UPDATE Legea gratierii: S-a revenit asupra votului de miercuri - nu se mai gratiaza faptele de coruptie/ S-a respins gratierea abuzului in serviciu si conflictului de interese

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Joi, 4 mai 2017, 10:31 Actualitate | Politic


Comisia juridica din Senat
Foto: Agerpres
ACTUALIZAT 13.40 Comisia juridica din Senat a revenit asupra votului dat miercuri in privinta gratierii faptelor de coruptie si, de data aceasta, s-a votat ca acestea sa nu fie in randul infractiunilor gratiate. Au votat "pentru" excluderea de la gratiere a acestor infractiuni (prevazute la art. 289-294 in Codul Penal) trei senatori PNL, unul USR si unul UDMR. S-au abtinut trei senatori PSD si unul ALDE (doi senatori PSD nu eraeu in sala la momentul votului). Propunerea de a se reveni asupra votului a fost facuta de senatorul PNL Daniel Fenechiu, care a invocat si declaratia facuta de presedintele PSD Liviu Dragnea miercuri seara, acesta afirmand ca nu sustine gratierea faptelor de coruptie. De asemenea, s-a votat sa nu fie gratiate infractiunile de abuz in serviciu si conflict de interese.
 
Important!
Procedural, urmeaza ca luni de la ora 10.30 sa se voteze un raport - favorabil cu amendamente cel mai probabil - iar acesta va ajunge la votul in plenul Senatului (probabil chiar luni). Apoi, proiectul intra in procedura legislativa la Camera Deputatilor, care este decizionala.

Desfasurarea principalelor momente si declaratii din sedinta:

13.05 S-a incheiat sedinta. Comisia juridica se va intruni luni de la 10.30 pentru a da un vot final pe raportul cu amendamente pe acest proiect si este posibil sa intre la votul final in plenul Senatului luni dupa-amiaza. 

13.00 S-a rediscutat chestiunea gratierii femeilor insarcinate si s-a decis ca se vor gratia cu jumatate pedepsele de la 6 pana la 10 ani in cazul acestora. Starea de graviditate trebuie sa existe la momentul aplicarii legii.

12.20: Ce s-a mai votat:

Art. 6 Dispozițiile prezentei legi nu se aplică pedepselor a căror executare nu a început deoarece persoanele condamnate s-au sustras, precum și pedepselor a căror executare a început, dar s-a întrerupt ca urmare a sustragerii de la executare de către persoanele condamnate.
       
Art. 7 Persoanele graţiate care în decurs de trei ani săvârșesc cu intenţie o infracţiune vor executa, pe lângă pedeapsa stabilită pentru acea infracţiune şi pedeapsa sau restul de pedeapsă rămas neexecutat ca urmare a aplicării prezentei legi.

Legea intra in vigoare in termen de 30 de zile de la publicare in Monitorul Oficial, exceptand procedura pentru femeile insarcinate si persoane care au intretinere un minor - trei zile.

Se aplica pentru infractiunile savarsite pana la data de 1 ianuarie 2017.

11.58: S-a revenit asupra votului privind gratierea faptelor de coruptie si s-a ADMIS excluderea de la gratiere a acestora. Faptele de coruptie NU se gratiaza.

Cum s-a votat: Au votat "pentru" trei senatori PNL, unul USR (George Dirca) si unul UDMR (Csaszar Karoly Zsolt). S-au abtinut trei senatori PSD si unul ALDE (doi senatori PSD nu erau in sala la momentul votului). 

Inainte sa supuna la vot, Nicolae i-a raspuns lui Fenechiu ca nu intelege ce legatura au declaratiile liderilor PSD cu acest lucru. 

11.55:
Daniel Fenechiu (PNL) propune sa se revina asupra votului dat ieri pe gratierea faptelor de coruptie, avand in vedere votul dat pentru Legea speciala (vezi mai jos) si declaratiile facute de liderul PSD Liviu Dragnea (care a afirmat ca nu sustine aceasta propunere).

11.35: S-a respins gratierea infractiunilor prevazute in Legea speciala 78/2000, propusa de Serban Nicolae. Au votat "pentru" doar Nicolae si senatorul ALDE Sibinescu. Nicolae a explicat ca deja s-au decis asupra gratierii faptelor de coruptie (votul dat ieri) si atunci este normal sa fie gratiate si cele din aceasta lege speciala care prevede printre altele circumstante agravante la infarctiunile din codul penal si fapte asimilate faptelor de coruptie.

11.30 S-a incheiat discutia pe infractiunile prevazute de Codul Penal si incepe discutia pe gratierea infractiunilor prevazute de Legile speciale. Guvernul propune sa nu se gratiaza nicio infractiune prevazuta de Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie.

11.25: Nu se gratiaza limitarea exercitarii drepturilor electorale si frauda la vot.

11.17: Se gratiaza partial constitutirea unui grup infracţional organizat, in sensul ca, din art. 367 din Codul Penal privind aceasta infractiune, este exceptat doar alin. 2. Infractiunea de la alin. 1 va fi gratiata.

Art. 367:

Constituirea unui grup infracţional organizat

(1) Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Când infracţiunea care intră în scopul grupului infracţional organizat este sancţionată de lege cu pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau cu închisoarea mai mare de 10 ani, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

10.55: S-a decis sa fie gratiat falsul in declaratii. Ramane forma guvernului pentru falsul in inscrisuri oficiale si falsul intelectual in sensul ca acestea nu se vor gratia. De asemenea, nu se gratiaza neindeplinirea indatoririlor de serviciu sau indepliirea lor defectuoasa.

10.41: Se discuta gratierea conflictului de interese. Reprezentantul Administratiei Nationale a Penitenciarelor precizeaza ca nu sunt persoane in detentie condamnate pe conflict de interese. Se supune la vot - doar trei senatori PSD voteaza "pentru", propunerea este respinsa. Conflictul de interese nu va fi gratiat. Au votat "pentru" senatorii PSD Serban Nicolae, Liviu Tit Brailoiu si Marian Pavel (cei care au votat si pentru gratierea abuzului in serviciu). Nu au votat de la PSD Robert Cazanciuc si Adrian Diaconu.

De la PNL participa Daniel Fenechiu, precum si Florin Citu (o inlocuieste pe Alina Gorghiu) si Iancu Caracota (o inlocuieste pe Nicoleta Pauliuc, internata in spital).

Vezi aici componenta comisiei

10.40 S-a votat exceptarea de la gratiere a violarii corespondentei.

10.36 S-a supus la vot gratierea abuzului in serviciu. A fost respins,  intrunind doar 5 voturi pentru din 11 - trei PSD, unul de la UDMR si UNUl de la ALDE. Doi senatori PSD nu au votat "pentru" - Robert Cazanciuc si Diaconu.

Concret, s-a supus la vot scoaterea infractiunii de abuz in serviciu din lista infactiunilor exceptate de la gratiere.

10.30 Secretarul de stat in ministerul Justitiei Mariana Mot spune ca vrea sa reintereze pozitia guvernului aceea de a exclude la gratiere aceasta infractiune.

10.25 Se discuta gratierea infractiunilor de serviciu - conflict de interese, abuz in serviciu, delapidare. Amendamentul a fost depus tot de senatorul PSD Serban Nicolae (ca si in cazul infractiunilor de coruptie) dar este sustinut puternic de Traian Basescu in cazul abuzului in serviciu. 

Traian Basescu:

"
In Romania abuzul in serviciu s-a aplicat abuziv. 2150  de dosare inlucru in afar de cele trimise in instanta legate de abuz in serviciu. in acelasi timp ma uit si in europa nu cred ca gasim 50-100 de dosare in ue. este evident ca avem o aplicare defectuoasa. ina cest sens va rog sa imi permiteti sa aduc argumente. Trebuie interpretat in sens ingust. s-a inteles gresit ca trebuie prag de bani."

*Basescu este intrerupt de senatorul PSD Marian Pavel de la PSD, iritat de prezentarea prea lunga facuta de acesta. "Vorbim de gratiere. Sunteti de acord sau nu? Hadeti prezentati amendamentul sa stim ce votam".

"Eu sustin gratierea abuzului in serviciu care a devenit un instrument de punere sub control ale institutiilor politice care trebuie sa lucreze pentru tara si nu sa stea sub controlul procurorilor."

Transmisiune LIVE VIDEO Privesc.eu


---------

Citeste aici toate amendamentele depuse (fara cele ale lui Basescu)
Citeste aici forma proiectului de lege in forma depusa de Guvern
Vezi aici fisa proiectului legislativ

Comisia juridica a decis miercuri de asemenea sa fie exceptate de la gratiere toate faptele comise cu violenta.

Amintim ce s-a decis saptamana trecuta:

Art. 1
(1) Pedepsele cu inchisoarea, stabilite prin hotarari definitive, se gratiaza dupa cum urmeaza:
a. in intregime, pedepsele de pana la trei ani, inclusiv;
b. in parte, cu trei ani, pedepsele cu inchisoara aplicate de instantele de judecata mai mari de trei ani dar care nu depasesc zece ani.
(2) Nu se gratiaza pedepsele cu inchisoarea a caror executare a fost suspendata conditionat sau sub supraveghere, potrivit legii

S-a votat in continuare si modificare art. 2 alin 1, referitor la femeile insarcinate, la cei care au in intretinere minori sub 14 ani sau cu handicap si pentru cei peste 60 de ani, respectiv peste 70 ani:

Art 2
 

"Se gratiaza in parte cu 1/2 pedepsele cu inchisoare 6 si 10 aplicate femeilor insarcinate si persoanelor care si au in intretinere minori cu varsta de pana la 14 ani, precum si copii incadrati in grad de handicap accentuat sau grav, potrivit legii".

Senatorul PMP Traian Basescu a criticat acest amendament, dupa ce el propusese sa se mentioneze ca inclusiv persoanele condamnate pentru coruptie si care au copii sa beneficieze de gratiere. "Dumneavoastra faceti copii de corupti si copii de necorupti" a spus Basescu, afirmand ca este un viciu de constitutionalitate.

"Se gratiaza in parte cu 1/2 pedeapsa cu inchisoarea intre 6 si 10 ani aplicate persoanelor cu varsta de peste 60 de ani."

"Se gratiaza in intregime pedepsele peste persoanele cu varsta peste 70 de ani" (amendamentul apartine senatorului PSD Liviu Tit Brailoiu).

Dispozitiile de mai sus nu se aplica in cazul exceptiilor trecute ulterior in proiectul legii (art.5 prevede mai multe infractiuni care sunt exceptate de la coruptie).  

Art. 3 referitor la scolile de corectie
se gratiaza masurile educative privative de liberate de pana la 5 ani

Art. 4 referitor la conditionarea de recuperarea prejudiciului

Art. 4
alin 1) Gratierea este conditionata de achitarea in termen de 2 ani de la dat aplicarii actului de gratiere a obligatiilor civile si cheltuielilor judiciare la care persoana a fost obligata prin hotarare judecatoreasca definitiva

alin 2) Nerespectarea cu rea credinta a conditiei prevazute de alin. (1) atrage revocarea gratierii, pedeapsa stabilita sau restul ramas neexecutat urmand sa se execute in regim de detentie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

47714 vizualizari

 • +32 (40 voturi)    
  Si-o cer (Joi, 4 mai 2017, 10:36)

  benicio [utilizator]

  Nu inteleg atitudine astora. La ce te astepti cand torni benzina pe foc? Sa se stinga si sa dormi linistit? Chiar nu inteleg, am impresia ca si-au pierdut mintile. Si chiar nu e deloc confortabil sa stii ca la conducere sunt nebuni imprevizibili, dementa senila...
  • +24 (34 voturi)    
   Nu imi vine sa cred!!! (Joi, 4 mai 2017, 10:58)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   diseara in strada ... iar
   • +16 (22 voturi)    
    Vedeti ca se poate, mai penalilor ?!? (Joi, 4 mai 2017, 12:25)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Dar de scapat ...

    tot #NU_SCAPATI_!!!!
    "S-a revenit asupra votului de miercuri - nu se mai gratiaza faptele de coruptie "

    ASA DA !!!

    Acum reveniti si asupra porcariilor trecute azi !!!
  • +28 (32 voturi)    
   Dar va rog ... (Joi, 4 mai 2017, 11:02)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Chiar va rog ...

   Insistati ...

   Tot #NU_SCAPATI_!!!!

   #rezist!

   Ne vedem iarasi diseara !
   • +20 (26 voturi)    
    l-au scapat si pe scarbavniceanu ... (Joi, 4 mai 2017, 11:31)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    10.55: S-a decis sa fie gratiat falsul in declaratii.

    Ajutati-ne va rog sa va uram si mai tare, mai gratiati , hai....

    #NU_SCAPATI_!!!!
    • +12 (14 voturi)    
     Esti in eroare ! Tampiceanu nu a scapat ! (Joi, 4 mai 2017, 12:01)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     El e judecat pt marturie mincinoasa iar aceasta este exceptata de la gratiere !
  • +11 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 4 mai 2017, 13:16)

   [anonim] i-a raspuns lui benicio

  • +14 (14 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 4 mai 2017, 14:10)

   qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui benicio

  • +7 (7 voturi)    
   Testeaza terenul (Joi, 4 mai 2017, 14:38)

   CipCC [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Ei inca testeaza sa vada cat de promti si hotarati sunt oamenii.
   Intre timp ei schimba chestii cum a fost faza excluderea presedintelui pentru numirea procurilor sefi.
   Usor, usor ajungem ca Turcia.
  • +2 (2 voturi)    
   apropo de mintile......... (Joi, 4 mai 2017, 19:55)

   asada [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Nu poti pierde ceva ce nu ai !!!!!! Priviti cu atentie la acest zevzec Nicolae .. (nu mai stiu cum ), magraonul sef de la celebra comisie pentru justitie si o sa intelegeti cum se urca scroafa in copac !!!! Impertinenta si proasta crestere guverneaza cu spor amarata asta de tara !!!!!
  • -1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Vineri, 5 mai 2017, 10:35)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui benicio

 • +28 (30 voturi)    
  Aha... (Joi, 4 mai 2017, 10:39)

  mircea_cjn [utilizator]

  ..ieri senatoaarele PNL au lipsit !
  Oare de ce? Ghici ciuperca.
  • -11 (17 voturi)    
   Dezbaterea ar trebui sa se axeze (Joi, 4 mai 2017, 11:25)

   Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui mircea_cjn

   Pe inchiderea tuturor coruptilor nu doar al celor autohtoni dintr-un anumit partid. trebuie aplicat acelasi tratament si iinfractorilor innternationali
 • +25 (31 voturi)    
  mba... (Joi, 4 mai 2017, 10:42)

  liviu_ [utilizator]

  basescu s-a dat cu penalii. nu cred ca mai poate nega cineva asta...

  respingerea gratierii abuzului in servici este un pas... dar nici pe departe suficient (raul deja a fost facut) + ca abuzul in serviciu o sa fie dezincriminat partial... deci tot acolo ajungem... e doar asa ceva sa pacaleasca prostii
  • +7 (25 voturi)    
   Basescu a fost cu penalii, nu s-a dat acum (Joi, 4 mai 2017, 11:00)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Ce credeti dvs. ca face acum cu amendamentele de gratiere pentru coruptie? Incearca sa apere faptele penale pe care le-a facut in cele doua mandate.

   Basescu nu apara ilegalitati facute dupa madatele de presedinte, pentru ca nu a mai avut ocazia sa faca. El apara ce a facut anterior, adica fapte penale.

   Faptul ca l am votat este justificabil, pentru ca mai corupt decat Nastase n a fost niciodata nimeni la guvernare/presedentie. M am certat cu cunoscuti ca sa l sustin pe el, dar mi am dat seama cam de la jumatatea celui de al doilea mandat ca nu este in regula.
   • +16 (22 voturi)    
    Basescu o apara in primul rand pe Udrea, apoi pe (Joi, 4 mai 2017, 12:10)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Ioana, apoi pe ginere. Se apara si pe el pt ca cred ca Nutzi face presiuni teribile asupra lui cu chestii de genul : "Traiane, ai stiut de aia si de aia si de aia si ai tacut fiindca ti-a convenit. S-ar putea sa nu mai rezist si sa scriu pe o foaie de hartie tot ce stiu" ! ;)

    PS. Insul si-a facut tandari mandatele dar inca mai are de zdrobit la ele !
    • +2 (12 voturi)    
     Se apara pe el in primul rand (Joi, 4 mai 2017, 13:11)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Udea a fost mana lui dreapta in faptele lui penale, asta este problema.
     Nu este problema numai ca "a stiut", sa fim seriosi, el a fost capul si a tras profit. Doar nu ti imaginezi ca el era un fel de spectator care inchidea ochii ca sa fie fericita Udea. Vrajelile astea basiste nu mai merg. Pe tine nimic nu te convinge cand este vorba de basescu, nu i asa?
     • +4 (10 voturi)    
      "Vrajeli basiste" ? (Joi, 4 mai 2017, 14:40)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Ce spui tu, straine ?

      Bai, "desteptule", am scris de nu stiu cate ori pe site-ul asta ca Marinarul a fost suficient de inteligent, in comparatie cu "Prostanacul" care primea ghemotoace de euroi de la o alta "Elena", (pesedista insa) ca sa nu fie prezent niciodata intr-un loc in care ai lui vorbesc de bani negri pt campanie sau in care se dau (nu neaparat lui) bani negri). Sau sa deschida el vorba despre un astfel de subiect de fata cu mai mult de o persoana ! Cum crezi altfel ca in jihadul pe care l-a pornit Kovesi impotriva coruptilor, Base a ramas neatins si i-a sfidat intr-una pe potentialii delatori, precum si pe procurorii DNA, cerandu-le celor care stiu ceva despre el /vis a vis de bani, mita, trafic de influenta, sa nu taca ci sa spuna tot ce stiu !

      S-a intamplat ceva ? Aud ?

      Tu omiti un lucru ! Spre deosebire de pesedisti, noi astilalti nu avem numai umori si uri si dorinte de razbunare... mai si gandim !

      PS. Iti repet : Basescu daca e sa pice, nu va pica pt ca a pretins, a primit, a traficat, a savarsit un abuz in serviciu ! Daca e sa se faca praf, se va face pt ca cineva (in speta Udrea) va spune procurorilor ca Basescu A STIUT !
    • +6 (8 voturi)    
     femeia (Joi, 4 mai 2017, 15:11)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     te ridica, femeia te coboara.
     base a ales prost femeia (si cand te gandesti ca e insurat cu o doamna).
     • +4 (4 voturi)    
      Asta este cuvantul : "o doamna" ! (Joi, 4 mai 2017, 17:07)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

      Marinarul o fi realizat treaba asta ?
   • +3 (3 voturi)    
    Batjocoriti am fost toti din ambele tabere !!! (Joi, 4 mai 2017, 16:42)

    deval [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Vorbesc de cetateni si nu de cei interesati !! Si acum sustin ce spunea lepadatura atunci asa ca inconsecvent nu sunt eu alegator/sustinator !! Trebuie sa mai faceti un pas sa realizati ca Marele Dus sustinea anticoruptia cand aceasta nu avea instrumente legale sa fie aplicata !! Anticoruptia efectiva a incepun in 2014 cu noul cod penal . Noi, cetatenii am fost pusi sa ne certam ca chiorii, sa arbitram (la alegeri, suspendari) intre gastile de borfasi pentru a desemna una dintre ele ca fiind mai ....."indreptatita" sa fure !
 • +28 (32 voturi)    
  Au testat vigilenta strazii... (Joi, 4 mai 2017, 10:45)

  Johanis [utilizator]

  Niste gunoaie!

  Credeau c-au adormit romanii!
  • +10 (12 voturi)    
   faza nasoala (Joi, 4 mai 2017, 10:59)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   e ca o sa tina mult pana ajung cu legea asta la vot...o pot lalai pana in toamna... adica protestatarii crezi ca va rezista toata vara in strada...
  • +4 (6 voturi)    
   faza nasoala (Joi, 4 mai 2017, 14:11)

   insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui Johanis

   este ca vor trage de timp pana-n luna septembrie cand vor incerca promulgarea legii protejarii lor si gastilor lor mafiote!

   gurile rele spun ca atunci nu vor mai fi interesati de consecintele strazii, intrucat vor sfarsi ei si vor sa scape cat mai sunt vii (inainte sa fie inchisi)!
 • -22 (24 voturi)    
  Trebuie sa vem intelegere (Joi, 4 mai 2017, 10:48)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  pentru ratacirea temporara de care da dovada fostul nostru Presedinte! E si el om ca multi dintre noi si are momente cand sentimentele predomina ratiunea. O sa-i treaca si-l vom aprecia si-l vom urma din nou!
  • +11 (19 voturi)    
   Lui Base ii este frica de denunturile Udei (Joi, 4 mai 2017, 11:01)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   Nu este vorba de sentimente aici. Asta este o scuza puerila.
   • +8 (8 voturi)    
    + fetele... (Joi, 4 mai 2017, 14:20)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    si fetele lui au dosare pe la dna
 • +6 (24 voturi)    
  Recuperarea prejudiciului (Joi, 4 mai 2017, 10:51)

  Koczka [utilizator]

  As fi de acord cu gratierea inclusiv a abuzului in serviciu daca se recupereaza de trei ori valoarea prejudiciului si in cazul deciziilor cu suspendare.
  • +14 (18 voturi)    
   nu as fi de acord (Joi, 4 mai 2017, 10:59)

   rakleta [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   In schimb as fi de acord cu înăsprirea pedepselor de 10 ori + confiscarea totala a averii, asta incluzând cercul de rude. Cu asta as fi de acord.
   • +2 (2 voturi)    
    Pai asta numai acum (Joi, 4 mai 2017, 11:49)

    Koczka [utilizator] i-a raspuns lui rakleta

    legi de gratiere nu se dau mereu.
  • +2 (6 voturi)    
   si prejudiciul (Joi, 4 mai 2017, 11:01)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   sa se duca in maririle de salarii pt bugetari eventual... ce ar sti statul sa faca cu banii respectivi ?!

   eu nu sunt de acord. furi de 10 ori te prinde o data si atunci zici "bine ma, m-ati prins, poftim banii, hai pa"
  • +2 (2 voturi)    
   Ceea ce spui este o mare naivitate ! (Joi, 4 mai 2017, 12:20)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Koczka

   Sper ca involuntara !
 • +13 (13 voturi)    
  Procurorii sunt rai ! (Joi, 4 mai 2017, 11:00)

  -dan [utilizator]

  Si eu ma suparam pe parintii mei cand ma pedepseau, credeam ca e exagerat sa nu am voie afara o saptamana.
  Daca aveam la dispozitie parlamentul, dadeam o lege sa interzica parintilor sa-si pedepseasca copiii sa pot face in continuare ce dracii vroiam eu !!

  In sfarsit, am cu cine: PSD+ALDE+1/2 din PNL+PIMP!!
 • +12 (14 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 4 mai 2017, 11:10)

  Radu-Mihai [anonim]

  • +11 (13 voturi)    
   Le e teama zici, pt ca vor si ei sa se plimbe (Joi, 4 mai 2017, 12:28)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Radu-Mihai

   linistiti pe strada sau sa cumpere linistiti o paine !

   Cata naivitate ! Fii sigur ca lui Serban Nicolae si majoritatii maharilor din Parlament (inclusiv celor din opozitie) li se aduce painea acasa (si nu numai painea) iar pe Coasta de Azur sau in Bahamas, Florida, Londra, Paris (si adauga tu restul !) e putin probabil sa dea ochii cu cei care i-au ales !
   • +3 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Joi, 4 mai 2017, 15:39)

    Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

    • +3 (3 voturi)    
     Eu stiu ? Asa ar trebui sa fie cum spui tu, (Joi, 4 mai 2017, 17:15)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Radu-Mihai

     doar ca si pe ei ii cumpara Dragnea : mai cu o imblanzire a conflictului de interese, mai cu niste permisiuni legale de a putea face afaceri, ori de a primi contracte prin incredintare directa sotul, sotia fiul ori vreo alta ruda a parlamentarului "furnicuta". Se gaseste !
 • +11 (15 voturi)    
  Cumva Tariceanu scapa? (Joi, 4 mai 2017, 11:12)

  ciubex [utilizator]

  Prin aprobarea grateierii falsului in declaratii, Tariceanu scapa de dosarul sau?
  Parca dosarul sau e legat de marturie mincionasa si favorizarea infractorului.
  • +4 (4 voturi)    
   hmmmm (Joi, 4 mai 2017, 14:22)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui ciubex

   e o intrebare buna...
   cred totusi ca nu scapa... dar un raspuns de la cineva care chiar se pricepe ar fi de foarte mare folos
 • +7 (11 voturi)    
  10:55 (Joi, 4 mai 2017, 11:22)

  pb80tm [utilizator]

  se gratiaza minciuna
  • +13 (13 voturi)    
   Nu si cea comisa in fata judecatorului ! (Joi, 4 mai 2017, 12:13)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   Deci Tariceanu nu scapa !
 • +17 (17 voturi)    
  Stiu ei ce stiu! (Joi, 4 mai 2017, 11:33)

  Cataleya [utilizator]

  Au respins abuzul si incompatibilitatea, pt ca pe astea le "rezolva" trupa lui Dorneanu la CCR!
 • +7 (9 voturi)    
  A venit sezonul cald ! (Joi, 4 mai 2017, 12:16)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa se gandeasca bine la asta parlamentarii care au de gand sa apere coruptia si pe corupti !
 • +9 (11 voturi)    
  Praf în ochi (Joi, 4 mai 2017, 12:30)

  contributor.bis [utilizator]

  Au propus j'demii de amendamente, au, "renuntat", ostentativ, la câteva, şi...vor scăpa exact cei ce trebuiau să scape. Că sunt de la PSD, ALDE, PNL sau de unde mai vreţi, faptul coroborează ceea ce ştim deja : corupţia politiciană este transpartinică şi greu de stârpit.
 • +9 (9 voturi)    
  Cacealmaua infractorilor! (Joi, 4 mai 2017, 13:35)

  Cataleya [utilizator]

  Deciziile acestor Comisii nu au absolut nicio putere juridica in fata plenului Parlamentului.
  Sa ne amintim, de cate ori Comisiile Parlamentare au decis intr-un fel, iar in plen s-a votat altfel (mai ales in cazul infractorilor aparati de parlament in fata justitiei)
  Cand se va vota in plen, in camera deputatilor, Dragnea va supune la vot proiectul de gratiere si va spune desigur ca Comisia juridica recomanda excluderea de la gratiere a faptelor de coruptie, DAR, de fapt parlamentarii sunt liberi sa voteze dupa constiinta (adica dupa interes)
  Si toata treaba e rezolvata.
  Asa ca, aceasta razgandire a PSD-istilor din Comisie este doar o manevra cu scopul de a mai calma protestele. Plenul va decide, mai mult ca sigur, altfel!
 • +7 (7 voturi)    
  ... (Joi, 4 mai 2017, 13:45)

  Geo6101 [utilizator]

  Mari jucatori de carti parlamentarii astia! Si nici macar nu joaca poker!
  Joaca doar popa prostu' si pacalici!
 • +5 (7 voturi)    
  Sarcina de partid si de stat (Joi, 4 mai 2017, 13:48)

  Kwisatz Haderach [utilizator]

  "13.00 S-a rediscutat chestiunea gratierii femeilor insarcinate si s-a decis ca se vor gratia cu jumatate pedepsele de la 6 pana la 10 ani in cazul acestora. Starea de graviditate trebuie sa existe la momentul aplicarii legii."

  Hai, Basea, Alexandrov si restul de admiratori (Paleologu, Baconschi care facea eforturi sa nu cada sub farmecele ei), puneti-va pe treaba (eventual toti deodata) si rezolvati-i problema lui Nuti Spaima Constitutii pana cand intra legea in vigoare. Vorba cantecului: Strangeti hora, fiti toti hoti, / Sa va gratieze pe toti
 • +5 (5 voturi)    
  mda... (Joi, 4 mai 2017, 14:27)

  liviu_ [utilizator]

  sunt cateva polibilitati (sau o combinatie):

  - le e teama de proteste (putin probabil)
  - au primit un telefon de la cineva
  - vor sa ne adoarma si rezolva problema la vot
  - rezolva tovarasii de la CCR o mare parte din problemele penalilor
  - amana putin si incearca din nou (timp in care probabil mai arunca niste firimituri la prosti)
  - pregatesc altceva care sa le rezolve problemele (demiterea Codrutei etc)

  sper ca nu am uitat nimic
 • +5 (5 voturi)    
  PS: (Joi, 4 mai 2017, 14:27)

  liviu_ [utilizator]

  am uitat
  - testeaza toleranta si puterea de raspuns a strazii pentru legi viitoare
 • +1 (1 vot)    
  Deștept ești mai Bulă (Joi, 4 mai 2017, 14:32)

  Gray51 [utilizator]

  Și uite așa, romanul e super fericit că, chiar dacă vine un viol în plus, o omucidere, o tâlhărie, cel puțin nu e altul mai avut decât el.
 • +5 (5 voturi)    
  Haha, deci o femeie scapa daca este (Joi, 4 mai 2017, 14:38)

  Cuca [utilizator]

  insarcinata in momentul aplicarii legii.

  Deci eu, daca as fi femeie, as fura la greu si apoi, daca as vedea ca mi se strange latul de gat, as zice oricarui barbat as gasi "F***-ma ! F***-ma !" si pana la pronuntarea sentintei as ramane insarcinata si as scapa in felul acesta de pedeapsa.

  Cool.

  In plus, ce bataie de joc, treaba asta cu "Uite popa, nu e popa !!!"

  Niste mizerabili !
 • +6 (6 voturi)    
  Bolovanul Serban de la gatul natiei ! (Joi, 4 mai 2017, 14:38)

  John M. [utilizator]

  Un milion am fi fost sub ferestrele voastre vineri, nesimtitilor!
 • +5 (5 voturi)    
  O manipulare abjecta ....... (Joi, 4 mai 2017, 15:05)

  8736 [utilizator]

  ........adica: un individ din esalonul 2 al PSD vine cu o propunere care scandalizeaza opinia publica. Comisia juridica aproba imbecilitatea propusa, apoi apare Dragnea, calare pe un cal alb in rol de atotputernic si "dispune " supunerea la vot din nou a imbecilitatii. De aceasta data, ca sa iasa cum vrea Draqnea, lipsesc 2 papagali de la PSD, in locul celor 2 papagali ai PNL, care au lipsit ieri. Si uite-asa, se creaza populatiei impresia ca Dragnea vegheaza eficient la dezvoltarea unor legi sanatoase. Adica el este "bunul" iar serban nicolae si comisia juridica sunt "raii", care au fost invinsi. Ce telenovela de litera a III-a. Gretos.
 • +4 (4 voturi)    
  1.Este nevoie ca pedeapsa sa fie majorata pentru (Joi, 4 mai 2017, 16:21)

  deval [utilizator]

  coruptie (acum e maxim 5 ani)!!!!!!!!
  2 Recuperarea prejudiciilor pentru coruptie sa se faca printr-o procedura scurta , speciala !
  3.Tot ei ar trebui sa plateasca si o amenda penala foarte mare (gen 100% din prejudiciu) caci nu platesc majorari si penalitati pentru sumele furate de la buget ca ceilalti prosti.
  4.Cand cineva devine suspectat de coruptie ar trebui sa se declanseze un mecanism de verificare a averii care sa vina ca o posibila proba in sprijinul acuzarii/apararii .
  5. Coruptii ar trebui sa fie exclusi de la orice forma de reducere a pedepsei (ca pedofilii, violatorii si teroristii).
  6.Coruptii ar trebui sa-si plateasca si detentia (cu bani sau munca) ! Ca bonus !!
  Doar astfel nici macar nu vor mai candida borfasii , nici pupipele lor !!!!!!!!
 • +4 (4 voturi)    
  Doamnelor si Domnilor (Joi, 4 mai 2017, 17:38)

  Rescator [utilizator]

  Cred ca este cazul sa intelegem ca oligofrenul mafiot
  de Ferentari,numitul S.Nicolae executa,la milimetru ,
  ordinele moscovitului Dragneev.Restul e dezinformare de tip sovietic.
 • +3 (3 voturi)    
  nu-i nimic (Joi, 4 mai 2017, 19:11)

  revo [utilizator]

  Las' ca pupa plenul parlamentului acolo unde s-a balbait comisia.
  Multe proiecte au fost respinse in comisii dar au fost votate intr-o mare veselie in plen!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by