Victor Ponta i-a cerut joi demisia lui Serban Nicolae spunand ca la comisia juridica din Senat, prezidata de Nicolae, a fost miercuri o "comedie proasta" iar joi o tragedie sinistra.

Victor PontaFoto: AGERPRES

"Ce a fost ieri la Comisia Juridica de la Senat a fost o comedie proasta - ce a fost azi e o tragedie sinistra!

Faptul ca Serban Nicolae inca nu si-a dat demisia afecteaza grav si imaginea PSD si respectul pe care el personal inca il mai avea din partea colegilor", a scris Ponta pe Facebook.

Nicolae, a replicat ca el respecta dreptul la opinie, chiar daca e vorba de opinii "proaste", potrivit Agerpres.

"Nu am vazut o asemenea declaratie. E parerea lui. Tocmai ce spuneam ca eu respect dreptul la opinie chiar si al opiniilor proaste", a afirmat Serban Nicolae.

Senatorul PSD a adaugat ca nu doreste sa comenteze "ce afecteaza si ce nu afecteaza imaginea PSD".

"Spre exemplu, unii au mizat in campania electorala pe eticheta de penali pusa pesedistilor. Eu am protestat atunci, macar sub aspectul incorectitudinii unei asemenea etichete globale, dar electoratul s-a pronuntat atunci mult mai transant si ne-am dat seama dintr-o masuratoare directa, nu sociologica, care e opinia electoratului in legatura cu asemenea etichete sau cu asemenea jocuri de manipulare a imaginii. Din punctul meu de vedere, nu asta e esential. Cineva a spus ca e singurul lucru care ne preocupa in Parlament. Bun, trec peste ineptia unei asemenea formulari. Din punctul meu de vedere, cel mai important proiect aflat pe rolul Parlamentului in momentul de fata este legea salarizarii unitare. Daca vreti, acolo este miza Guvernului si a PSD, nu la gratiere, la proiecte care nu sunt prevazute in programul de guvernare", a explicat Serban Nicolae.

Intrebat daca pare sa reprezinte o aripa rupta din PSD, el a replicat: "Parem. Nu am cum sa fiu o aripa rupta, cand sunt fondator al partidului".

Comisia juridica a revenit joi asupra votului pozitiv privind gratierea faptelor de coruptiesi a admis excluderea de la gratiere a acestora.