de produse alimentare aveau standarde duble din punct de vedere calitativ in Romania si in cateva tari din UE, in urma analizelor comparative. Produsele la care s-au constatat diferente sunt parizer de porc, carnati pentru gratar, conserva de peste, pateu, bacon, sunca, conserva macrou, conserva hering si conserva macrou.

Subiectul a fost reluat joi, la inceputul sedintei saptamanale a Guvernului, premierul interesandu-se despre ce firme este vorba. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat insa ca nu poate comunica numele acestor firme.

Mihai Tudose l-a intrebat atunci pe ministrul Justitiei daca se poate face o norma interna astfel incat numele acestor firme sa fie facut public.

"Macar un cadrul legislativ care sa ne permita sa spunem cetatenilor ce firme ne considera o tara de mana a doua", a cerut primul ministru.